
باشگاه خبرنگاران جوان - علی فلاحی گفت: در راستای توسعه صنعت آبزی پروری در چهار ماهه نخست سال جاری، در ۲ واحد تولید جلبک اسپیرولینا با ظرفیت تولید سالانه پنج هزار و ۵۰۰ کیلوگرم پودر خشک جلبک در شهرستانهای شیراز و فسا مقدار ۶۱۰۰ کیلو گرم خمیرجلبک معادل هزار و ۱۷ کیلوگرم پودر خشک اسپیرولینا تولید شده است.
این مقام مسئول افزود: ریز جلبک اسپیرولینا به حدی غنی از مواد غذایی است که در دنیا آن را به عنوان غذای آینده و super food میشناسند، تنوع روشهای تولید جلبک اسپیرولینا امکان توسعه کارآفرینی در واحدهای بزرگ صنعتی تا واحدهای کوچک روستایی و خانگی فراهم میکند.
فلاحی با بیان اینکه صنعت تولید جلبک در دنیا یکی از بهترین روشها برای کسب درآمد، اشتغال زایی و ارزآوری است، تصریح کرد: اسپیرولینا یک میکرو جلبک با خواص غذایی فوق العاده و شگفت آور است که طی چند دهه اخیر توجه محققان و سرمایه گذاران دنیا را به خود جلب کرده و از جمله کاربردهای آن در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی، تصفیه آب، تامین علوفه، مکمل غذایی دام و سوخت زیستی است. کشت و پرورش جلبک یکی از زیرشاخههای مهم زیستفناوری دریامحور است که با توجه به شرایط مناسب اقلیمی در استان فارس و تطابق کامل آن با محیط مورد نیاز کشت و پرورش جلبکها، میتوان با پرداخت کمترین هزینه و صرف بهینه انرژی، امکان تولید مواد و محصولات ارزشمندی را فراهم کرد. در راستای ارتقاء سطح سلامتی افراد جامعه تولید ترکیبات زیستی از ریزجلبکها با کیفیت بالا با استفاده از فناوریهای نوین که با محصولات وارداتی قابل رقابت باشد از اهداف توسعه این صنعت در استان است.
پیشتازی فارس در کشت نشایی صیفیجات
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کرد که استان فارس با کشت نشایی محصولاتی، چون گوجهفرنگی، خربزه و هندوانه، رتبههای اول تا سوم کشوری را در تولید این محصولات به خود اختصاص داده است؛ سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع سبزی و صیفی از سطح ۷۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان برداشت میشود.
مهدی صادقی گفت: از مهمترین محصولات کشت نشایی در استان میتوان به گوجهفرنگی، خربزه و هندوانه اشاره کرد که به ترتیب در جایگاههای اول تا سوم کشوری قرار دارند.
او افزود: در طول فصول مختلف سال، حدود ۷۶ هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت انواع محصولات سبزی و صیفی اختصاص دارد که بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول از این سطح برداشت میشود.
صادقی درباره کشت نشایی توضیح داد: کشت نشایی به فرآیند پرورش گیاهان در محیطهای کنترلشده مانند گلخانهها گفته میشود که پس از مرحله رشد اولیه، نشاءها به زمین اصلی منتقل میشوند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس مزایای این روش را افزایش سرعت رشد گیاه، کاهش مصرف آب و بذر و یکنواختی بیشتر محصول نسبت به کشت مستقیم دانست و افزود: توسعه کشت نشایی در استان گامی مهم در حفظ امنیت غذایی و تحقق تولید پایدار به شمار میآید.
افزایش ظرفیت صنایع تبدیلی فارس با افتتاح ۲۲ واحد تولیدی
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طی چهار ماه نخست سال جاری، ۲۲ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در استان فارس پروانه بهرهبرداری دریافت کردند که با ظرفیت جذب بیش از ۱۱۶ هزار تن ماده خام، زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از ۲۱۴ نفر را فراهم کردهاند.
محمود باصری از افتتاح ۲۲ واحد صنعتی در استان فارس طی چهار ماه اول سال جاری خبر داد و گفت: این واحدها موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری شدهاند و ظرفیت تولید آنها بیش از ۵۴ هزار تن است.
او افزود: واحدهای مذکور در شهرستانهای مرودشت، شیراز، لارستان، فسا، استهبان، فیروزآباد، آباده، زرقان، جهرم، بیضا، قیرکارزین، سپیدان و خرامه قرار دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی فارس درباره فعالیتهای این واحدها بیان کرد: این طرحها شامل بستهبندی سبزیجات و صیفیجات تازه، رب گوجهفرنگی، عملآوری و بستهبندی گوشت انواع دام، بستهبندی سبزیجات و صیفیجات خشک، ذخیرهسازی در سردخانههای دو مداره، تولید شوریجات و ترشیجات غیرکنسروی، پنبه پاککنی، محصولات آردی و بستهبندی قهوه و فرآوردههای مبتنی بر قهوه است.
او ادامه داد: با راهاندازی این واحدها، بیش از ۲۱۴ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شدهاند و ضایعات بخش کشاورزی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۶ هزار تن کاهش یافته است. میزان سرمایهگذاری در این پروژهها نیز بالغ بر ۴ هزار و ۳۱۸ میلیارد ریال بوده است.
باصری با تاکید بر اهمیت صنایع تبدیلی در تقویت امنیت غذایی پایدار اظهار کرد: صنایع تبدیلی، پل ارتباطی حیاتی بین بخش کشاورزی و صنعت هستند و با ایجاد اشتغال دائمی و فصلی در مناطق روستایی، پیشنیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین امنیت غذایی کشور به شمار میروند.
او در پایان افزود: توسعه واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی نقش بسزایی در رشد اقتصادی استان و کشور دارد.
صادرات بیش از ۲ هزار تن لیمو لیسبون جهرم به پنج کشور
سجاد قناعتیان سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی جهرم گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲ هزار تن لیمو لیسبون تولید شده در باغهای جهرم به کشورهای مختلف صادر شده است.
او افزود: محمولههای لیمو لیسبون پس از سورتینگ، ضدعفونی و بستهبندی، برای تکمیل فرآیند آمادهسازی در سردخانههای جهرم نگهداری میشوند. پس از این مراحل و با تأیید کارشناسان پست قرنطینه حفظ نباتات مبنی بر عاری بودن از آفات و بیماریها، و اخذ گواهی بهداشت قرنطینه، این محصول از طریق بنادر و گمرکهای خروجی به کشورهای مقصد ارسال میشود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم تصریح کرد: لیمو لیسبون یکی از میوههای محبوب و پرفروش در کشور روسیه است و امسال این محصول به روسیه، آذربایجان، قرقیزستان، ارمنستان و ازبکستان صادر شده است. پیشبینی میشود روند صادرات در ماههای آینده نیز ادامه داشته باشد.
قناعتیان گفت: صادرات لیموی جهرم به کشورهای خارجی، نشاندهنده ظرفیت بالای تولید و صادرات محصولات باغی این شهرستان است و میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.
منبع: جهاد کشاورزی فارس