به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر چه سوخت و ساز و متابولیسم بدن سریعتر انجام شود، کالری بیشتری هم سوزانده خواهد شد. در این میان عواملی وجود دارند که باعث کاهش سرعت سوخت و ساز بدن می شوند و خود عاملی برای ابتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.
کاهش میزان تستوسترون: میزان هورمون تستوسترون در مردان و زنان با بالاتر رفتن سن، کاهش می یابد. این در حالی است که تستوسترون مسئول تنظیم توده عضلانی است و باعث می شود کالری بیشتری بسوزانید حتی زمانی که در حال استراحت هستید. مردان می توانند از کاهش میزان تستوسترون تا حدودی با مصرف ویتامین دی جلوگیری کنند. البته همین اثر ویتامین دی هنوز در زنان تایید نشده است.
استرس: فرایند استرس در بدن باعث افزایش هورمون کورتیزول شده و به سوخت و ساز بدن آسیب می رساند. افزایش سطح کورتیزول خود عاملی برای پرخوری و اضافه وزن است. افزایش وزن با سوخت و ساز طبیعی بدن تداخل دارد و سرعت آن را کاهش می دهد. اجتناب از مکان هایی که منجر به افزایش سطوح استرس میشوند و انجام ورزش منجر به کاهش اثرات استرس بر روی متابولیسم بدن می شود.
کم خوابی: افرادی که شبها کمتر می خوابند، روز بعد تحرک کمتری دارند و این امر، خود منجر به سوزاندن کالری کمتری نیز می شود. بدتر اینکه، در واقع کمبود خواب، باعث کاهش میزان انرژی که بدن طی استراحت از آن استفاده می کند، خواهد شد. دریافت حداقل 8 ساعت خواب شبانه روزی و تنظیم چرخه خواب حتی در روزهای تعطیل برای تنظیم متابولیسم بدن توصیه می شود.
مصرف وعده های پرحجم: زمانی که شما وعده های غذایی پرحجم را در فواصل زمانی زیاد مصرف می کنید، سرعت سوخت و ساز مواد غذایی کمتر از زمانی است که حجم های غذایی کم ولی در ساعات مشخص و به طور مکرر مصرف کنید. پس سعی کنید روزانه 3 وعده غذایی اصلی و 3 یا 4 میان وعده مصرف کنید. به طوری که هر 2 تا 3 ساعت یک بار یک مقدار غذا بخورید. مطالعات نشان داده اند افرادی که روزانه 3 تا 4 میان وعده مصرف می کنند اشتهای کمتری برای وعده های اصلی داشته و کمتر پرخوری می کنند.
مصرف داروها: برخی داروها با سرعت سوخت و ساز بدن تداخل دارند. از جمله این داروها می تواند به ضد افسردگی ها، داروهای دیابت، استروئیدها و داروهای هورمون درمانی اشاره کرد. در صورت ابتلا به چاقی ناشی از مصرف این داروها با پزشک تان در مورد تغییر دوز یا حتی پیشنهاد یک زمان بهتر در روز برای مصرف آنها مشورت کنید.
کمبود آهن: خانم ها با از دست دادن آهن در هر ماه، باید توجه بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشند. آهن، اکسیژن لازم را به عضلات می رساند و چنانچه سطح آهن بدن از حد مورد نیاز کمتر شود، عضلات هم اکسیژن لازم را دریافت نکرده و به این ترتیب، انرژی بدن کاهش یافته و روند متابولیسم بدن هم مختل خواهد شد. سعی کنید آهن مورد نیاز بدن را با مصرف مواد غذایی سرشار از آهن، از جمله حبوبات، سیزیجات تیره مثل اسفناج، کلم بروکلی و از این قبیل تامین نمایید.
تحمل گرسنگی: هنگامی که بدن را وادار به تحمل گرسنگی می کنید، زمینه را برای کاهش سرعت متابولیسم فراهم می سازید، چرا که با این کار، بدن برای حفظ سوخت مورد نیاز، کالری دریافتی را به جای سوزاندن، حفظ خواهد کرد. کالری مورد نیاز روزانه خود را محاسبه نموده و کمتر از آن، مصرف نکنید. زیرا گرسنگی دادن به بدن، نه تنها موجب کاهش وزن شما نمی شود، بلکه این روند معکوس خواهد شد.
بی تحرکی: طبق مطالعات 20 دقیقه نشستن به طور ثابت در یک جا، مانع از متابولیسم موثر بدن و موجب افزایش وزن می شود. پس بین کار، حتما بلند شوید و ترجیحا، چند حرکت کششی انجام داده و چند قدم هم که شده، راه بروید یا خود را به کار دیگری مشغول کنید.
کمبود کلسیم: کلسیم، نقشی بسیار کلیدی را در سوخت و ساز چربی های بدن بر عهده داشته و معین می کند که بدن این چربی ها را بسوزاند یا آنها را ذخیره کند. بر اساس نتیجه تحقیقات انجام شده، رژیم غذایی سرشار از کلسیم، به سوزاندن میزان بیشتری از چربی های بدن بسیار کمک خواهد کرد.
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/