در يک طرح تحقيقاتي در مشهد انجام شد :‌

ارزيابي خاصيت ضد آفتاب بودن گياه زعفران

محققان دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در يک طرح تحقيقاتي به تعيين خصوصیات و ارزیابی آثار ضد آفتاب نانولیپوزوم‌های حاوی زعفران و سافرانال پرداختند .

به گزارش گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران اين تحقيق توسط دکتر محمود رضا جعفري ، دکتر حسين حسين زاده ، دکتر فاطمه ايماني و دکتر شيوا گل محمد زاده از اعضاء هيئت علمي دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شده است .

در اين مقاله آمده است :زعفران در طب سنتي کاربردهای فراواني دارد و يکي از خواص اين گياه، دارا بودن ظرفيت جذب اشعه فرابنفش است.

در اين تحقيق :‌فرآورده‌ها شامل نانولیپوزوم‌های تهیه‌شده از عصاره هیدروالکلی کلاله زعفران با غلظت‌های 2، 4 و 8% و هم‌چنین نانولیپوزوم‌های حاوی سافرانال با غلظت‌های 0.25، 0.5 و 1درصد بود. لوسيون استاندارد هموسالات 8درصد نيز بر اساس استاندارد FDA به‌منظور تعيين SPF و مقايسه صحت روش تهيه شد. SPF فرآورده‌هاي تهيه شده به روش برون‌تن حلال رقيق‌شده با استفاده از معادله Mansur‌ و همکاران و اندازه گيري جذب، به‌دست آمد.

نتايج اين مطالعه نشان داد: که SPF  نانو ليپوزوم‌هاي حاوي عصاره زعفران 8% به‌صورت معني‌داري بیش تر از SPF ماده ضد آفتاب استاندارد هموسالات با غلظت مشابه  8% است.

اين نتيجه نشان مي‌دهد: زعفران مي‌تواند به‌عنوان يک عامل ضدآفتاب عمل کند. اين مطالعه هم‌چنين نشان داد SPF جز سافرانال موجود در زعفران با غلظت 0.5% و 1% به‌صورت معني‌داري بزرگ‌تر از SPF ماده ضدآفتاب استاندارد هموسالات با غلظت 8% است.


نتایج این مطالعه نشان مي‌دهد: که نانولیپوزوم‌های حاوي عصاره زعفران مي‌تواند به‌عنوان یک جاذب اشعه فرابنفش و ضدآفتاب طبیعی استفاده شود. هم‌چنین با استفاده از نانولیپوزوم‌های حاوي سافرانال موجود در زعفران مي‌توان با غلظت‌های بسیارکم به SPF بالایی دست یافت./ع2
برچسب ها: زعفران ، علوم ، غلظت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.