سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم ۷۰ درصدی هزینه خوراک در قیمت محصولات دامی

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از سهم ۷۰ درصدی هزینه خوراک در قیمت محصولات دامی خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سجاد حسنی بالاجاده - نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در کارگروه بهره‌وری تغذیه دام و طیور استان با اشاره به سهم ۷۰ درصدی هزینه خوراک در قیمت تمام شده محصولات دامی، بر اهمیت فرآوری و استفاده از ضایعات زراعی در تغذیه دام و طیور تاکید کرد.

او با بیان اینکه استان مازندران با دارا بودن کشاورزی غنی و دامداری گسترده، پتانسیل بالایی برای بهبود بهره‌وری تغذیه دام از طریق استفاده بهینه از ضایعات زراعی و توسعه کشت علوفه‌های با عملکرد و کیفیت بالا دارد، راهکار‌های کلیدی بهره‌وری را به شرح زیر برشمرد:

۱. بهینه‌سازی استفاده از ضایعات زراعی موجود بویژه ضایعات برنج (کاه و کلش)

۲. توسعه کشت علوفه‌های پربازده و سازگار با اقلیم استان

۳. فرآوری و نگهداری علوفه و ضایعات (از جمله خشک کردن مناسب علوفه با توجه به شرایط اقلیمی استان)

۴. ایجاد زیرساخت‌ها، حمایت‌ها و آموزش (بویژه ترویج و آموزش روش‌های ساده و کم‌هزینه فرآوری ضایعات مانند فراوری کاه برنج و سیلوی ذرت علوفه‌ای)

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین بر معرفی و ترویج ارقام علوفه‌ای برتر و سازگار با شرایط استان و روش‌های بهینه فرآوری ضایعات خاص استان (خصوصا کاه برنج و سبوس دوکوب برنج) و ایجاد زنجیره ارزش جهت ارتباط موثر بین تولیدکنندگان ضایعات/علوفه، فرآوری‌کنندگان و دامداران تاکید کرد.

تشکیل این کارگروه نشان از عزم جدی مسئولان استان مازندران برای حمایت از تولیدکنندگان و بهبود وضعیت صنعت دامپروری دارد. انتظار می‌رود با اجرای راهکار‌های ارائه شده، شاهد کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری و در نهایت رونق این بخش مهم از اقتصاد استان باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.