قطعا یک ایران موشکی بسیار ترسناک‌تر از یک ایران بدون سلاح و موشک است.

باشگاه خبرنگاران جوان - روز ۲۹ بهمن و سال‌روز قیام مردم آذربایجان در حسینیه امام خمینی (ره) مانند هر سال برگزار شد؛ مردم چشم انتظار لحظه دیدار بودند و هر چه عقربه‌ها به پیش می‌رفت این اشتیاق بیشتر و بیشتر می‌شد تا مقام معظم رهبری وارد حسینیه شدند و شوری مثال زدنی در سراسر حسینیه پیچید.

رهبر انقلاب شروع به ایراد سخنرانی کردند و نگاه همه به خصوص رسانه‌های جهان به دلیل اتفافات اخیر کشور و تهدیدات آمریکا عیله تهران به حسینیه امام خمینی (ره) دوخته شده بود تا این‌‍که مانند همیشه به نقطه طلایی سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رسیدیم؛ یعنی همان بخشی که رهبر معظم انقلاب به لفاضی‌های ترامپ پاسخ دادند.

فرمانده کل قوا در بیانات خود اشاره‌ای به حضور ناوگان آمریکایی در منطقه داشتند و فرمودند قطعا یک ناو می‌تواند خطرناک باشد، اما خطرناک‌تر از آن سلاحی است که آن ناو را به قعر دریا می‌برد؛ همین یک جمله کافی بود تا تمام رسانه‌های جهان به تعجب وادار شوند.

گمانه‌زنی‌ها از همان ساعات اولیه شروع شد. آیا ایران سلاحی سِری دارد که هیچ کس از آن خبر ندارد و تاکنون رونمایی نشده؟ منظور رهبر معظم انقلاب چه بود؟ آیا منظور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فقط یک موشک بود یا از تولید یک سلاح جدید خبر می‌داد؛ به همین دلیل صحبت‌های رهبر معظم انقلاب به تیتر اول رسانه‌های جهان تبدیل شد.

 واکنش‌ها به بیانات رهبر معظم انقلاب

پس از بیانات رهبر انقلاب واکنش‌ها شروع شد، رسانه‌های داخلی و خارجی و جریان‌های داخلی این سخنان را تأکیدی بر راهبرد بازدارندگی و قدرت موشکی و دریایی ایران دانستند؛ تحلیل‌گران داخلی گفتند منظور رهبر انقلاب، نمایش توان هدف قرار دادن ناو‌های پیشرفته و ایجاد توازن در برابر قدرت‌های بزرگ است.

فرماندهان و چهره‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در مواضع مشابه بر توسعه موشک‌های ضدکشتی، پهپاد‌ها و تاکتیک‌های جنگ نامتقارن تأکید کرده و این جمله را همسو با همان دکترین نظامی ایران دانستند؛ برخی تحلیل‌گران سیاسی داخلی این پیام را بازدارنده و روانی ارزیابی کردند؛ شاید بیشتر برای هشدار دادن و جلوگیری از درگیری مستقیم.

رسانه‌های غربی هم به‌طور گسترده‌ای این سخنان را بازتاب دادند و این جمله رهبری را به‌عنوان هشدار به حضور ناو‌های آمریکا در خلیج فارس تفسیر کردند و آن را نشانه ادامه تنش دریایی دانستند. تحلیل‌گران نظامی در گزارش‌هایی اشاره کردند که ایران سال‌ها روی سلاح‌های ضدکشتی و تاکتیک‌های نامتقارن برای مقابله با ناو‌های پیشرفته سرمایه‌گذاری کرده است؛ موضوعی که به‌طور مستقیم به فعالیت‌های نیروی دریایی ایالات متحده مرتبط دانسته می‌شود.

طرحی آمریکایی به نام مذاکره موشکی؛ از آمریکا اصرار از ایران انکار

اما واقعا این فرمایش رهبر معظم انقلاب چه دلیلی داشت؟ آیا کشورمان به فناوری دست پیدا کرده که قادر است ناو‌های آمریکایی را به قعر خلیج فارس و دریای عمان بفرستد؟ برای رسیدن به جواب این سوال باید به سال‌های اول انقلاب بازگردیم.

 از نداشتن سیم خاردار تا رسیدن به فناوری هایپرسونیک

وقتی در سال ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، تمام توان نظامی ایران به کشور‌های غربی به خصوص آمریکا وابسته بود، اما ایالات متحده که حالا با شریک قدیمی خود دشمن شده دیگر نه خود سلاحی به ایران می‌فروشد و نه می‌گذارد کشوری به ایران سلاح بدهد؛ گواه آن هم دردسر‌هایی بود که مقامات کشورمان برای خرید چند فروند موشک در زمان جنگ داشتند، اما ایران برای این موضوع باید چاره‌ای می‌کرد.

