باشگاه خبرنگاران جوان - از هفته های گذشته با زمزمه های جدی شدن اصلاح نظام یارانه بار دیگر نگرانی هایی مبنی بر کمبود روغن، گرانی و صف های طولانی خرید وجود دارد، هر چند بسیاری از مسئولان این موضوع را تکذیب می کنند، اما برخی فعالان بازار و فروشندگان خبر از کمبود و افزایش مجدد قیمت ها می دهند.
۸۰ درصد روغن مصرفی وارداتی است
قائممقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: هم اکنون بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد دانه های روغنی و روغن خام مورد نیاز از طریق واردات تامینمی شود.
به گفته ملک زاده با توجه به ضعف نظارت، رانت و فساد حاصل از واردات، راهی جز تغییر اصلاح نظام یارانه وجود ندارد.گرچه با تغییر تخصیص ارز و اصلاح نظام یارانه در بحث بازار مدتی دچار اختلال می شویم، اما این موضوع کشاورزان را به سمت و سوی خوداتکایی سوق می دهد.
طرح خود اتکایی دانههای روغنی به عنوان یکی از هشت طرح خوداتکایی محصولات اساسی از نیمه دوم سال ۹۴ توسط وزارت جهاد کشاورزی آغاز شد که براساس اجرای این طرح ۱۰ ساله تا افق ۱۴۰۴ حداقل ۷۰ درصد نیاز کشور به روغن در داخل باید تامین شود.
کمبودی در عرضه روغن نداریم
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: تاکنون کمبودی در عرضه روغن به بازار احساس نشده است.
به گفته حسنی، روغن بر مبنای قیمت مصوب درج شده بر کالا عرضه می شود و قیمت آن در بازار تغییری نداشته است. با اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت روغن پیش بینی می شود که مصرف روغن ۲۵ درصد کاهش یابد.
بررسی های میدانی نشان می دهد که کمبودی در عرضه روغن در فروشگاه های زنجیره ای وجود ندارد، هر چند در برخی مغازه ها محدودیت هایی برای خرید وجود دارد.
کمبود عرضه روغن از شایعه تا واقعیت/مصرف سالیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن روغن
پیکیری از تولیدکنندگان روغن نشان می دهد که عرضه روغن نسبت به ماه های اخیر تا حدودی کاهش یافته است.
یکی از تولیدکنندگان روغن گفت: قبل از تخصیص ارز ترجیحی به واردات روغن، سالیانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن روغن در داخل مصرف و ۱۰۰ هزار تن به بازارهای هدف صادر می شد که از سال ۹۷ با تخصیص ارز ترجیحی، مصرف به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید. افزایش سرانه مصرف روغن از سال ۹۷ بدان معناست که بخشی از روغن از کشور قاچاق و بخشی دیگر توسط صنایع کنسرو، شیرینی و شکلات و ... که روغن مورد نیازشان است، صادر می شود.
به گفته این تولیدکننده در اواخر سال گذشته به رغم رکورد تولید، باز هم شاهد کمبود در بازار بودیم که علت اصلی این موضوع به جو روانی بازار باز می گردد. با اصلاح نظام یارانه پیش بینی می شود که به سبب افزایش نیاز نقدینگی کارخانجات، ظرفیت تولید کاهش یابد، اما امکان مجدد صادرات به عراق و افغانستان مزیت این امر به شمار می رود که تا حدودی به فضای بازار کمک می کند.
ماجرای کمبود روغن در مغازه و فروشگاه ها به اواسط مهرماه سال گذشته بر می گردد که با خالی شدن یکباره قفسه ها، در شرایط کرونا مردم ساعت ها منتظر در صف دریافت خرید بودند که این موضوع ماه ها ادامه داشت.
علی رغم تلاش مسئولان تنظیم بازار و کارخانجات روغن نباتی، اما مشکلات سیستم توزیع منجر به ایجاد بازار سیاه روغن و عرضه چندبرابر نرخ درج شده بر روی کالا شد که در تیرماه امسال بازار به آرامش رسید، هر چند قیمت روغن حلب با چندین بار افزایش قیمت به ۹۱ هزار تومان رسید.
