معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی؛

اعمال جرایم سنگین برای آلودگی و فرسایش خاک

اکبری گفت: علی رغم مباحث مطرح شده در فضای مجازی پیرامون قاچاق خام، اما طی ۵ سال گذشته ۱ گزارش هم در این خصوص نداشتیم

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌مراد اکبری معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از فراز و نشیب‌های متعدد در مجلس در نهایت قانون حفاظت از خاک در خرداد در مجلس شورای اسلامی مصوب و توسط ریاست جمهوری به دستگاه‌های مختلف اجرایی ازجمله وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد.

او افزود: یکی از ارکان مهم این قانون حفاظت از مدیریت، فرسایش و جلوگیری از خروج خاک‌های کشاورزی در کشور است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره اخرین وضعیت قاچاق خاک بیان کرد: اگر چه مباحثی پیرامون قاچاق خاک در فضای مجازی مطرح می‌شود، اما طی ۵ سال گذشته که بنده در ا ین معاونت بودم یک مورد گزارش قاچاق خاک هم اعلام نشده است.


بیشتر بخوانید: بررسی خروج خشکبار از بن‌بست‌های صادراتی/ بازار برای شفاف شدن قیمت آجیل لحظه شماری می‌کند


اکبری با اشاره به اینکه صادرات خاک صنعتی ممنوع نیست بیان کرد: در بحث خاک صنعتی بنا به مجوز وزارت صمت صادرات خاک انجام می‌شود، اما بر حسب قوانین و مقرارات در مورد خاک کشاورزی صادرات ممنوع است و تنها در حد خیلی کم برای کار‌های پژوهشی ممکن است این امر اتفاق بی‌افتد.

او با اشاره به اینکه متوسط فرسایش خاک در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است گفت: با توجه به آنکه کشور ما از نظر شرایط اقلیمی در کمربندی خشک و نیمه خشک قرار دارد از این رو متوسط فرسایش خاک در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است، اما اعداد و ارقام مختلفی همچون ۱۶ تن در هکتار برای فرسایش خاک در کشور مطرح است که مبانی قوی برای این آمار وجود ندارد.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: قانون حفاظت از خاک توسط سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها وانجمن علوم خاک در آن دخالت دارند که عنقریب در حال تدوین و ارسال به هیئت دولت است که بدین منظور در این قانون جرایم خیلی سنگینی برای آلودگی خاک، تغییر کاربری و فرسایش خاک در نظر گرفته شده است.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار