رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر نقش کلیدی موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از افزایش ۲۲ درصدی صادرات ایران به این بازار‌ها در بهار امسال خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که کاهش تعرفه‌ها اصلی‌ترین مزیت توافقنامه تجارت ایران و ۵ عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و به تسهیل ورود کالا‌های ایرانی به بازار اوراسیا کمک کرده است. با اجرای موافقت‌نامه کاهش تعرفه‌ها با کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا، صادرات ایران به این بازار‌ها در بهار امسال نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است.

دهنوی از برگزاری بیش از ۱۵ کنفرانس استانی آموزشی برای آگاه‌سازی تولیدکنندگان و تجار درباره فرصت‌های این موافقت‌نامه خبر داد و گفت: این تور‌های آموزشی با همکاری اتاق‌های بازرگانی برگزار شده است.

وی در ادامه افزود: هماهنگی‌های گمرکی بین ایران و پنج کشور عضو این اتحادیه برقرار شده و مشکلات اولیه در گمرکات رفع شده است.

دهنوی درباره استاندارد‌های صادراتی نیز گفت: کشور‌های اوراسیا استاندارد‌های خاص خود را دارند که برخی تولیدکنندگان باید آنها را دریافت کنند و مذاکراتی برای همگرایی استاندارد‌ها در جریان است. در حوزه تجهیزات پزشکی، تعدادی از تولیدکنندگان موفق به اخذ استاندارد‌های اوراسیا شده و صادرات خود را آغاز کرده‌اند.

 رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرد که این موافقت‌نامه فرصت مهمی برای توسعه صادرات کشور است و با همکاری بخش خصوصی و دولت، ظرفیت‌های آن به بهترین شکل بهره‌برداری خواهد شد.

منبع: صدا و سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار