رتبه دهم یزد در شیوع بیماری سالک

کارشناس مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: فراوانی افراد مبتلا به بیماری سالک در استان نسبت به سال ٩٧ کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،  علی اکبر تاج فیروز کارشناس مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: سال ١٣٩٧ در کشور تعداد پانزده هزار و ٧١٤ مورد بیماری سالک با بروز ١٩.١ در صد هزار نفر کشف و مراقب شده است که این رقم در استان یزد ٤٣٥ نفر با بروز ٤٠.٧ در صد هزار نفر بوده است.

او با اشاره به این که استان یزد از لحاظ شیوع بیماری سالک در رتبه ١٠ کشور قرار دارد، افزود: با اقداماتی که به همت دستگاه‌ها مختلف در استان انجام شده تعداد افراد مبتلا به سالک در شش ماهه سال ٩٨ نسبت به سال ٩٧ کاهش داشته است و ١٠٠ مورد گزارش سالک در استان به ثبت رسیده است.

 تاج فیروز تصریح کرد: شهرستان‌های ابرکوه، اردکان، بافق و خاتم کانون بیماری سالک نوع روستایی و شهرستان یزد کانون مهم بیماری نوع شهری است.

او ادامه داد: بالاترین بروز بیماری در شهرستان‌های سالک خیز استان در سال ۱۳۹۷ مربوط به شهرستان اردکان با بروز ٩٩.٢ درصدهزار جمعیت و پائین‌ترین میزان بروز به شهرستان خاتم با بروز ٣٣.٤ درصد هزار نفر جمعیت است.

کارشناس مسئول دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه بیماری سالک از بیماری‌های بومی استان است که به دو صورت شهری و روستایی دیده می‌شود، افزود: این بیماری در نوع روستایی جوندگان، عمدتا موش‌های صحرایی و در نوع شهری انسان و ناقل آن نیز پشه خاکی است و بیشتر در محلات قدیمی، آب انبار‌ها و قنوات مشاهده می‌شود.

تاج فیروز اجتناب از رفتن به مناطق آلوده بیماری سالک، تشخیص و درمان زودهنگام بیماری جهت جلوگیری از عوارض، استفاده از قلم دافع حشرات در ساعات فعالیت پشه خاکی در غروب آفتاب، نصب توری جلو درب‌های ورودی و پنجره‌ها را از جمله اقدامات در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری سالک نام برد.

او ادامه داد: ترمیم شکاف و درز‌های دیوار‌ها در مناطق مسکونی، جدی گرفتن آموزش‌ها از طرف مردم و رعایت اقدامات پیشگیری کننده، دفع مستمر و بهداشتی زباله و فضولات حیوانی و نبود  تلنبار مصالح ساختمانی یا زباله، تخریب و تسطیح اماکن مخروبه و جدا سازی آغل حیوانات اهلی از خانه‌های مسکونی و بهسازی کف، دیوار و سقف محل نگهداری دام از دیگر روش‌های پیشگیری از این بیماری است.

انتهای پیام/ی

سیر نزولی شیوع سالک در استان یزد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.