نقش توئیتر در فتنه آمریکایی-اسرائیلی ۸۸

شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی جزو ابزارهایی هستند که دشمنان انقلاب اسلامی در فتنه‌ی سال 88 برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی استفاده کردند.

توییتربه گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دشمنان انقلاب اسلامی از مدت‌ها پیش برای انتخابات ریاست جمهوری سال 88 برنامه‌ریزی کرده بودند تا بتوانند با به کارگیری روش‌های مختلف، این انتخابات را زمینه‌ای قرار دهند برای روند تغییر نظام یا به قول خودشان رژیم چینج (regime change) را در ایران آغاز کنند.

آنها در این مسیر از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی که در آن زمان از جدیدترین ابزارهای رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی محسوب می‌شد، استفاده زیادی کردند؛ فیس بوک، یوتیوب و وبلاگ‌ها از اصلی‌ترین آنها بودند.

در این میان توییتر یکی از مؤثرترین این ابزارها بود؛ سیدعلیرضا آل‌داوود کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی در کانال خود یادداشتی در همین خصوص با عنوان "نقش توئیتر در فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88" منتشر کرد و با ارائه تحلیلی جامع در این رابطه، به بیان بخشی از طرح‌های دشمن در آن سال پرداخت.

"میکروبلاگ توئیتر نقش بسیار مهمی در فتنه88 بازی کرد، تاجایی که خانم هیلاری کلینتون در کتاب انتخاب‌های سخت که در ماه مارس سال 2013 منتشر شده است به صراحت به نقش ویژه این میکروبلاگ در آن فتنه اشاره می‌کند. همچنین 3 بار اشاره امام خامنه‌ای به جلوگیری از تعطیلی توئیتر در فتنه 88 نشان از موضوعی مهم دارد.

نخست به واکنش های رهبر فرزانه انقلاب می پردازم:

در همان بحبوحه‏‌ى جریان فتنه‌‏ى سال ۸۸ شنیدید که یکى از شبکه ‏هاى اجتماعى اینترنتى که در ارتباط با معارضین فعال بود، خبرهاى اینجا را ببرند، دستورهاى آنجا را برسانند، همین طور شلوغ کنند، فضا را چه کنند، می‌خواست موقتاً براى تعمیرات کارش را تعطیل کند.

دولت آمریکا مانع شد، گفت شما اگر الان، ولو براى تعمیرات تعطیل موقت بکنید، این به معارضین داخل ایران ضرر می‌زند؛ جلویش را گرفتند. یعنى تعطیلى موقت را به این شبکه‏‌ى اجتماعى اجازه ندادند. یعنى کمک‌هاى اینجورى بود و انواع و اقسام کمک‌ها و اعانت‌هایى که به این‌ها می‌شود.

دیدار با اعضای خبرگان رهبری - 1389

یک شبکه‌ی اجتماعی آن روزها می‌خواست برای تعمیرات تعطیل کند، گفتند تعطیل نکن؛ برای اینکه بتوانند روی فتنه و آتش فتنه اثر بگذارند!
بیانات در دیدار مردم آذربایجان‌ ۱۳۹۱/۱۱/۲۸

در همين زمانِ رئيس جمهور كنونى آمريكا، در فتنه‌ى ۸۸ يكى از اين شبكه‌هاى اجتماعى - كه می‌توانست عامل فتنه و فتنه‌گران قرار بگيرد - احتياج به تعمير داشت؛ دولت آمريكا از او خواست تعميراتش را عقب بيندازد؛ اميدوار بودند كه بتوانند با اين كارهاى رسانه‌اى و شبكه‌ى فِيسبوك و توييتر و امثال اين‌ها، نظام جمهورى اسلامى را براندازند؛ خيال‌هاى احمقانه‌ى خام! 92/8/29

خانم کلینتون در کتاب انتخاب های سخت در سال 2013 در قسمت دیپلماسی دیجیتالش نوشته بود:

در ژوئن سال 2009، جوانان ایرانی از وبسایت ها و شبکه های اجتماعی به منظور ارسال پیام های خود در جریان اعتراضات پس از انتخابات استفاده کردند. درست در همان زمان بود که صحنه تیراندازی به خانم 26 ساله ای به نام "ندا آقا سلطان" توسط نیروهای شبه نظامی طرفدار دولت با استفاده از دوربین تلفن‌های همراه ضبط شده و در توییتر و فیس بوک منتشر شد.

درست پنج روز پیش از این حادثه(قتل ندا آقاسلطان)، مقامات وزارت امور خارجه که پیگیر تلاش‌های مخالفان دولت ایران در فضای مجازی بودند، متوجه بروز یک مشکل شدند. توئیتر قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دوره ای برای مدت زمان کوتاهی خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقا نیمه روز در تهران بود.

برای حل این مسئله یکی از اعضای واحد برنامه ریزی سیاسی وزارت امور خارجه به نام "کوهن" که جوانی 27 ساله بود، انتخاب شد.

در آوریل همان سال او طی سفری به بغداد با "جک دورسی" یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقاتی داشت.

به همین دلیل او بلافاصله تلاش کرد تا ضمن ارتباط با دورسی به او هشدار دهد که محدود ساختن خدمات توئیتر در آن بازه زمانی چه ضربه‌ای به فعالان اجتماعی در ایران وارد می کند. در نتیجه همین گفتگوها، توئیتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمه‌ی شب بعد به تعویق انداخت.

این شرکت در توضیح علت این کار در یادداشتی که در وبلاگ خود منتشر کرد نوشت: "به نظر می رسد در حال حاضر توئیتر نقش ارتباطی مهمی در ایران ایفا می کند".

نکته جالب اینجاست که آقای جرد کوهن در سال 2004 یعنی 5 سال پیش از فتنه88 به ایران سفر کرده است و در کتاب فرزندان جهاد به این سفر اشاره می‌کند. در آن فتنه نقش آقای اریک اشمیت مدیر گوگل هم نقش بسیار پررنگی بود. در رشته توئیت های بعدی به نقش آنان می‌پردازیم."

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار