کمبود "روی" موجب کاهش حس چشایی می شود

کم اشتهایی، رشد کم و کاهش حس چشایی و بویایی شایعترین علائم کمبود "روی" در بدن است.

دکتر معصومه ناظری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و سلامت باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: متخصصان تغذیه اعتقاد دارند کمبود یا افزایش عنصرهای لازم متابولیسم بدن موجب مخاطره در سلامتی افراد می شود.

وی گفت: کمبود روی در سلول های بدن،‌ بر عملکرد غدد تناسلی مردانه، کبد، عضلات و ساختار استخوان ها، دندان ها، مو و پوست انسان می تواند تاثیر نا مطلوب بگذارد.

این متخصص رژیم درمانی اظهار داشت: کم اشتهایی،رشد کم، احساس مزه یا بوی نامطبوع و کاهش حس چشایی و بویایی، تیرگی پوست، آسیب موها و تغییر شکل ناخن ها از شایعترین علائم کمبود روی در افراد است.

ناظری تصریح کرد: مصرف بیش از حد کلسیم، ویتامین D ، رژیم غذایی پر فیبر مانع جذب روی در لوله گوارش و در نتیجه کمبود آن می شوند.

وی خاطر نشان کرد: مطالعات علمی نشان می‌دهد که مقدار مصرفی موردنیاز عنصر روی در خانمها روزانه باید حداقل mg10 و آقایان در روز حداقل mg10 باشد.

ناظری ادامه داد: طبیعت درمانگران بهترین منابع مصرف روی را در منابع حیوانی مانند گوشت بدون چربی گاو، گوشت بوقلمون ، ماهی، تخم مرغ، محصولات غله ای گندم، نخود و لوبیا چشم سیاه، دانه ها و حبوبات و دانه سویای تخمیر شده و بادام معرفی می کنند.

وی تاکید کرد: عنصر روی علاوه بر کمک به ویتامین ها در تولید مجدد سلول ها، رشد بافت ها و ترمیم آنها اثر داشته و در کارکرد مناسب سیستم ایمنی بدن نقش مهمی بر عهده دارد./


انتهای پیام/

برچسب ها: روی ، چشایی ، بدن ، بویایی ، کبد ، عضلات ، تغذیه ، اشتها ، حس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار