اسداله نژاد در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان

استمرار ثبات قیمت مرغ در بازار

نایب رئیس انجمن مرغداران گوشتی از ثبات قیمت مرغ خبر داد و گفت: متوسط قیمت هر کیلو مرغ گرم حدود ۱۳ هزار تومان است.

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ در بازار تغییری نداشته است، اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۷۰۰ تا ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در تولید مرغ وجود ندارد، افزود: با وجود شرایط مساعد جوجه ریزی برای تنظیم بازار شب عید، کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد.

اسداله نژاد درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کسادی کسب و کار، قدرت خرید خانوار کاهش یافته که با این وجود بازار مرغ برای ایام پایانی سال غیر قابل پیش بینی است.

این مقام مسئول ادامه داد: با وجود آنکه جوجه ریزی ۲ ماه پایانی سال ۲۰ درصد بیش از دیگر ماه‌های سال است، از این رو به سبب مازاد تولید و کسادی کسب و کار پیش بینی می‌شود که امکان جذب این میزان مرغ در بازار وجود نداشته باشد.

سداله نژاد افزایش حجم تولید، انباشت مرغ در واحدهای مرغداری و فروکش کردن تقاضا را عامل اصلی زیان مرغداران دانست و گفت: اگرچه پشتیبانی امور دام اقدام به جمع آوری مرغ مازاد تولیدکنندگان از سطح بازار کرده، اما تابه امروز این امر تاثیری در بازار و کاهش زیان مرغداران نداشته است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی واحدهای مرغداری با اشاره به اینکه وضعیت صنعت طیور نگران کننده است، بیان کرد: علی رغم سرمایه گذاری زنجیره های تولید و پرداخت اعتبارات با بهره کم به این زنجیره ها، اما به سبب پایین بودن قیمت جوجه و مرغ زنجیره ها زیان سنگینی را متحمل هستند‌.

وی ادامه داد: اگرچه مسئولان علت اصلی افت تقاضا را شیوع ویروس کرونا مطرح می کنند، اما عدم پیش بینی آینده، تولید مازاد و جوجه ریزی بالای ۱۴۰ میلیون قطعه آتش به جان صنعت انداخته است چرا که نگاه دولت بازار مصرفدو جلوگیری از عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب است.

اسداله نژاد ادامه داد: مسئولان نظارتی در مواقعی که قیمت مرغ زنده از نرخ مصوب فراتر رود، برخورد جدی با تولیدکنندگان دارند، در حالیکه با افت قیمت کمتر از نرخ مصوب کاری ندارند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با انتقاد از بی توجهی دستگاه‌های نظارتی به قیمت تمام شده تولید گفت: دستگاه‌های نظارتی با بی توجهی به قیمت تمام شده به نرخ نهایی محصول توجه می‌کنند و در صورت بالا بودن قیمت مرغ از نرخ مصوب برخورد جدی با تولیدکنندگان دارند و در صورت عرضه زیر نرخ مصوب اقدامی در جهت حمایت از مرغدار انجام نمی‌دهند.

وی با انتقاد از نوسان چندبرابری قیمت ریزمغذی‌ها نسبت به یک ماه اخیر در بازار بیان کرد: اگرچه بخشی از مشکلات تامین ذرت مرتفع شده و همانند گذشته نیست، اما هم اکنون با نرخ یک هزار و ۸۰۰ تا یک هزار و ۹۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود.

این مقام‌مسئول ادامه داد: با وجود آنکه قیمت جوجه یکروزه در ماه‌های اخیر ۲ برابر نرخ مصوب بود، اما هم اکنون ۷۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب عرضه می‌شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی قیمت مرغ را تابع عرضه و تقاضا و سیاست‌های مبتنی بر بازار دانست و گفت: با وجود آنکه قیمت دستوری در بازار قابل اجرا نیست، به همین جهت معتقدیم که در کنار قیمت دستوری باید خرید تضمینی با نرخ مصوب در دستور کار قرار گیرد.

به گفته وی، دولت در مواقعی که قیمت مرغ کمتر از نرخ تمام شده تولید است به امر بازار ورود نمی‌کند، اما در صورت بالابودن قیمت بالاتر از نرخ مصوب از اهرم ستاد تنظیم بازار و تعزیرات برای سرکوب کردن قیمت استفاده می‌کنند.

اسداله نژاد ازدیاد تقاضا و تعطیلی کشتارگاه‌ها در پایان هفته را عامل اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار اعلام‌کرد و گفت: در اوایل هفته با کاهش حجم تقاضا قیمت مرغ در بازار افت می‌کند.

ازدیاد تقاضا با شیوع ویروس کرونا

این مقام مسئول درباره تاثیر ویروس کرونا بر بازار مرغ بیان کرد: با وجود آنکه مرغ سرشار از اسید‌های آمینه است که نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از این رو به سبب افزایش سیستم ایمنی بدن تقاضا برای خرید مرغ، ماهی و گوشت قرمز در بازار افزایش یافته است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی افزود: با توجه به آنکه تمامی کشتارگاه‌های مرغ صنعتی است و حداقل ارتباط با دست دارد، از این رو مردم با آسودگی خاطر و بدون هیچ گونه نگرانی محصولات پروتیئنی را مصرف کنند.

 تغییرات قیمت مرغ در ماه‌های اخیر محسوس نیست

وی با بیان اینکه در سه ماه اخیر مرغداران ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال متضرر شدند، اظهار کرد: در سه ماه اخیر قیمت هر کیلو مرغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان نوسان نداشته و همانند سال‌های گذشته نبوده که به یکباره قیمت در طول یک هفته یک هزار تومان افزایش یابد، اما به طور کلی بازار در ماه‌های اخیر به نفع تولید کننده نبوده است.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به این میزان حجم تولید نگران بازار مرغ شب عید هستیم چرا که قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار