نوع گريم و لباس‌هاي بازيگران نمايشنامه «پينوكيا» آنقدر زننده و غيرقابل توجيه است كه هيچ تفاوتي نسبت به اجراي همين نمايش توسط بازيگران غيرمسلمان و در كشوري غير از ایران ندارد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ نمايش «پينوكيا» نوشته «استفانو بنني» نويسنده، شاعر و روزنامه‌نگار ايتاليايي، پنج‌شنبه(15 مرداد) به كارگرداني شهره سلطاني در تماشاخانه ايرانشهر و البته با گريم و ظاهر زننده بازيگران زن حاضر در آن روي صحنه رفت.


 
اين نمايشنامه به تبع اينكه خالقي اروپايي و مشخصات ايتاليايي به اسم «استفانو بنني» دارد، طبيعي است كه فضا و ميزانسن‌هايي با رويكرد و جهان‌بيني خالقش داشته باشد. اما نوع گريم و لباس‌هاي بازيگران اين نمايشنامه آنقدر زننده و غيرقابل توجيه است كه هيچ تفاوتي نسبت به اجراي همين نمايش توسط بازيگران غيرمسلمان و در كشوري غير از كشور خودمان- كه رعايت حدود و الزامات شرعي واجب و ضروري نيست- ندارد.

استفاده بازيگران زن اين تئاتر از كلاه‌گيس‌هايي به شدت طبيعي! و نوع پوشش ظاهريشان آنقدر طبيعي است كه واقعي به نظر مي‌رسند! سياوش طهمورث چند وقت پيش ضمن ابراز انتقاداتي درباره حوزه مديريتي تئاتر كشورمان گفته بود «در اين چند سال اخير برخي از دوستان به اسم كار مدرن مزخرفاتي روي صحنه مي‌برند كه شرم‌آور است.

قبح‌شكني در تئاتر به اسم گريم و وفاداري به متن +عکس
 
شما اول مدرنيته را تعريف كن بعد كار مدرن انجام بده.» گذشته از نكات درست و دقيقي كه در اظهارات طهمورث وجود دارد، مي‌توان همين گفته وي را با شمايل اجراي نمايشي مثل «پينوكيا» و ظاهر غلط‌انداز و زشت بازيگران زن اين نمايشنامه تطبيق داد.

 البته استفاده از اين نوع گريم و ظاهر در چند وقت اخير كه ظاهراً يك كشف جديد! براي بستن دهان قانون و منتقدان محسوب مي‌گردد، مصاديق و نمونه‌هاي بسيار زيادي در حوزه تئاتر و ظاهر بازيگرانش به خصوص بازيگران زن پيدا كرده است. در اين نمايش شهره سلطاني و پرستو گلستاني به عنوان دو بازيگر زن حاضر در نمايش سعي كرده‌اند آنقدر ظاهري شبيه به اصل نمايش بگيرند كه فراموش كرده‌اند قرار است اين كار براي مخاطب ايراني و در كشور ايران اسلامي روي صحنه برود و اجرا شود!
 
قبح‌شكني در تئاتر به اسم گريم و وفاداري به متن 

منطق اين استدلال تعميم و تبيين داشتن نگاه دگم نسبت به نمايشنامه‌هاي خارجي نيست.
قبح‌شكني در تئاتر به اسم گريم و وفاداري به متن +عکس


بلكه منظور اين است كه وفاداري به متن بسيار مهم‌تر است و ارجحيت دارد به ظاهرسازي! چه اينكه اگر قرار باشد بگوييم در اين نمايش از كلاه‌گيس‌هايي استفاده شده كه فرقي با موهاي واقعي بازيگر زن نمايشنامه ندارد! مي‌شود از فردا ديگر خانم‌هاي جامعه نيز با به سر كردن كلاه‌گيس و به بهانه اينكه گريم و پيرايش است به خيابان‌ها بيايند! نكته اينجاست كه متأسفانه به اسم تئاتر در برخي از سالن‌هاي نمايش متعلق به زير مجموعه‌هاي وزارت ارشاد، كارهايي روي صحنه مي‌رود كه انگار غايت و هدفي جز تقليد و بازتوليد رفتارهاي خلاف اخلاق و شرع موجود در نمايشنامه آن هم به اسم وفاداري به متن و چنين بهانه‌هاي بلاوجهي نداشته و ندارد.
انتهای پیام/

منبع : روزنامه جوان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سورنا ايراني
۱۵:۱۵ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
بايد بي حجابي از جامعه ي إسلامي حذف بشود ايران بزرك تَر از أين كشور هاست كه أين كارهاي عقب افتاده را انجام دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
ای بابا
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۴:۳۹ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
به جای اینکه فرهنگ اسلامی و ایرانی رو نشون بدن دارن فرهنگ غربی به نمایش میزارن.چه میشه گفت!!!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۴:۳۸ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
به جای اینکه فرهنگ اسلامی و ایرانی رو نشون بدن دارن فرهنگ غربی به نمایش میزارن.چه میشه گفت!!!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۴:۳۷ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
به جای اینکه فرهنگ اسلامی و ایرانی رو نشون بدن دارن فرهنگ غربی به نمایش میزارن.چه میشه گفت!!!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
شرمنده ام مولا ک نشستم و دست رو دست گذاشتم و مملکت این بلا سرش اومده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۰۶ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
خدا به دادشان برسه
Iran (Islamic Republic of)
ارسلان
۱۳:۰۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
خدا لعنتشون کنه
Iran (Islamic Republic of)
فرشید
۱۲:۰۷ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
این تئاتر کجا داره نمایش داده میشه
United Arab Emirates
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
هر كي عكسا رو ديد رفت جهنم خخخخخخخخ
Germany
محمد
۱۰:۴۷ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
خدالعنت کندآنها را...........
Iran (Islamic Republic of)
hadi
۱۰:۱۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
5006
۰۷:۳۹ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
اسلام را نبایداز روی ظاهر نگاه کنیم.اسلام و اسلامی بودن,همراه غیرت ایرانیه... بی غیرتترین آدم هم تو ایران برای خودش معیارهایی داره غیرت داره
Saudi Arabia
ترنم
۰۶:۵۰ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
خودمون بادستای خودمون کشور را خراب می کنیم

بادستای خودمون داریم ظهور پسر فاطمه(ع)را به تاخیرمی اندازیم
United States of America
ناشناس
۰۴:۱۲ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
لطفا دین رو خراب نکنید دین خدا باید به دل بشینه وازاین موارد پرهیزشه