* رشد اقتصادی سه درصدی برای دولت مطلوب نیست
وی افزود: این رقم نسبت به رشدی که برای ایجاد رفاه مردم مطرح است از نظر ما محدود بوده و بعد از دو سال رشد اقتصادی منفی فقط از منفی به مثبت تغییر کرده است و این در حالی است که طبق برنامه پنجم توسعه باید سالانه 8 درصد رشد اقتصادی وجود داشته باشد بنابراین این رقم برای دولت به عنوان رشد مطلوب قابل پذیرش نیست.
نوبخت افزود: ما در حال حاضر در شرایط سخت تحریم و کمبود منابع مالی قرار داریم که باید در این شرایط سخت بتوانیم رشد اقتصادی خود را به درجه مطلوب برسانیم.
* کاهش قیمت سوخت سیانجی به 500 تومان
سخنگوی دولت با اشاره به کاهش قیمت یکی از فرآوردههای نفتی اظهار داشت: در ماههای تابستان سفرهای مسافرتی به اوج میرسد و 3 میلیون و 400 هزار سواری و 3 هزار اتوبوس از سوخت سیان جی استفاده میکنند، بنابراین برای ایجاد تسهیل برای هزینه سوخت مصرفکنندگان این وسایل نقلیه قیمت فرآورده بنزین از 600 تومان به 500 تومان کاهش پیدا کرده است که امیدواریم در آینده سوخت سیان جی جایگزین بنزین شود.
* برگزاری انتخابات الکترونیک در انتظار رای شورای نگهبان است
سخنگوی دولت درباره مکانیزه شدن انتخابات آتی در وزارت کشور گفت: برگزاری الکترونیک انتخابات در کشور پس از بررسیهای انجام شده در وزارت کشور و تبادل نظر با شورای نگهبان تصمیم بر آن شد که این انتخابات در تهران و چندین کلان شهر به صورت پایلوت انجام شود.
وی درباره بودجه در نظر گرفته شده برای برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: سخنگوی شورای نگهبان در این زمینه باید اظهار نظر کند امیدواریم زمینه برگزاری انتخابات الکترونیکی در شهرهای بزرگ کشور فراهم شود.
* مصوبه مجلس درباره مذاکرات هستهای مغایر قانون است
نوبخت درباره مصوبه مجلس پیرامون حفظ دستاوردهای هستهای و نظر دولت درباره آن گفت: موضوع مذاکرات هستهای طبق اصل 176 قانون اساسی با دقت و رصد شورای عالی امنیت ملی پیگیری میشود.
وی ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس در راستای حمایت از مذاکره کنندگان هستهای و تقویت جایگاه آنان دربرابر 6 قدرت جهانی گفت: طبق قانون اساسی قوه مجریه، مقننه نمیتوانند این موضوع را مطرح کنند. چرا که در تعارض با اصل 176 قانون اساسی، دولت گزارش مذاکرات هستهای را نه تنها برای مجلس بلکه برای تمام مراجع رسمی قانونی و ملت ایران ارائه خواهد داد و ملت ما حق دارند که در همه مسائل اظهار نظر کنند. اما نمیتوانیم در این راستا برخی سوالات را به صورت صریح پاسخ دهیم و موضع مخالفت دولت در این راستا به علت مغایرت آن با اصل 176 قانون اساسی است.
* نمره مثبت به آقای فانی میدهم
سخنگوی دولت درباره استیضاح وزیر آموزش و پرورش و افزایش استیضاح وزرا در پایان کار وزیر دهم گفت: استیضاح حق مجلس است و تا آخرین روزی که مجلس برقرار است نمایندگان میتوانند برای رفع ابهام از وزرا سوال کنند، اما مطرح شدن طرح استیضاح نسبت به گذشته بیسابقه است و ما این مسئله را مانعی برای مجلس تلقی نمیکنیم.
وی افزود: ما انتظار داریم با توجه به اینکه در شرایط سخت تحریم بسر میبریم و ذهن وزرا باید معطوف به مسائل پیرامون کشور باشد و در راستای مقاومتمان در برابر تحریم تلاش میکنیم، بنابراین به نظر میرسد باید در این موضوع توجه کافی از سوی نمایندگان بشود.
