سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی مطرح کرد؛

فعالیت ۶۳ اکیپ ثابت و سیار برای نظارت بر ذبح دام/ کشتارگاه‌ها مجهز به پیش سرد هستند

بخشی گفت: در ایام عید قربان امسال ۶۳ اکیپ ثابت و سیار در خراسان جنوبی، نظارت بر ذبح دام را بر عهده دارند.

بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان در خصوص نظارت‌های بهداشتی بر ذبح دام در ایام عید قربان گفت: امسال ۲۳ گروه ثابت و ۴۰ اکیپ سیار با همکاری ۱۰۵ نفر از همکاران دامپزشکی، نظارت بر امور ذبح دام را بر عهده دارند.

او افزود: با کمیته امداد، بهزیستی و توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) در بیرجند نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته است تا اقدامات لازم در خصوص رعایت بهداشت ذبح دام و توجه به مسائل شرعی ذبح انجام شود.

بخشی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی خوبی در چند سال گذشته برای کشتار دام در کشتارگاه‌ها صورت گرفته است، اظهار کرد: افزایش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله عواملی است که اهمیت رعایت مسائل بهداشتی را دوچندان می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه همه کشتارگاه‌ها در استان حتی کشتارگاه‌های سنتی دارای تجهیزات پیش سرد لاشه دام هستند، ادامه داد: شهرستان زیرکوه تنها شهرستانی است که کشتارگاه ندارد و با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اقداماتی برای حل این موضوع در جریان است.

۱۵۱۲، سامانه ای برای درخواست خدمت و بیان مشکلات

بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی گفت: شهروندان می‌توانند به صورت شبانه روزی با این شماره تماس بگیرند و از خدمات پیش بینی شده استفاده کنند.

او در خصوص خدمات این شماره بیان کرد: در صورتی که کسی نتواند دام خود را برای ذبح به کشتارگاه ببرد، می‌تواند با این شماره تماس بگیرد و اکیپ‌های سیار برای معاینه و حتی کشتار دام به محل مورد نظر مراجعه می‌کنند.


بیشتر بخوانید


بخشی با اشاره به ذبح غیربهداشتی دام در برخی از معابر تصریح کرد: برخی‌ها امعاء و احشاء دام را به حیواناتی، چون سگ و گربه‌های رها در خیابان‌ها می‌دهند که این خود می‌تواند سبب بروز بیماری شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: اگر شهروندی در خصوص ذبح غیربهداشتی دام در معابر شکایتی داشته باشد، می‌تواند با ۱۵۱۲ تماس بگیرد و کارشناسان دامپزشکی با هماهنگی مقام قضائی نسبت به بررسی موضوع اقدام می‌کنند.

او گفت: همچنین اگر خریداران گوشت از قصابی ها، متوجه تخلفی شدند و یا گوشت بدون برچسب و مهر دامپزشکی و کشتارگاه را رؤیت کردند می‌توانند با شماره مذکور تماس بگیرند و نسبت به گزارش موضوع اقدام کنند.

بخشی در خصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیان کرد: به منظور جلوگیری از بروز بیماری ها، شهروندان نسبت به قراردادن گوشت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت اقدام کنند، زیرا با این کار گوشت به سمت اسیدی شدن می‌رود و ویروس‌ها و باکتری‌ها در این شرایط امکان زندگی را ندارند و این موضوع خود می‌تواند سبب جلوی بروز بیماری را بگیرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به میدان دام بیرجند اظهار کرد: این میدان هم اکنون در حسین آباد سادات بیرجند فعال است و حیوان از جهات مختلف معاینه می‌شود و حیوانی که در این میدان عرضه می‌شود، مورد تأیید دامپزشکی است.

او گفت: ذابحین در کشتارگاه‌ها دارای کارت مخصوص هستند و آموزش به قصابان و ذابحین برای انجام اقدامات بهداشتی و شرعی ارائه می‌شود.

بخشی گفت: پارسال ۵۰ هزار کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف، حین، قبل و یا بعد از کشتار از چرخه مصرف خارج شده است.

برچسب ها: ذبح دام ، دامپزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.