سخنگوی صنعت آب گفت: متوسط مصرف آب در تهران حدود ۲۰۰ لیتر در روز برای هر نفر است، در حالی که این رقم در کشور‌های دیگر به مراتب کمتر است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور، در گفت‌و‌گو با رادیو اقتصاد به بررسی وضعیت منابع آبی تهران و عوامل مؤثر بر آن پرداخت و اعلام کرد که بارش‌ها نسبت به میانگین درازمدت ۴۴ درصد کاهش یافته است. او با اشاره به کاهش شدید ذخایر سد‌های تهران، بیان کرد: در حال حاضر درصد پرشدگی سد‌های کشور ۴۶ درصد و برای تهران تنها ۲۱ درصد است که نیمی از این حجم نیز به دلیل رسوب و حجم مرده است.

بزرگ‌زاده در ادامه گفت: بکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش منابع آبی، تغییرات اقلیمی و خشکسالی است که باعث کاهش بارش‌ها شده است. همچنین، باید به این نکته توجه کرد که جمعیت بالای تهران و کرج فشار زیادی به منابع آبی وارد می‌کند. این کلان‌شهر‌ها به دلیل کمبود منابع آبی کافی در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک قرار دارند.

او با انتقاد از سیاست‌های توسعه‌ای در گذشته، افزود: در سال‌های گذشته، سیاست‌های نادرست توسعه در این مناطق باعث افزایش جمعیت و فشار بر منابع آب شده است. در حالی که تهران و کرج باید به‌صورت متوازن توسعه می‌یافتند، این شهر‌ها به دلیل فرصت‌های شغلی و امکانات، جمعیت زیادی را به خود جذب کردند.

بزرگ‌زاده همچنین به مصرف بالای آب در تهران اشاره کرد و گفت: متوسط مصرف آب در تهران حدود ۲۰۰ لیتر در روز برای هر نفر است، در حالی که این رقم در کشور‌های دیگر به مراتب کمتر است. این امر نشان‌دهنده ضرورت اصلاح الگوی مصرف در میان شهروندان است.

سخنگوی صنعت آب کشور درباره اقدامات لازم برای بهبود وضعیت منابع آبی اظهار داشت: نصب کنتور‌های هوشمند برای هر واحد مسکونی و مدیریت بهینه مصرف آب از جمله اقداماتی است که باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد. همچنین، پروژه‌های تأمین آب در حال اجرا هستند و ما ۱۶۹ پروژه در ۵۰ شهر کشور داریم که به رفع مشکلات آبی کمک خواهند کرد.

بزرگ‌زاده در پایان به مشکلات ناشی از افت فشار آب در برخی مناطق اشاره کرد و گفت: نقد‌های موجود در خصوص عدم انجام اقدامات مؤثر در مدیریت منابع آبی وارد است. باید به‌طور جدی به این مسائل پرداخته شود تا از وقوع بحران‌های آبی جلوگیری کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
چرا ۲۰۰ لیتر مگر هر نفر در روز چقدر آب میخورد ، چقدر سرویس بهداشتی استفاده میکند و چقدر در هفته حمام لازم است ، مگر یابو در در منازل خود بسته اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
میانگین حساب میشه
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۳۶ ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
برای اینکه اون پولدار هایی که استخرهاشونو پر میکنن رو حساب من و شماست وگرنه سر جمع حساب کنی ۲۰لیتر هم استفاده نمیکنیم
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۱:۵۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
اینهمه زلزله و خشکسالی برای چیه ؟؟ / کجای کار را اشتباه داریم میریم ؟؟
از ریاکاری و دروغگویی فساد و دزدی از بیت المال نیست ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
سبزیجات و هندونه و خربزه و گوجه و خیار و برنج باید فقط گلخونه ای باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
۲۰۰ لیتر برای تابستون عادیه دولت باید فاضلاب کشی کنه و تصفیه کنه و مجددا استفاده بشه
به نظر من کلا باید حداقل ۵۰ درصد آبها بازیابی بشه و مجددا استفاده بشه والا مقصر دولته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
چرا از لوله های پوسیدتون نمیگید که طبق آمار خودتون ۳۰ درصد اب رو به زمین میریزن. دنبال بهانه واسه گرون کردن اب هستین. وقت کردین مملکت رو مثل یه کیک بین خودتون تقسیم کردین از اون طرف هم مدام به مردم غر میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
صرفه جویی سخت است اما لطفا صرفه جویی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
خراب بمونه این تهران که بجز اسراف گرایی و مصرف گرایی خاصیت دیگه ای نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
همش حاصل اقتصاد دستوری و قیمت گذاریست،باید قیمت منابع ملی آزاد باشد و درآمد فروشش بین همه تقسیم شود تا انگیزه درست مصرف کردن بوجود آید و زندگی و مصرف بر حسب قیمتهای واقعی شکل گیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
لطفاً هدر رفت سازمان آب رو برطرف کنید. 32 درصد رقم بزرگی است. یعنی یک سوم آبی که خدا به ما می دهد توسط سازمان آب هدر می رود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
شاید نشت آب به زمین خیلی مهم نباشه چون دوباره از یجا میکشنش بالا،البته خیلیش دزدی آب بدون کنتور است که جز نشتی حساب میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
مصرف واحد های خانوار در ایران بالا نیست. کافیست آمارهای کشورهای مصرف کننده آب را چک کنید. اگر مدیریت منابع آبی بلد نیستید، که تجربه نشان می دهد از اول آن را بلد نبودید، بهتر است بهانه گیری نکنید و مردم را هم متهم نکنید.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
قانون عفاف و حجاب را اجرا کنید تا تو کشور بارندگی شود. این خشکسالی بخاطر بی حجابی هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
سلام متاسفانه شرکت ابفا هزینه و سرانه مصرف برای هر کنتور را ۱۵ لیتر در نظر میگیره (با فرض بعد خانوار ۳.۳) در صورتی که بر اساس تعداد خانواده، موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و .... این عدد باید بر اساس تعداد نفرات خانواده باشه آب نیاز شخصی فرد هست و مثل برق و گاز نیست
متاسفانه برای اداره ابفا خانواده یک نفره و ۱۰ نفره فرقی نداره و داره ظلم در حق خانواده های پر جمعیت میکنه(شکر خدا هیچ کس هم جوابگو نیست)
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
۲۰۰ لیتر در روز واسه هر نفر خیلی زیاد تهران ۲۵ میلیونی
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
۲۰۰ لیتر در روز واسه هر نفر خیلی زیاد تهران ۲۵ میلیونی
Iran (Islamic Republic of)
دکتر محسن ن
۱۵:۴۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
به اندازه سه سد کرخه فقط مصرف آب افاغنه در ایران هست، حساب کنید سوخت،نان،مسکن،پوشاک...فشاری که بر زندگی مردم ایران وارد می‌کنند، تنها راه اخراج فوری بیش از هفت میلیون افاغنه
۱۲
آخرین اخبار