نوبخت گفت: وزارتخانه آموزش و پرورش از آغاز سال تحصیلی94 باید برای بیش از 12 میلیون دانش آموز برنامهریزی کند که این برنامهریزیها در تابستان انجام میشود و در این مدت زمان این وزارتخانه بدون وزیر و با سرپرست اداره شود به نفع آموزش و پرورش و دانش آموزان نیست و من نمره مثبت را به وزارت آموزش و پرورش و فانی میدهم.
وی با اشاره به مسئله معیشت فرهنگیان گفت: این موضوع مشترکی بین دولت و مجلس است و دولت هر پرداختی را که مطرح میکند با اجازه مجلس آن را عملیاتی میکند بودجه وزارت آموزش و پروش در سال گذشته 19 هزار میلیارد تومان بود که این بودجه مازاد بر آن را دولت در اختیار آن قرار داد و هزینه کردن برای این وزارتخانه در جهت رشد و سرمایهگذاری نیروی انسانی است بنابراین وزیر آموزش و پرورش را نمیتوانیم این وزیر را متهم به کم کاری کنیم.
* امیدوارم نمایندگان رای مثبت به فانی دهند
نوبخت افزود: نظام پرداختهاهمواره مهمترین دستور سازمان مدیریت و برنامهریزی است و جامعه فرهنگی نیز بر این امر واقف است که اگر مشکلی برای کشور بوجود بیاید مربوط به همه دستگاهها است و توان مالی دولت را به خوبی میدانند بنابراین امیدواریم نمایندگان رأی اعتماد را به فانی بدهند تا بتوانیم همچنان از خدماتش استفاده کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به مساعی وزیر آموزش و پروش در ارائه طرح رتبهبندی معلمان در شش ماه دوم امسال گفت: در این طرح 1350 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که این موضوع هیچ ارتباطی به استیضاح ندارد همچنین 690 هزار میلیارد تومان برای پاسخگویی مطالبات فرهنگیان از دولت دریافت شد.
* جیره بندی آب در دستور کار وزارت نیرو نیست
نوبخت با اشاره به کمبود منابع آبی واحتمال جیره بندی این مایه حیات در برخی از مناطق کشور گفت: کاهش نزولات جوی نسبت به سال قبل افزایش داشته است و همواره وزارت نیرو در جهت مدیریت منابع و مصارف آب تذکراتی را به مردم داده است اما برنامه جیره بندی در دستور کار وزارت نیرو نیست.
* وظیفه نداریم پول خام را برای یارانه در نظر بگیریم
سخنگوی دولت در حاشیه نشست با اصحاب رسانه در پاسخ به باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه علت تناقضها در ارائه آمار دریافت کنندگان یارانه، چیست اظهار داشت: ما با افزایش جمعیت در کشور مواجه هستیم و هر سال یک میلیون بر جمعیت ما اضافه میشود و حذف یارانه پردرآمدها تکلیف قانونی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که باید این حذفیات را با دقت انجام دهد.
* با تقسیم پول میان خانوارها نتوانستیم به تولید بپردازیم
نوبخت با اشاره به سخنان وزیر معدن و تجارت که گفته بود در راستای هدفمندی یارانهها 30 درصد به بخش تولید نرسیده است گفت: از مجموع منابعی که از سال 89 تا به امروز برای بخش تولید درنظر گرفته شده است 58 هزار میلیارد تومان بوده که دولت گذشته با استقراض از بانک مرکزی آن را دریافت کرده است که این رقم در تورم و پایه پولی تأثیرگذار است ما با تقسیم پول میان خانوارها نتوانستیم به تولید بپردازیم دولت 48 هزار میلیارد تومان از هدفمندی یارانهها را در بخش سلامت و هزینه درمان مردم درنظر گرفت در این میان 12 هزار میلیارد تومان از تولید مربوط به بخش صنعت و یک بخشش مربوط به کشاورزی و حمل و نقل میشود.
نوبخت در ادامه به ارائه گزارش سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی پرداخت و گفت: در این راستا وزارت راه و شهرسازی به دنبال رشد بهرهوری در اقتصاد گسترش ترانزیت، جهت هدفمند کردن صادرات کالا اقداماتی را انجام داده است از جمله تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور نسبت به سال 92، 53 درصد رشد داشته است و از 178 هزار و 685 پرواز به 272 هزار و 581 هزار پرواز افزایش داشته است.
