سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افت ۶۰ تا ۷۰ درصدی گردشگری سلامت در پی ناآرامی‌ها

رئیس انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت خراسان رضوی با اشاره به تأثیر مستقیم ناآرامی‌های اخیر و تعلیق پروازهای خارجی بر ورود بیماران خارجی، از کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی گردشگری سلامت خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان-  حسین نکونام  درباره تأثیر ناآرامی‌های اخیر بر ورود بیماران خارجی به کشور اظهار کرد: وجود هرگونه ناآرامی در ایران و حتی در کشورهای بازار هدف ما مانند عراق و افغانستان، به‌ صورت مستقیم بر بازار گردشگری سلامت اثر می‌گذارد. صنعت گردشگری سلامت وابستگی جدی به مؤلفه امنیت دارد و در صورت نبود امنیت، هیچ‌یک از تلاش‌های انجام‌شده به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

وی افزود: از اواخر خردادماه، شاهد افت شدید ورود بیماران خارجی به کشور بوده‌ایم؛ به‌طوری که میزان ورودی گردشگران سلامت بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است و این روند به‌صورت زنجیره‌ای ادامه دارد. به محض آنکه شرایط پروازی و روادید اندکی سامان می‌گرفت، محدودیت‌های جدید اعمال می‌شد و به دنبال آن ناآرامی‌ها مجدداً شرایط را بی‌ثبات کرد.

رئیس انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر نیز شرایط کاملاً پایدار نیست. اگرچه وزارت امور خارجه صدور ویزا را از سر گرفته، اما این روند به‌ صورت بسیار محدود و قطره‌چکانی انجام می‌شود. از سوی دیگر، بسیاری از پروازهای خارجی به مقصد ایران همچنان در وضعیت تعلیق قرار دارند و این مسئله به‌شدت به بازار ورودی گردشگری سلامت آسیب زده است.

نکونام درباره مهم‌ترین اولویت‌ها برای احیاء گردشگری سلامت در شرایط فعلی گفت: مهم‌ترین اقدام در شرایط کنونی، تسهیل ورود بیماران از بازارهای هدف، به‌ویژه افغانستان است. با وجود اینکه همچنان تقاضا برای درمان در ایران وجود دارد، اما سخت‌گیری‌های چندبرابری در صدور ویزای درمانی موجب شده بیماران واقعی نتوانند وارد کشور شوند.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از گردشگران سلامت استان خراسان رضوی از کشور افغانستان تأمین می‌شوند. اگر بتوان در کوتاه‌مدت روند صدور ویزای درمانی برای این گروه را تسهیل کرد، می‌توان بخشی از خسارات واردشده به این صنعت را جبران کرد، اما متأسفانه سخت‌گیری‌های موجود مانع بهره‌برداری از این ظرفیت شده است.

رئیس انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت خراسان رضوی با اشاره به لزوم اصلاح رویکرد مدیریتی در حوزه گردشگری سلامت خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی این است که برخی مدیران با نگاه تک‌بعدی تصمیم‌گیری می‌کنند و فرآیندها را متناسب با شرایط روز بازطراحی و اصلاح نمی‌کنند. در شرایطی که کشور با تنش‌های سیاسی و بین‌المللی مواجه است، باید برای نجات صنعتی مانند گردشگری سلامت که صنعتی ارزآور و درآمدزا محسوب می‌شود، نگاه ویژه‌ای در نظر گرفت.

نکونام تأکید کرد: ضروری است فرآیندهای اداری به‌ویژه مدت‌زمان صدور ویزای درمانی کاهش یابد تا بتوان در برابر تحریم‌ها و فشارهای خارجی ایستادگی کرد. متأسفانه برخی سخت‌گیری‌های مضاعف از سوی دستگاه‌های مسئول، عملاً همسو با سیاست‌های تحریمی عمل می‌کند و به تضعیف این صنعت می‌انجامد.

وی اضافه کرد: این موضوع نیازمند یک نگاه ملی و فرابخشی است تا مسئولان شرایط موجود را درک کرده و با حمایت از بخش خصوصی و تسهیل فرآیندها، به مردم و اقتصاد کشور کمک کنند.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.