ایران که حتی توان تولید سیم خاردار را هم نداشت، قصد داشت تا وارد عرصه تولید تجهیزات نظامی شود؛ پس کار تولید را با سلاح‌های ساده شروع کرد، قایق‌های ماهی‌گیری را مسلح کرد و با تجهیزات بسیار معمولی به سراغ ساخت پهپاد رفت که همان‌ پهپادها هم در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی ۸ ساله کمک بزرگی به کشور کرد، اما پس از پایان جنگ این موضوع سرعت بیشتری گرفت تا جایی که امروز بسیاری از کشور‌ها به تجهیزات ایران احتیاج دارند و یا حتی از آن کپی برداری می‌کنند، مانند اقدام آمریکایی‌ها که از روی پهپاد شاهد ۱۳۶ ایران کپی و مهندسی معکوس کردند.

طرحی آمریکایی به نام مذاکره موشکی؛ از آمریکا اصرار از ایران انکار

البته کار همین جا متوقف نشده و ایرانی که در روزهای نخست انقلاب و در زمان دفاع مقدس در سایر حوزه‌ها به خصوص موشکی و شناور‌های تندرو حرف‌های زیادی برای گفتن نداشت، امروز به انواع موشک‌های پدافندی و تهاجمی مسلح است که خیلی‌ها آن‌ها را دیده و برخی هم طمع آن چشیده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ به سرعت با همکاری دانشگاه‌ها ساخت تجهیزات نظامی مدرن را دستور کار قرار داد، اما تا دهه ۹۰ برای عملیات از آن‌ها استفاده نکرده بود، تا این که به‌دلیل انجام عملیات گروه‌ تروریستی داعش در مجلس شورای اسلامی و حرم امام راحل فرصت استفاده فراهم شد و موشک‌های ایران قلب ترویست‌ها در سوریه را شکافتند.

پس از حمله به رژه نیرو‌های مسلح در اهواز هم یک بار دیگر ایران توان عملیاتی موشکی خود را به رخ جهانیان کشید، اما این پایان ماجرا نبود؛ تحرکات تروریستی رژیم صهیونیستی که دیگر قابل تحمل نبود و تجاوزاتی که به سفارت ایران در سوریه رخ داد و در نهایت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نیرو‌های مسلح کشور را واداشت تا این بار درسی بزرگ به جنایت‌کاران صهیونیست بدهند.

طرحی آمریکایی به نام مذاکره موشکی؛ از آمریکا اصرار از ایران انکار

تجاوزات اسرائیل به خاک کشورمان با ۳ مرحله پاسخ جمهوری اسلامی ایران روبه رو شد که به عملیات‌های وعده صادق معروف شد که آخرین مورد آن هم همین جنگ ۱۲ روزه بود، در این عملیات‌ها ایران بار‌ها مراکز نظامی و اقتصادی، چون پالایشگاه حیفا را آماج موشک‌های خود قرار داد تا انتقام خون‌های بی گناهی که توسط اسرائیل ریخته شده بود را بگیرد.

اما به جرات می‌توان گفت مهم‌ترین عملیاتی که ایران در سال‌های گذشته انجام داد که هیچ کشوری شاید توان انجام آن را نداشته باشد، ۲ حمله موفقیت آمیز به پایگاه‌های آمریکایی در پاسخ به اقدامات تروریستی واشنگتن علیه کشورمان بود، نیرو‌های مسلح کشورمان در ۱۸ دی ۱۳۹۸ و در پاسخ به ترور ناجوانمردانه سردار مقاومت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پایگاه عین الاسد آمریکا در خاک عراق را هدف قرار دادند. در عملیاتی دیگر و در پاسخ به شبی که ایالات متحده برای نجات رژیم اسرائیل از آتش موشک‌های ایرانی، مراکز هسته‌ای ایران را بمباران کرد، پایگاه نظامی العدید این کشور در قطر را موشک باران کردند؛ البته ایالات متحده پیشتر هم طمع موشک‌های ایران را چشیده بود، وقتی پهپاد ۲۲۰ میلیون دلاری گلوبال هاوک در آسمان دریای عمان با موشک پدافندی ایران تکه تکه شد.

شاید به همین دلایل است که امروز تیم‌مذاکره‌کننده آمریکا با دستور ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور بر مذاکره موشکی با ایران پافشاری می‌کند، موضوعی که با یک نه قاطع از سوی جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است؛ قطعا یک ایران موشکی بسیار ترسناک‌تر از یک ایران بدون سلاح و موشک است؛ آن هم در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی که هر نقطه از جهان را ارث پدری خود می‌دانند.طرحی آمریکایی به نام مذاکره موشکی؛ از آمریکا اصرار از ایران انکار

نگاه به کشور‌های دیگر درسی برای ایران

همه می‌دانند که ایالات متحده در مذاکرات به درخواست رژیم صهیونیستی بار‌ها تاکید کرده تا موضوع موشکی هم علاوه بر موضوع هسته‌‍ای بخشی از توافق باشد، اما همیشه با مخالفت ایران رو به رو شده است؛ چرا که دلایل کاملا منطقی برای این مخالفت وجود دارد.

