کشاورزی هسته‌ای این امکان را فراهم می‌کند که کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی افزایش یابد و از بروز برخی مخاطرات، از جمله آفت زدگی تا حدی جلوگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیده معصومه مرتضویمحسن مسعودی دانشجوی ارشد ژنتیک و به نژادی گیاهی گفت:کشاورزی هسته‌ای روشی است که با استفاده از پرتو دهی مانند پرتو دهی گاما برای عملکرد بهتر بر روی بذر‌ها انجام می‌شود.

او ادامه داد: پرتو دهی برای از بین بردن آفات، باکتری‌ها، قارچ‌ها استفاده می‌شود.

مسعودی با بیان اینکه ازپرتو دهی در باغ‌ها برای عقیم شدن آفت مگس سرکه نیز استفاده می‌شود افزود: این روش موجب کاهش نسل آفات می‌شود و از این روش مردم عادی هم می‌توانند استفاده کنند.

او با بیان اینکه بخشی از پرتو دهی برای اصلاح گیاهان زراعی استفاده می‌شوند تصریح کرد: با استفاده از پرتو دهی بذر مقاوم سازی می‌شود تا بتوانیم بذر اصلاح شده را به دست کشاورز بدهیم.

مسعودی گفت: در منطقه ما آفت فوزاریوم رایج و آفت اصلی منطقه محسوب می‌شود به وسیله پرتو تابی می‌توانیم ژن‌هایی که مربوط به این بیماری است را خاموش کرده تا از بروز این بیماری جلوگیری کنیم و همچنین بیماری‌های دیگری مانند زنگ‌های گندم، بیماری‌های قارچی و بیماری‌های ریشه‌ای رامی توان با این روش کنترل کرد.

او بیان کرد: همچنین می‌توان از طریق پرتو دهی بذر‌هایی را ایجاد کنیم که خاصیت درمانی دارد و می‌توان برای بعضی از بیماری‌های خاص از آنها به عنوان دارو استفاده کرد.

مسعودی می‌گوید: یکی از عمده‌ترین علل خراب شدن میوه‌ها این است که مگس سرکه روی آنها تخم ریزی انجام می‌دهد و لارو آفت از آنها تغذیه کرده و باعث خرابی میوه‌ها می‌شود که پرتو دهی گاما باعث افزایش طول عمر و بهره وری بیشتر میوه‌ها هم می‌شود.

برای افزایش سلامت محصولات کشاورزی و کاهش مصرف سم و کود شیمیایی و آفت زدایی می‌توان از فناوری پرتودهی هسته‌ای بهره برد.

استفاده از پرتودهی گاما در آفت زدایی از محصولات هیچ آسیبی به محصول نمی‌رساند، حال آنکه استفاده از مواد شیمیایی و سموم در مبارزه با آفات و علاوه بر کاهش سلامت محصول سبب آلودگی محیط زیست و منابع آب و خاک می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.