رئیس انجمن زنجیره ارزش تایر ایران از رسیدن بازار لاستیک به وضعیت تعادل خبر داد و گفت:ظرفیت سالانه تولید تایر در کشور ۳۰۰ هزار تن است

محمدرضا گنجی در  برنامه رادیو اقتصاد افزود: وزارت صمت برای مدیریت بازار، به تجار و بازرگانان پنج برابر نیاز کشور مجوز واردات داده است.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت سالانه تولید تایر در کشور ۳۰۰ هزار تن است و بیش از ۷۰ درصد نیاز داخلی از طریق تولید داخل تأمین می‌شود؛ اما ۳۰ درصد باقی‌مانده همچنان وابسته به واردات است.

فشار واردات بر تولیدکنندگان داخلی

گنجی با اشاره به اختصاص ارز دولتی برای واردات و تولید تایر اظهار داشت: دولت برای هر کیلوگرم تایر یک دلار ارز تعیین کرده، اما تاکنون تنها ۲۷۰ میلیون دلار به تولیدکنندگان داخلی پرداخت شده است. به گفته او، حجم لاستیک‌های خارجی موجود در بازار به حدی است که فروشندگان با چک‌های چهار تا پنج ماهه اقدام به عرضه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: واردکنندگان در همان زمان ورود کالا سود اصلی خود را دریافت کرده‌اند و پس از آن، برایشان تفاوتی ندارد که لاستیک را با چه قیمتی به فروش برسانند. این شرایط، فشار سنگینی بر تولیدکنندگان داخلی وارد کرده و باعث شده کارخانجات نتوانند به ظرفیت کامل خود برسند.

کاهش تولید داخلی و هشدار به دولت

رئیس انجمن زنجیره ارزش تایر ایران اعلام کرد: تصمیم انجمن تولیدکنندگان تایر بر این شده است که تولید کارخانه‌ها به دلیل شرایط موجود ۲۵ درصد کاهش یابد. وی در پایان با انتقاد از سیاست‌های وارداتی گفت: آیا انصاف است که تجار پنج برابر نیاز کشور واردات انجام دهند و در مقابل، کارخانجات داخلی مجبور شوند تولید خود را کاهش دهند؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رادمنش
۲۲:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۴
كدوم تعادل اقاى كارشناس، برو سرى به بازار بزن و يك مطالع ى دقيق ميدانى انجام بده بعدا بيا اظهار نظر كن ،وضعيت فاجعه بار اقتصاد ايران همه را زمين گير كرده و نه خبرى از معامله است نه خبرى از توليد و توسعه و نتيجه حمل و نقل پنجاه درصد خوابيده حال با اين وضعيت اسفبار رانندگان چون بيكارند و ماشين خوابيده لاستيكى مصرف نميشود و اگر لاستيك مصرف نشد فروش لاستيك كاهش مي يابد و چون لاستكهاى زيادى تو انبارها و فروشگاهها موندن ناگذر فروشنده با قيمت پايين و حتى ضرر انرا عرضه مى كند و جناب كارشناس اينكونه متوجه ميشود كه بازار به تعادل رسيده اين تعادل نيست بلكه يك ركود در تورم و گرانى است
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۴
ظرفیت تولید رو نمیگن _ کیفیت تولید رو بگن _ مرد حسابی لاستیکی که تو یه سال عاجی براش باقی نمونه میشه لاستیک ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
تعادل رسید یعنی دیگه کسی نمیتونه بخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
من یه جفت بارز ۱۴ در ۱۸۰ در ۶۵ خریدم ۳/۷۰۰
آخرین اخبار