در نشست کمیسیون امنیت گردشگران خارجی و مقاصد گردشگری هرمزگان، با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی و فعالان گردشگری، بر لزوم ساماندهی اقامتگاه‌ها و شناورهای غیرمجاز به‌منظور ارتقای امنیت و کیفیت خدمات گردشگری در استان تأکید شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ، عباس رئیسی، سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، روز دوشنبه ۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۴ در این نشست با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در تأمین امنیت گردشگران گفت: برگزاری چنین جلساتی فرصتی برای شناسایی چالش‌ها، کاهش معضلات موجود و تدوین برنامه‌های منسجم برای آینده گردشگری استان است.

وی با اشاره به وضعیت اقامتگاه‌های غیرمجاز در سطح استان افزود: فعالیت این اقامتگاه‌ها موضوعی فرادستگاهی است که می‌تواند تبعات فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی به همراه داشته باشد.

رئیسی با بیان اینکه خانه‌های مسافر تنها در صورت رعایت ضوابط و مقررات اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مجاز به فعالیت هستند، تصریح کرد: هدف این نظارت، محدود کردن مردم نیست بلکه صیانت از حقوق گردشگر، میزبان و اعتبار استان است.

او ادامه داد: تمامی واحدهای اقامتی و پذیرایی باید تحت نظارت این اداره‌کل فعالیت کنند و در صورت تخلف، با واحدهای غیرمجاز برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت شناورهای گردشگری غیرمجاز اشاره کرد و گفت: فعالیت شناورهای بدون مجوز، تهدیدی جدی برای ایمنی گردشگران محسوب می‌شود و با نادیده گرفتن استانداردهای لازم، وجهه گردشگری دریایی استان را نیز خدشه‌دار می‌کند.

وی افزود: با همکاری اداره بنادر و دریانوردی، دریابانی، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های مرتبط، طرح مشترکی برای شناسایی و برخورد با شناورهای غیرمجاز در حال اجراست تا امنیت سفرهای دریایی گردشگران در مسیر جزایر و سواحل هرمزگان به‌طور کامل تأمین شود.

در ادامه، فرزانه زاهدی، سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، با اشاره به آغاز فصل سفر در استان گفت: ساماندهی تأسیسات گردشگری و تأمین امنیت گردشگران از مهم‌ترین اولویت‌های حوزه گردشگری است.

او افزود: در ماه‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر خانه‌های مسافر غیرمجاز به‌ویژه در فضای مجازی بوده‌ایم که این موضوع به تاسیسات گردشگری رسمی آسیب رسانده است. در جزیره هرمز ۱۵ اقامتگاه دارای مجوز فعالیت هستند، اما بیش از ۱۰۰ خانه‌مسافر بدون مجوز به فعالیت ادامه می‌دهند که به چالشی جدی تبدیل شده است.

زاهدی با تأکید بر ضرورت ضابطه‌مند شدن ورود و اقامت گردشگران در جزیره هرمز اظهار کرد: تداوم وضعیت فعلی، هم امنیت گردشگران را به خطر می‌اندازد و هم به بخش خصوصی فعال در این حوزه آسیب می‌زند.

سرپرست معاونت گردشگری همچنین از برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه جوامع محلی جزیره هرمز در دو هفته آینده خبر داد و گفت: آموزش و توانمندسازی جوامع محلی می‌تواند نقش مهمی در ارتقای کیفیت خدمات، افزایش رضایت گردشگران و حفظ امنیت سفرها ایفا کند.

در پایان این نشست، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و روسای تشکل‌های گردشگری استان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را درباره تقویت هماهنگی‌های بین‌دستگاهی، ساماندهی فعالیت‌های گردشگری و افزایش نظارت بر اقامتگاه‌ها و شناورهای غیرمجاز مطرح کردند.

منبع: میراث فرهنگی هرمزگان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.