سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با ارسال نامه سرگشاده به حکومت؛

نهادهای ناظر بر انتخابات خواستار تسریع اصلاحات نظام انتخاباتی شدند

نهادهاي ناظر بر روند انتخابات، با ارسال نامه ای سرگشاده به رهبران حکومت وحدت ملی ، خواستار تسريع آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی شدند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، مسئولان اين نهادها می گويند كه حلقات درون نظامی، تلاش دارند تا مانع اصلاحات و برگزاری انتخابات پارلمانی شوند.

اين نهادها از جامعه جهانی خواستند كه منتظر نشست بروكسيل نبوده و هرچي زودتر بر حکومت افغانستان برای آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی فشار وارد کند.

محمد نعیم ایوب زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا، درکنفرانس خبری مشترک نهاد های ناظر برانتخابات گفت: "حکومت افغانستان و پارلمان در طول دو سال گذشته با ارزش های دموکراتیک و با خواست های مردم افغانستان بیشتر بازی کرده است خواست های مردم به بازی گرفته شده امیدوارهستم که به این بازی ها هرچه زودتر خاتمه داده شود".

آقای ایوب زاده تصریح کرد:"خواست ما از جامعه جهانی این است که منتظر کنفرانس بروکسل نباشد مطمینآ که مصلحت شاید یکی از راه های برای جامعه جهانی باشد برای ادامه وضعیت، خواست ما است که امروز فشار وارد کند برحکومت افغانستان تا این که برنامه های عملی برای اصلاحات انتخاباتی داشته باشد".

وی با انتقاد از جامعه جهانی گفت که متاسفانه در کنفرانس وارسا کشورهای بین المللی به طور مصلحت گرایانه با حکومت افغانستان برخورد کرد و در مورد حقایق و مواردی که مردم افغانستان را رنج می دهند توجه نکرده است.

به باور وی افرادی که در قدرت هستند از وضعیت حاکم نفع می برند و برگزاری انتخابات به سود افرادی که در قدرت حضور دارند نیست، حکومت، پارلمان وشورا های ولایتی نیزاز برگزار نشدن انتخابات نفع می برند.

آقای ایوب زاده تاکید کرد که حکومت و کمیسیون انتخابات که در ظرفیت بسیار پایین قرار دارد نمی تواند انتخابات را برگزار کند.

وی گفت که کمیسیون مسقل انتخابات هیچ نوع استقلالیت کاری ندارد و درحال حاضر کارمندان تخصصی این کمیسیون رفته و دفاترش نیز غیرفعال است.

درنامه سرگشاده نهادهای ناظر برانتخابات آمده است: اعلام تاریخ برگزاری انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات فاقد اعتبار، وتلاش برای متشنج شدن اوضاع سیاسی کشور و امتیاز گیری از حکومت می باشد وکمیسیون مستقل انتخابات هیچ نوع هماهنگی با نیروهای امنیتی برای تامین امنیت پروسه انتخابات و کشورهای تمویل کننده انتخابات نکرده است.

به باور نهادهای ناظر برانتخابات از نقطه نظر عملیاتی، برگزاری انتخابات به مدت ۶تا ۱۰ ماه زمان برای آمادگی های لازم ضرورت دارد اما در شرایط فعلی که روند اصلاحات نظام انتخاباتی با بسیار کندی به پیش می رود فرصت برگزاری انتخابات حتی در بهار سال ۱۳۹۶می گیرد.

صدور فرمان تقنینی برای برگزاری انتخابات پارلمانی وشوراهای ولسوالی از سوی رییس جمهور، فرستادن فیصله مجلس نمایندگان به دادگاه عالی برای جلوگیری از تضاد منافع واصل دورانی بودن انتخابات های مندرج در قانون اساسی کشور و فرمان جدید تشکیل و صلاحیت های کمیسیونی ها انتخاباتی از طرف رییس جمهو با تغییرات در ترکیب کمیته و گزینش وآغاز به کار کمیته گزینش به صورت عاجل از جمله راه های حلی به شمار می روند که نهادهای ناظر برانتخابات در نامه سرگشاده شان به حکومت گنجانیده است.

این اظهارات درحالی مطرح می شود که نزدیک به دوسال از ایجاد حکومت وحدت ملی می گذرد اما اصلاح نظام انتخاباتی که یکی از بند های اساسی ایجاد این حکومت را تشکیل میدهد هنوزهم درهاله ای از ابهام قرار دارد و هر روز این روند با پیچیدگی فراوان مواجه می شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.