نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای اولین بار پس از بیش از هفت سال به چین سفر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - یک منبع دولتی روز چهارشنبه اعلام کرد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای اولین بار پس از بیش از هفت سال به چین سفر خواهد کرد، که نشانه‌ای دیگر از بهبود روابط دیپلماتیک با پکن در بحبوحه افزایش تنش‌ها با ایالات متحده است.

این منبع دولتی که مستقیماً از این موضوع مطلع است، به رویترز گفت که مودی برای شرکت در اجلاس چندجانبه سازمان همکاری شانگهای که از ۳۱ آگوست (۹ شهریور) آغاز می‌شود، به چین خواهد رفت. 

سفر او در زمانی انجام می‌شود که روابط هند با ایالات متحده پس از اعمال بالاترین تعرفه‌ها در میان همتایان آسیایی توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر کالا‌های وارداتی از هند و تهدید به اعمال مجازات‌های بیشتر نامشخص برای خرید نفت روسیه توسط دهلی نو، با جدی‌ترین بحران خود در سال‌های اخیر رو‌به‌رو شده است. سفر مودی به شهر تیانجین چین برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، یک گروه سیاسی و امنیتی اوراسیایی که روسیه را نیز شامل می‌شود، است.

این اولین سفر او از ژوئن ۲۰۱۸ خواهد بود. متعاقباً، روابط چین و هند پس از یک درگیری نظامی در امتداد مرز مورد مناقشه هیمالیا در سال ۲۰۲۰ به شدت رو به وخامت گذاشت.

مودی و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس بریکس در روسیه در ماه اکتبر مذاکراتی انجام دادند که منجر به بهبود روابط شد. این همسایگان  آسیایی اکنون به آرامی در حال کاهش تنش‌هایی هستند که روابط تجاری و سفر بین دو کشور را مختل کرده است.

ترامپ تهدید کرده است که به دلیل "همسویی با سیاست‌های ضد آمریکایی" از اعضای گروه بریکس متشکل از اقتصاد‌های نوظهور بزرگ - از جمله هند - ۱۰ درصد تعرفه اضافی بر واردات وضع خواهد کرد.

ترامپ روز چهارشنبه گفت که دولت او پس از نتیجه تلاش‌های ایالات متحده برای دستیابی به یک پیشرفت دقیقه نودی که منجر به آتش بس در جنگ اوکراین شود، در مورد مجازات خرید نفت روسیه تصمیم خواهد گرفت. استیو ویتکاف، فرستاده ارشد دیپلماتیک ترامپ، دو روز قبل از انقضای مهلتی که رئیس جمهور برای روسیه تعیین کرده بود تا با صلح در اوکراین موافقت کند یا با تحریم‌های جدید رو‌به‌رو شود، در مسکو است.

در همین حال، به گفته یک منبع دولتی دیگر که او هم نخواست نامش فاش شود، آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند در یک سفر برنامه‌ریزی شده در روسیه است و انتظار می‌رود در پی فشار ترامپ بر هند برای توقف خرید نفت خام روسیه، در مورد خرید نفت روسیه توسط هند گفت‌و‌گو کند.

دووال احتمالاً در مورد همکاری دفاعی هند با روسیه، از جمله دسترسی سریع‌تر به صادرات سامانه دفاع هوایی S۴۰۰ مسکو به هند و سفر احتمالی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور به هند صحبت خواهد کرد.

مقامات آمریکایی و هندی به رویترز گفتند که ترکیبی از قضاوت‌های نادرست سیاسی، سیگنال‌های از دست رفته و تلخ، مذاکرات توافق تجاری بین بزرگترین و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان را که تجارت دوجانبه آنها بیش از ۱۹۰ میلیارد دلار است، با شکست مواجه کرد.

چهار منبع جداگانه با استناد به ارزیابی داخلی دولت به رویترز گفتند که هند انتظار دارد سرکوب ترامپ بتواند به قیمت از دست دادن مزیت رقابتی در حدود ۶۴ میلیارد دلار کالای ارسالی به ایالات متحده که ۸۰ درصد از کل صادرات آن را تشکیل می‌دهد، تمام شود.

با این حال، انتظار می‌رود سهم نسبتاً کم صادرات در اقتصاد ۴ تریلیون دلاری هند، تأثیر مستقیم بر رشد اقتصادی را محدود کند.

روز چهارشنبه، بانک مرکزی هند پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی خود را برای سال مالی آوریل-مارس بدون تغییر در ۶.۵ درصد باقی گذاشت و نرخ‌ها را با وجود عدم قطعیت‌های تعرفه‌ای ثابت نگه داشت.

این منابع گفتند که گزارش ارزیابی دولت هند، جریمه ۱۰ درصدی برای خرید نفت روسیه را در نظر گرفته است که کل تعرفه ایالات متحده را به ۳۵ درصد می‌رساند. 

گزارش ارزیابی داخلی، تخمین اولیه دولت است و با مشخص شدن میزان تعرفه‌های اعمال شده توسط ترامپ، هر چهار مورد، تغییر خواهد کرد. منابع گفتند که هند در سال ۲۰۲۴ حدود ۸۱ میلیارد دلار کالا به ایالات متحده صادر کرده است.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار