برداشت محصول پسته از باغات شهرستان رفسنجان آغاز شد.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، عباس حاج‌عبداللهی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: برداشت رسمی پسته در شهرستان رفسنجان، امسال از ۲۰ شهریور آغاز می‌شود که عمده مالکان از این تاریخ و خرده‌مالکان معمولا از اول مهرماه برداشت را آغاز می‌کنند.

او بیشترین مقدار برداشت پسته با توجه به رقم و وضعیت منابع آبی را در منطقه نوق و کمترین میزان برداشت را در کبوترخان عنوان کرد.

حاج‌عبداللهی افزود: برداشت پسته کال (مغز سبز) معمولاً اواسط مردادماه آغاز می‌شود و امسال در ۵۰۰ هکتار برداشت کال (مغز سبز) انجام شد.

او طول دوره برداشت را ۴۵ تا ۶۰ روز اعلام و تصریح کرد: روزانه برای برداشت به ۲۵ تا ۳۰ هزار کارگر احتیاج داریم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان از کشاورزان خواست: هر چه سریع‌تر برای برداشت محصول خود اقدام کنند چراکه تأخیر در برداشت موجب می‌شود افلاتوکسین پسته افزایش پیدا کند.

حاج عبدالهی بیان داشت: با برداشت سریع علاوه بر اینکه افلاتوکسین کاهش می‌یابد بلکه درختان هم زودتر آزاد و ریزش جوانه‌ها کمتر می‌شود.

او بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی کشاورزان و کارگران تأکید کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا اگر این شیوه نامه‌ها اجرا نشود، رفسنجان در ماه‌های آتی با بحران بیماری مواجه می‌شود.

حاج‌عبداللهی با بیان اینکه امسال ارقام احمد‌آقایی و اکبری بیشترین محصول را دارند، افزود: رقم کله‌قوچی تا قبل از گرمازدگی مرداد میزان قابل توجهی داشت، ولی متأسفانه هم اکنون دارای بیشترین خسارت است و موجب شده محصول به حدی که ما در شهرستان انتظار داشتیم، نرسد.

او به عرضه محصول در بازار نیز اشاره و تصریح کرد: عرضه به یکباره‌ی محصول در بازار موجب می‌شود تقاضا برای خرید پایین بیاید و سیستم عرضه و تقاضا به هم بخورد بنابراین کشاورزان باید به مرور و طی چندین ماه محصول خود را به بازار عرضه کنند تا قیمت مناسب بماند.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.