به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، در پی تحولات شگرف زیست فناوری در کشور، ایران اکنون با پوشش بیش از ۹۰ درصد نیازهای دارویی و بهداشتی خود، به جایگاهی برجسته در آسیا دست یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تحولات ایجاد شده در حوزه زیست فناوری گفت: تحولات شگرفی در عرصه زیست فناوری کشور ایجاد شده و تنها حوزه ای که در زیست فناوری متحول شده، حوزه سلامت است. در غیاب این پیشرفت‌ها و توسعه زیست فناوری، سالانه ۳ میلیارد دلار بیشتر از آنچه که برای مصرف دارو هزینه می‌شود می‌پرداختیم تا وارد کشور شود، اما اکنون با تکیه بر توان علمی و فناورانه خود، این نیاز‌ها به دست خودمان رفع شده است.

او افزود: ایران در حوزه پزشکی بازساختی سلول‌های بنیادی و زیست فناوری با کسب رتبه سوم و چهارم، یک بازیگر کلیدی و بی‌رقیب در منطقه آسیا است؛ به ویژه در حوزه پزشکی بازساختی که به زودی شاهد ارتقای جایگاه خود می‌شود. همچنین در حال حاضر، سهم فناوری از تولید ناخالص ملی به ۲۶ صدم درصد رسیده است.

قانعی اظهار کرد: همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های مختلف فناوری، از جمله هوش مصنوعی، به ما امکان می‌دهد که با ایجاد یک فناوری چندرشته‌ای، افق‌های موجود را در این حوزه بگشاییم. بیش از ۹۰ درصد از نیاز‌های کشور توسط فناوران ایرانی رفع شده و این امر نشان‌دهنده توانمندی و پتانسیل بالای نخبگان ما است.

به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، نمایشگاه‌های فناوری زیستی می‌تواند به عنوان یک بستر مناسب برای معرفی عناوین و فناوری‌های نوین عمل کند. در حالی که بدون داشتن زیرساخت‌های فناورانه، نمایشگاه‌هایی را برگزار می‌کنند، ایران با تولید بیش از ۹۰ درصد دارو و ۷۰ درصد ملزومات بهداشتی، به حق در این عرصه باید پیشگام باشد.

او بیان کرد: متأسفانه، ما جایگاه پیشین خود را در نمایشگاه‌های منطقه‌ای از دست داده‌ایم. اما با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، ایران می‌تواند به عنوان مرکز اصلی این نمایشگاه را در شرق مدیترانه معرفی کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Germany
منصور
۱۲:۰۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
دستتان درد نکنه زیست فناوری درست میکنید
بی زحمت اگه میشه شیر خشک و پوشک هم برا بچه ها درست کنید / هم کمیابه و هم خیلی گرانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
خودکفایی یعنی از صفر تا صد تولید دارو در داخل ساخته می‌شود و از نظر کیفیت و درمان با داروسازی برتر جهان تفاوتی ندارد و مواد اصلی از خارج وارد نمی‌شود زنده باشید اما اگر جهت خوراک جامعه و در جهت موفق جلوه دادن بفرمایید صدها میلیون بار در روز گناه مرتکب می‌شوید و مردم فکر می‌کنند اداره کشور در مسیر درستی است موفق باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
تحولات زیست فناوری در ایران؛ خودکفایی در تولید دارو و پیشرفت‌های چشمگیر در سلامت که همگی در کرونایاب مستعان جمع شدند که فرد مبتلا را از فاصله 700 متری درون اتوموبیل شناسایی میکند!!!!!
آخرین اخبار