یکی از دلایل این مخالفت نگاه به گذشته است، اگر جمهوری اسلامی ایران در سال‌های جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق، قدرت نظامی بالایی داشت، شاید اصلا عراق جرات تجاوز به خاک کشورمان را هم در سر پرورش نمی‌داد، چه برسد که بخواهد اقدام نظامی کند.

شاید این بحث مطرح شود که با وجود تقویت قوای نظامی، باز هم رژیم اسرائیل جنگی ۱۲ روزه علیه کشورمان به راه انداخت، اما همه چیز روشن است و بار‌ها توسط مقامات کشورمان مطرح شده؛ اسرائیل قصد داشت تا با این جنگ و شورش‌های خیابانی کشور را به سمت نابودی و تجزیه ببرد، اما وقتی پاسخ قاطع موشکی ایران را دریافت کرد و ضربات مهلکی به توانمندی‌ها و مراکز حساسی چون مقر موساد یا پارک علم و فناوری ارتش و پالایشگاه حیفا خورد، متوجه محاسبات غلط خود شد.

طرحی آمریکایی به نام مذاکره موشکی؛ از آمریکا اصرار از ایران انکار

از طرف دیگر نگاه به سابقه رفتار آمریکا با کشور‌های دیگر که سلاح خود را تحویل دادند نشان داده که واشنگتن همیشه این راهبرد را برای پیشبرد مقاصد خود به کار بسته است، نمونه آن عراق که بارها مورد تجاوز آمریکا قرار گرفت و به چنان وضعیتی گرفتار شد که هنوز مردم این کشور تاوان این تجاوز را می‌دهند، یا لیبی که روزی معمر قذافی رهبر آن بود، کشوری که هم سلاح هسته‌ای داشت و هم موشک؛ اما در یک توافق با آمریکا، همه سلاح‌های خود را زمین گذاشت و شد آن چه نباید می‌شد، لیبی  چون سلاحی در دست نداشت با یک حمله آمریکا سرنگون شد و حتی آمریکا به قذافی که یک سر توافق با خودشان بود هم رحم نکرد و امروز حالا این کشور اسیر جنگ‌های داخلی و آشوب شده است.

در مصر هم بعد از انقلاب مردمی این کشور، محمد مرسی رئیس‌جمهور مصر شد که تلاش کرد به آمریکا نزدیک شود. مسئله مصر نیز به خوبی بیانگر در صدر قرار داشتن منافع آمریکایی‌ها بر سایر مسائل را نشان داد، زیرا رژیم‌ صهیونیستی به شدت از روی کار آمدن دولتی بر آمده از حزب اخوان‌المسلمین در هراس بود و حمایت آمریکا از کودتای نظامی در مصر، برای تامین منافع این رژیم در منطقه صورت گرفت.

همه این موارد به ما نشان می‌دهد که برخلاف خواسته آمریکا نه تنها نباید در مورد گسترش تسلیحات کشور عقب‌نشینی کرد، بلکه باید به فکر پیشرفت روزافزون آن‌ها هم باشیم؛ تا مانند چنین روزی که دشمن دست به تهدید ایران زد دست نیرو‌های مسلح آن‌چنان پر باشد که فرماندهی کل قوا با اطمینان و صلابت از غرق کردن ناو آمریکایی صحبت کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۵۰
Iran (Islamic Republic of)
سرباز ایران اسلامی
۰۹:۴۸ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
سلام. در اتمی به دشمن هیج امتیازی نمیدهیم و در باره موشکی هیج مذاکره‌ ای نخواهیم کرد این حرف رهبری عزیزمان امام خامنه‌ای است و ملت بزرگ ایران اسلامی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
اللهم احفظ امام خامنه ای
Iran (Islamic Republic of)
سرباز ایران اسلامی
۰۹:۴۱ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
سلام. ملت بزرگ ایران اسلامی مقتدرانه پشت سر رهبر عزیزمان امام خامنه‌ای هستند و ذره‌ای از حق استفاده از انرژی هسته‌ای و غنی سازی در خاک کشور عزیزمان ایران اسلامی کوتاه نمی آیند و درباره توانمندی موشکی با هیچ کشوری صحبت و مذاکره نخواهند کرد و از دستاوردهای علمی دانشمندان اتمی و مشکی دفاع خواهند کرد و همه ملت ایران آماده دفاع از کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همراه با سپاه پاسداران انقلاب و ارتش جمهوری اسلامی ایران میباشند. انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
حتی یک قدم نباید از ارمانهای انقلاب و شهدا کوتاه بیایید ،،،،موشکی بازدارندگیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
اگر موشکهایمان را از دست بدهیم میشویم سوریه عراق لیبی ×۱۰۰۰
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۸:۵۸ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
هیچ کسی حق ندارد قدرت دفاعی کشور را که سپر حفاظتی مردم و ملت و ایران عزیز هست، مورد مذاکره قرار بدهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
من نه طرفدار رهبرم ولی دوست دارم ایران قوی قویتر بشه
حتی باید اتم داشته باشیم
آخرین اخبار