سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بارورسازی ابرها، ۲۰ درصد بارش مناطقی از ایران را بیشتر کرد

رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی گفت: ایران مجهز به دو فروند هواپیما، ۸ ایستگاه پهپادی و دارای ۲۲۰ نقطه با ژنراتور‌های زمینی برای بارورسازی ابر‌ها است.

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدمهدی جوادیان زاده، رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی در نشست تخصصی تعدیل وضع هوا که با موضوع بارورسازی ابر‌ها با ژنراتور‌های زمینی برگزار شد، گفت:‌­ در مناطقی که بارورسازی ابر‌ها انجام شده است به طور متوسط ۱۵ تا ۲۰ درصد بارش باران افزایش داشته است.

 
وی درخصوص شرایط فعلی کشور در حوزه تعدیل وضعیت هوا با روش بارورسازی ابر‌ها گفت: ایران از سال ۱۳۷۷ فعالیت در حوزه تعدیل هوا را با دو فروند هواپیما شروع کرد و هم‌اکنون نیز علاوه بر هواپیما از پهپاد و ژنراتور‌های زمینی برای بارورسازی ابر‌ها استفاده می‌کند.
 
جوادیان‌زاده اعلام کرد: در حال حاضر ۲۲۰ نقطه از کشور مجهز به ژنراتور‌های زمینی هستند که ظرفیت رساندن این عدد به ۴۰۰ نقطه نیز وجود دارد. 
 
وی با بیان اینکه بهترین مناطق برای بارورسازی ابر‌ها از طریق ژنراتورهای‌های زمینی مناطق کوهستانی هستند، گفت: این ژنراتور‌ها در مناطق مختلف کوهستانی نصب و ابر‌ها از این طریق بارور و برای مناطق غیرکوهستانی نیز، بارورسازی از طریق هواپیما و پهپاد انجام می‌شود.
 
رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی در ادامه گفت: طبق اعلام مراجع جهانی این حوزه، فعالیت‌های تعدیل وضع هوا یکی از راه‌های جلوگیری از اثرات تغییرات اقلیمی است و اگر بارورسازی بتواند در فصل عملیاتی که سامانه بارشی وارد کشور می‌شود ۲۰ درصد بارش‌های آن منطقه را افزایش دهد، بخشی از بارش‌هایی که در سال‌های گذشته از دست دادیم را می‌توانیم جبران کنیم. 
 
منبع: خبرگزاری صداوسیما
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
ماکه اصلابارندگی ندیدیم هیچی ندارنددروغ دروغه
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
همش دروغه دروغ
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
انفاقا آمریکام ابرهای ما رو روی ترکیه و گرجستان قبل از اینکه به ما برسه بشدت بارور و خشک میکنه
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
جهت حرکت ابرها از غرب به شرق است نبایستی هیچ ابری از ایران بدون بارش رد شود
ناشناس
۱۹:۱۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
سلام دست مریزاد چ کار خوبی
واقعا برای آبادانی ایران خیلی خیلی ضروری است
در تبریز و همدان و ایلام خوزستان ومرکزی بارور کنید بالاخره توی ایران می‌ریزه
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
فقط برا شمال غرب خوب بوده
حسن
۱۸:۵۹ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
چرا قبل از عید تابحال برای بارورسازی شهر تهران این همه ابر آمدورفت کاری نکردید
ناشناس
۱۷:۵۶ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
خخخخخ بارور کردن و تغییرات اقلیمی اینها راهش نیست راهش دستان من است خرجهای بیهوده است دقیقا خلاف واقعیات کار می‌کنید.
ناشناس
۱۷:۵۲ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
بابا تهران کاری کنید بارون بیاد
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
هر کاری که میخوایین بکنین فقط هی نگید نیست نشد کمه..
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
یک فکری برای مناطق مرکزی کشور کنید تمام گندم زارهای اراک ‌اطراف آن به خاطر نبود بارش خشک شدند کشاورزان بدبخت دارد زحماتشون به باد می رود