به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت چای سبز (چای سبز+دارچین+زنجبیل+زیره سبز+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، فیبر، سلنیوم، قندساکاروز، فراکتوز، گلوکز، آهن، اسیدفولیک، کلسیم، پروتئین، کلروفیل، تئوفیلین، روتئین، تانن، زینجیبرن، کافئین، پکتین، تیانین، کاتچین و غیره است.
برای بررسی خواص شربت چای سبز و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت چای سبز گفت: این شربت با افزایش سوخت و ساز بدن، چربی سوزی و کنترل اشتها موجب کاهش وزن، لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: خاصیت دیگر این شربت تاثیر چشمگیر آن در رفع چربیهای اطراف شکم و پهلو و در نتیجه کاهش سایز است.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای رفع خسخس سینه/ با آغوزمسما، ناباروری را درمان کنید
عظمایی بیان کرد: مصرف این شربت اثر فوق العادهای در تقویت سیستم قلبی عروقی داشته و باعث رفع مشکلات قلبی میشود.
وی گفت: کنترل قند، فشار و چربی خون، رفع ورم و دردهای مفاصل (آرتریت) و رماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، دفع سنگ کلیه و تقویت بینایی از دیگر خواص بی نظیر این شربت است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت چای سبز حاوی تئوفیلین است که این ماده موجب رفع آسم و تنگی نفس میشود.
وی گفت: شربت چای سبز به علت دارا بودن ویتامینهای A، E، C، فلاونوئیدها و کاتچین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله سرطانهای مری، معده، روده، پروستات و تخمدان محافظت میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص فوق العاده شربت چای سبز میتوان به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف این شربت موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی بدن شده و سمومات بدن را دفع میکند.
وی گفت: شربت چای سبز دارای خاصیت آرامبخشی است که باعث رفع سردرد و بی خوابی میشود.
بیشتر بخوانید: درمان تپش قلب با یک نوشیدنی خوشمزه/ شربتی که آرامش خاطر برای شما به ارمغان میآورد
عظمایی بیان کرد: تیانین موجود در شربت موجب آرامش ذهن، رفع استرس و اضطراب و پیشگیری از افسردگی میشود همچنین در بهبود خلق و خو موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این شربت موجب تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو شده و از بروز پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت چای سبز برای زنان باردار ممنوع است.
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت چای سبز (۲ لیتر)
آب معدنی ۲ لیتر
عسل نیم کیلو
چای سبز ۷۰ گرم
دارچین ۱۵ گرم
زنجبیل ۱۵ گرم
زیره سبز ۳۰ گرم
برای تهیه شربت چای سبز ابتدا دارچین، زنجبیل و زیره سبز را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی میریزیم.
اجازه میدهیم مخلوط دارچین، زنجبیل و زیره سبز به مدت ۴ تا ۵ ساعت در آب معدنی بماند.
پس از گذشت این مدت زمان، مخلوط را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
در انتهای جوشیدن مخلوط، چای سبز را خرد کرده و به آن اضافه میکنیم.
اجازه میدهیم چای سبز فقط یک جوش بخورد و نباید این جوشیدن بیشتر شود.
وقتی حرارت متعادل و به حدود ۵۰ درجه سانتی گراد رسید، شربت را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس داخل ظرف شیشهای میریزیم.
برای تهیه یک لیوان از این شربت ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
انتهای پیام/