به گفته دبیر انجمن روغن نباتی در ۱۹ تیرماه امسال، بازار روغن نباتی پس از چند ماه پر تنش به آرامش رسیده است و همواره صنعت روغن نباتی آمادگی دارد تا تمامی نیاز کشور در بخش خانوار، صنف و صنعت را به طور کامل برطرف کند.
بنابر آمار سالیانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون تن روغن در کشور تولید می شود که یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن از طریق واردات تامین می شود.
بیرشک دبیرانجمن روغن نباتی پیش از این گفته بود سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات روغن مورد نیاز بخش خصوصی است.
همچنین چندی پیش با مطرح شدن اصلاح نظام یارانه سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد گفت: تغییر روش تخصیص ارز ابتدا از روغن خام، ذرت و کنجاله صورت می گیرد، اما به یکباره این امر اتفاق نمی افتد.
عباسی معروفان می گوید: با اصلاح نظام یارانه قیمت روغن ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد افزایش می یابد که با ایجاد زیرساخت لازم، نگرانی در این رابطه نداریم.
گزارش از آزاده محبی
انتهای پیام/
مردم عادت دارن
نمیدونم پالمه یا یه چیز شیمیایی ...
قبلنا تقریبا" دهه 60 روغن جامد هم خریدیم بهترین روغن بودن نه مثلا اینا که الان میفروشن...معلوم نیست چی میفروشن به اسم روغن نباتی.
پول باشه همه چی هست .همه چی .فقط تنها چیزی که تو ایران نیست عدالته .....
ولی بجاش ظلم ستم زور اختلاسگر .
وبرای احقاق حقوق خود هیچ حرکتی نمیکنند
بس است این همه فشار آقای رییسی چی،شد شما هم که راه روحانی را دنبال می کنید.
با دولت انقلابی و مسئولان انقلابی حتما کشور پیشرفت میکند
خواهان:......
خوانده گان :
1_ سازمان هدفمندی یارانه ها
آدرس:
تهران ، خیابان فلسطین شمالی، پائین تر از تقاطع زرتشت، نبش کوچه دانشکیان
2_وزارت امور اقتصادی و دارایی
آدرس :
تهران؛خیابان ناصر خسرو،خیابان صوراسرافیل
3_وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی
آدرس:
تهران،خیابان آزادی ، بین خیابان خوش و بهبودی
4_سازمان برنامه و بودجه کشور
آدرس :
تهران ، ميدان بهارستان ، خيابان صفی عليشاه
5_ دیوان محاسبات استان آذربایحانشرقی
آدرس:
تبریز، منظریه، بلوار آزادی، خیابان حج
6_ سازمان برنامه و بودجه استان آذربایجانشرقی
آدرس :
تبريز ،اول زعفرانيه-،جنب مخابرات
7_ وزارت صمت
8_وزارت جهاد کشاورزی
9_ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
10_ وزارت نفت
11_ سازمان تامین اجتماعی
12_معاونت حقوقی رئیس جمهور
13_وزارت ورزش و جوانان
14_ وزارت نیرو
15_ وزارت راه و شهرسازی
16_ معاونت هماهنگی امور اقتصادی دولت
17_ معاون اول رئیس جمهور
موضوع دادخواست:
1_مطالبه وجوه یارانه های آشکار و پنهان معوقه از سال 1363 تاکنون با احتساب تاخیر تادیه
2_ صدور حکم بر پرداخت ماهیانه یارانه های معیشت و پنهان و آشکار آتی بطور نقدی و عادلانه
3_صدور حکم بر اصلاح و افزایش مبلغ یارانه نقدی ، معیشتی و پنهان و آشکار با امعان نظر به تورم و گرانی و فقر و بیکاری و عدالت
4_صدور حکم بر هدفمند سازی یارانه های اختصاصی اینجانب
5_ صدور حکم برحذف کلیه یارانه های آشکار و پنهان و پرداخت نقدی و مستقیم آن به اینجانب
باسلام ، احتراماً؛ اینجانب به شرح ردیف خواسته تقاضای خود را در 5 بند تفکیکی اعلام داشته و تقاضای رسیدگی و صدور حکم با احتساب کلیه خسارات قانونی و هزینه های دادرسی از موارد مورد استدعا هست.
باتشکر
تا ایالاتمتحده کبیر متحد و شریک استراتژیک ما نباشه وضعیت همینه
و باعث ایجاد عدالت و کاهش ۶۰٪ مصرف اکثر اقلام می شود