مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلاتی که در بازار ارز به وجود آمده و گرانی های پی در پی آن، گفت: از اواخر سال ۹۸ برای واردات تایر توسط تولیدکنندگان به صنعت تایر کشور ارز تخصیص داده نشد و از اول سال ۹۹ به صنعت تایر اعلام شد که به علت مشکلات ارزی، ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده نمیشود و ارز نیمایی جای آن را میگیرد و تا ۱۳۹۹/۰۳/۰۱ به صنعت تایر فرصت داده شد اگر محمولهای با همان ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد، از گمرک ترخیص کند و از ۱۳۹۹/۰۳/۰۱ چنانچه کالایی وارد میشد باید تفاوت ارزی برای ترخیص به گمرک پرداخت میشد.
سخنگوی انجمن صنعت تایر کشور با بیان اینکه برخی از شرکتها اقدام به خرید تایر نکرده بودند که همین عامل مشکلاتی را ایجاد کرد، گفت: به ۲ تا ۳ شرکت که هنوز ارز ۴۲۰۰ تومانی داشتند مهلت بیشتری داده شد تا بتوانند کالایی را که هنوز خریداری نکردند بخرند و وارد کنند، یعنی ارز به آنها تخصیص داده شد، اما تایری وارد نکرده بودند و به آنها تا اواخر سال ۹۹ اجازه دادند تا بتوانند تایر را خریداری و با همان نرخ ۴۲۰۰ تومانی وارد کنند و با ثبت در سامانه جامع تجارت و نظارت ستاد تنظیم بازار توزیع شود.
تنها ادامه داد: این اتفاق افتاد و این شرکتها تا اواخر سال گذشته اقدام به خرید تایر کردند و این کالاها را هم ترخیص کردند و در سامانه هم ثبت شد و بر همان اساس نیز به بازار توزیع کردند، اما این شرایط باعث شد تایر در بازار چند نرخی شود.
بیشتر بخوانید
سخنگوی انجمن صنعت تایر گفت: یعنی از یک طرف تایرهایی در بازار وجود دارد که با نرخ ۴۲۰۰ تومانی وارد شده و هنوز جذب بازار نشده و تمام آن ها به فروش نرفته اند. یک سری هم برخی از واردکنندگان تایر با ارز نیمایی وارد کردند، اما قطعا نمی خواهند با همان نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی آن را بفروشند. یک سری هم تولیدات داخلی است که مواد اولیه آنها با ارز نیمایی وارد شده و با سبک و سیاقی که در داخل قیمت گذاری شده به فروش میرسد.
انتهای پیام/