همزمان با گسترش اعتراضات در آمریکا،

نمایش قدرت ترامپ با سرزنش مواجه شد

بلومبرگ اقدام رئیس‌جمهور آمریکا در گرفتن عکس با انجیل در مقابل کلیسا را نمایش قدرت خواند و نوشت این اقدام با موجی از انتقادات و محکومیت‌ها همراه شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی با عنوان «نمایش قدرت ترامپ، در واکنش به سرکوب اعتراضات با انتقاد روبرو شد» نوشت: برای ترامپ و حامیان محافظه کار وی، عکسی که از رئیس جمهور در برابر یک کلیسای تاریخی با کتاب انجیل در دست منتشر شد، در واقع به مثابه نمایش قدرت بود- اقدامی نمادین به منظور اطمینان بخشی به آمریکایی‌ها که وی پس از چندین شب آشوب و ناآرامی در شهر‌های بزرگ آمریکا بر سر قتل جرج فلوید، بالاخره نظم و قانون را در کشور برقرار ساخته است.

در عوض این نمایش تبلیغاتی ترامپ، با موجی از انتقادات و محکومیت‌ها از سوی رهبران مذهبی، دموکرات‌ها و حتی برخی از جمهوری‌خواهان روبرو شده است. انتشار تصاویری از نیرو‌های پلیس در حال استفاده از گاز اشک آور و دیگر تجهیزات ضد شورش برای پراکندن معترضان از اطراف محوطه کاخ سفید، در آستانه قدم زدن ترامپ به سمت یک کلیسای مجاور، باردیگر وجهه رئیس جمهور را مخدوش ساخت، آن هم در شرایطی که میزان حمایت مردمی از ترامپ به علت نحوه مدیریت وی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا، حتی از قبل پایین‌تر برآورد می‌شود.

هیچیک از فرمانداران جمهوری‌خواه علنا دعوت ترامپ را برای اعزام نیروی نظامی به منظور سرکوب شورش و مقابله با غارت اموال، نپذیرفته است. گریک ابوت، فرماندار تگزاس، با شرکت در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: تگزاسی‌ها خودشان می‌توانند از تگزاسی‌ها حمایت و مراقبت کنند.

البته این نمایش قدرت نتوانست مانع از برپایی تظاهرات در پایتخت و سایر شهر‌ها شود. جمعیت زیادی از معترضان عصر سه شنبه، تظاهرات در خیابان‌های عمومی واشنگتن را آغاز کردند و بدین ترتیب هم مقررات منع آمد و شد و هم اختیارات و اقتدار ترامپ را به چالش کشیدند. در هر حال برخی از مقامات کلیسا، اقدام نمایشی ترامپ را در قدم زدن به سمت کلیسا تحسین کردند.

اما این بحران -و واکنش ترامپ- فرصتی را برای جو بایدن، نامزد احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، که در شرایط کنونی هر گونه فرصت را در سوء استفاده از اشتباهات رئیس جمهور غنیمت می‌شمارد، ایجاد کرده است.

بایدن روز سه شنبه در یک سخنرانی تلویزیونی، از فیلادلفیا اعلام کرد اگر ترامپ به جای بلند کردن کتاب مقدس انجیل و نمایش آن، لای این کتاب را باز می‌کرد شاید چیزی یاد می‌گرفت: اینکه همه ما همانطور که خودمان را دوست داریم عاشق همدیگر هستیم.

نتایج یک نظرسنجی در دانشگاه مونموث که در اوایل این هفته منتشر شد، نشان داد ۷۴ درصد آمریکایی‌ها می‌گویند که کشور در مسیر اشتباه قرار دارد. این پاسخی هشدار دهنده به سئوالی است که ناظران آن را در قضاوت بر سر شانس انتخاب مجدد ترامپ بسیار مهم قلمداد می‌کنند. نرخ محبوبیت ترامپ با سیر نزولی در این ماه حدود ۴۳ درصد برآورد می‌شد.

ترامپ پیشتر در اظهاراتش در محوطه کاخ سفید در عصر دوشنبه، هیچ سخن به درد بخوری که موجب وحدت و همبستگی ملی شود، یا بر زخم‌های مردم از قتل فلوید مرهمی بگذارد، به زبان نیاورد. وی در عوض قدرت ارتش آمریکا را به عنوان پاسخی در برابر ناآرامی‌های داخلی به رخ مردم آمریکا کشید.

در هر حال در شرایطی که انتقادات از خشونت پلیس در شهر‌های آمریکا بالا می‌گیرد، کاخ سفید ترامپ فقط به فکر تشدید تدابیر امنیتی در منطقه بوده است. ترامپ جز بازدید کوتاه از یک کلیسای کاتولیک واقع در تقریباً چهار مایلی کاخ سفید، این محل را ترک نکرده و هیچ سخنرانی در ملا عام نداشته است.

حتی آن سفر کوتاه نیز رئیس جمهور را در کانون سرزنش و انتقاد قرار داده است. ویلتون گرگوری، اسقف اعظم کاتولیک واشنگتن، مقامات این کلیسا را به خاطر میزبانی از ترامپ، پس از حمله پلیس به معترضان در محوطه کاخ سفید، سزاوار سرزنش توصیف کرده است.

مقامات کلیسا نیز در بیانیه‌ای در توئیتر اعلام کردند انتظار داشتند ترامپ در این بازدید یک فرمان اجرایی را در باب آزادی‌های مذهبی بین المللی امضا کند. در عوض ترامپ این فرمان را به صورت خصوصی در کاخ سفید امضا کرد.

در داخل کاخ سفید این پیاده روی ترامپ به سمت کلیسا ظاهرا موفقیتی در تقویت وجهه رئیس جمهور به عنوان حامی نظم و قانون و آزادی‌های مذهبی قلمداد می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار