زنگ خطر بلند مرتبه سازی را یکی از متخصصان حوزه مسکن به صدا در آورده؛ دکتر بیت اللهی رئیس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کشور که درخصوص گرایش شدید به بلندمرتبه سازی در مشهد هشدار جدی داده است.
بیت اللهی می گوید: یک مسئله جدی که در مشهد به عنوان دومین کلان شهر کشور با آن مواجه هستیم، گرایش کاملا واضح برای بلندمرتبه سازی است، شمار ساختمانهای با تعداد طبقات بالاتر از هشت در مشهد دست کمی از تهران ندارد و به دلیل افزایش قیمت زمین روز به روز بر تعداد این ساختمانها افزوده میشود.
او گفت: خیلی ضرورت دارد که ما در مشهد در خصوص قناتهایی که ممکن است درگیر این ساختمانها باشند، ساخت و ساز در پهنههای گسلی، بالا آمدن یا پایین رفتن سطح آب زیرزمینی و البته پهنه بندی و مکان یابی ساختمانهای بلند مرتبه حساس باشیم.
رئیس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کشور گفت: به دلیل تعداد جمعیت و جمعیت شناور بالا، مسئولان باید این مسئله را خیلی جدی بگیرند.
بیشتر بخوانید
ارجاع ۱۳۵ پرونده ساختمانهای دارای نقص ایمنی به دستگاه قضایی
او گفت: حرف این است که در خصوص بلندمرتبهها اسامی منتشر نشود تا رعب و وحشت ایجاد نشود، اما اگر ما نتوانیم این حساسیت را ایجاد کنیم و مردم نگران نباشند، هرگز همراهی نمیکنند. انسان در خیلی از موارد باید از چیزی بترسد تا تحول و تغییری ایجاد کند و غیر از این نیست.
سرنوشت سند بلندمرتبه سازی مشهد چه شد؟
این هشدار نیازمند اقدام هم هست، یکی از اقدامات جدی در این زمینه نیز تکمیل سند بلندمرتبه سازی مشهد است که سال هاست بلاتکلیف مانده؛ سندی که میتواند بخش زیادی از این هشدارها را مورد توجه قرار دهد و بلند مرتبه سازی در مشهد را سامان دهد.
بهاره بزرگمهر معاون شهرسازی اداره کل راه وشهرسازی خراسان رضوی گفت: سند مربوط به دو حوزه جنوب شرق و جنوب غرب در مناطق ۹، ۷ و ۱۱ تصویب و ابلاغ شده است، بقیه حوزهها هم در حال تکمیل است و امیدواریم در یکی دو ماه آینده مراحل تصویبشان را طی کنند.
او گفت: بله، در ابتدای امر صرفا ممنوعیتهای بلندمرتبه سازی تصویب شد که مهمترین ممنوعیتها مربوط به مخاطرات طبیعی مانند گسلها بود.
وقت عمل است
هشدارها درباره رشد بی حساب و کتاب بلندمرتبه سازی در مشهد مدت هاست که مطرح میشود، چه رسانهها و افکار عمومی و چه متخصصان بارها در این زمینه هشدار داده اند، اما حالا دیگر آژیر قرمز به صدا درآمده و وقت عمل است. این انتظار از متولیان میرود که با حساسیت ویژه و جدی تری به موضوع بلندمرتبه سازی در مشهد و مخاطرات آن توجه کنند.
منبع:خراسان
رودخانه یی که از ان اب وارد سد طرق میشد رو جلویش را گرفتن!! فقط و فقط برای استفاده شخصی
ساختمان ساختن باغ ویلا و....
منابع طبیعی در شامدیز و طرقبه و شاهنامه و الهیه و هاشمیه و .... از بین رفته است .
بیشتر اینها برای مردم مشهد نیست و ساکنانشان از شهرها و کشورهای دیگر به مشهد هجوم اورده اند .
و اکثرا خالی نگه داشته می شود .
دادستان مشهد ، خواب نباش . رهبری در مورد کوهخواری در مشهد تذکر داده اند .
خودت را با کوه خوارها قاطی نکن .
آب و هوا داغون شده .
روی کوهها و گسلها مجتمعهای 20 طبقه و بالاتر در حال احداث است .
شرکت آبادگران ایران در حال تخریب مشهد و کوه پارک و حتی حرم رضوی است .