وی ادامه داد: تعداد نشست و برخاست هواپیماهای ترانزیت در کشور از 345 هزار فروند به 43 میلیون پذیرش مسافر رسیده است که نشان از رشد 5 و 10 درصدی نسبت به سال قبل دارد همچنین بارگیری هوایی به 440 هزار تن افزایش پیدا کرده که رشد 13.5 درصدی را نشان میدهد.
نوبخت با اشاره به میزان تخلیه بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی گفت: این بارگیریها از 139 میلیون تن در پایان سال 92 به 148 میلیون تن در سال 93 رسیده است که این رقم رشد 5 درصدی را نشان میدهد همچنین تخلیه بارهای کانتینری در بنادر نیز رشد 11 درصدی داشت و 9 هزار 368 هزار شناور بالای هزار تن بارگیری رشد 11 درصدی داشته است.
* با سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور را به خوبی مدیریت خواهیم کرد
نوبخت همچنین درباره بارگیری بخش راه آهن گفت: بارگیری راه آهن 555 هزار نسبت به سال قبل که 518 هزار دستگاه بود افزایش داشت و رشد 7 درصدی را نشان داد ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی توسط شبکه راه آهن در سال 92 از 494 هزار و 395 تن به 796 هزار و 972 تن رسید که رشد 61 درصدی را رقم زد سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مقاوم کردن اقتصاد ایران در برابر تکانههای تحریم میتواند کشور را در جهت پیشرفت قرار دهد و این تحریمها نمیتوانند ملت ایران را به زانو درآورند کشورهای غربی تحریمهایی را بر ما تحمیل کردند و اصطلاح فلج را نیز خودشان بکار بستند، اما ما با این شرایط کشور را به خوبی مدیریت خواهیم کرد.
نوبخت در ادامه به ادعای یکی از رسانهها درباره واردات کالا اشاره کرد و گفت: این رسانه گفته بود دولت یازدهم در این دو سال دو برابر 8 سال گذشته واردات داشته است اما این درحالی است که مجموع واردات سال 92 و 93 صد و یک میلیارد و 899 میلیون دلار بوده است و این رقم آمار این رسانه را رد میکنند.
وی افزود: واردات و صادرات ما براساس ارز مشخص میشود در گذشته قیمت ریال و دلار هزار تومان بود و در سال 92 که دولت یازدهم فعالیتهای خود را آغاز کرد دلار به 1226 تومان رسید و در دو سال گذشته 2 هزار و 477 تومان و 2 هزار و 850 تومان شد مشکلات کشور بسیار زیاد است بنابراین ما نمیتوانیم همه وقتمان را برای رفع مضایق بکار ببریم.
* برداشت 3 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی
نوبخت با اشاره به میزان واردات کشور در سال 93 گفت: در این سال واردات 52 میلیارد 477 میلیون دلار بود و همچنین صادرات در سال 93، 49 میلیارد و 709 میلیون دلار بود واردات در سال 92، 49 میلیارد و 422 میلیون دلار و صادرات 31 میلیارد و 322 میلیون دلار بود ما با توجه به اینکه در شرایط تحریم قرار داشتیم با اجازه مقام معظم رهبری برای ذخیره کالاهای استراتژیکمان 3 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای واردات این کالاها برداشت کردیم که در این راستا کالای استراتژیک گندم برای ما بسیار اولویت داشت که بیش از 6 ماه ذخایر آن را اضافه کردیم.
نوبخت در ادامه به ارائه آمار صادرات در سال 92 اشاره کرد و گفت: در این سال 31 میلیارد و 332 میلیون دلار صادرات غیرنفتی به 49 میلیارد و 729 میلیون دلار رسید، سال 91 میزان واردات 50 میلیارد و 451 میلیون دلار، سال 90 این میزان واردات 61 میلیارد و 787 میلیون دلار، سال 89- 64 میلیارد و 450 میلیون دلار، سال 88- 55 میلیارد و 287 میلیون دلار، سال 87- 56 میلیارد و 42 میلیون دلار، سال 86- 48 میلیارد و 439 میلیون دلار، سال 85- 41 میلیارد و 723 میلیون دلار و سال 84- 39 میلیارد و 248 میلیون دلار واردات انجام شد.
مجلس باید خیلی جدی تر از اینها برخورد می کرد و این حقش است....
مصوبه مجلس شورای اسلامی که با اکثریت قاطع آرای نمایندگان به تصویب رسیده است
به فکر اجرای صحیح قوانین باشید