امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت که تعرفه‌های آمریکا علیه متحدان اروپایی بر سر مساله گرینلند، غیرقابل قبول است.

باشگاه خبرنگاران جوان - به گزارش الجزیره انگلیسی، این اظهارات شنبه شب پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت که از اول فوریه (۱۲ بهمن) علیه هشت کشور اروپایی مخالف الحاق گرینلند به ایالات متحده تعرفه ۱۰ درصدی اعمال خواهد کرد.

ترامپ افزود که این تعرفه‌ها از اول ژوئن (۱۱ خرداد ۱۴۰۵) به ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت و تا زمانی که «آمریکا گرینلند را خریداری کند» این تعرفه‌ها به قوت خود باقی خواهد بود.

دانمارک، نروژ، سوئد، فنلاند، هلند، فرانسه، آلمان و انگلیس کشور‌هایی هستند که مشمول این تعرفه می‌شوند.

ترامپ سه‌شنبه اعلام کرد که ناتو باید راه را برای واشنگتن به منظور دستیابی به گرینلند که جزیره‌ای تحت حاکمیت دانمارک است، هموار کند.

کشور‌های اروپایی در واکنش به تلاش ترامپ برای تصاحب گرینلند تاکید کرده‌اند که از حاکمیت دانمارک بر این جزیره دفاع خواهند کرد. آلمان و فرانسه نیز در این راستا نیروی نظامی به گرینلند اعزام کرده‌اند.

نتایج یک نظرسنجی جدید که چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که فقط ۱۷ درصد از آمریکایی‌ها از تلاش‌های ترامپ برای تصاحب گرینلند حمایت می‌کنند و اکثریت قابل توجهی از دموکرات‌ها و جمهوریخواهان با استفاده از نیروی نظامی برای ضمیمه کردن این جزیره مخالف هستند.

گرینلند، به‌عنوان قلمرویی نیمه‌خودمختار در چارچوب پادشاهی دانمارک، بخش عمده‌ای از امور داخلی خود را اداره می‌کند. موقعیت منحصر‌به‌فرد گرینلند به لحاظ ژئوپلتیکی و منابع غنی طبیعی و مواد معدنی کمیاب آن، این جزیره را به سوژه مطلوب آمریکا برای دست درازی تبدیل کرده است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار