احساس می کنم جن ها مرا احاطه کرده اند و بطور ناخود آگاه شروع به فریاد کشیدن و ...

ناگفته های رابطه شبانه دختر جوان با جن هابه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بی‌هیچ دلیل منطقی از یک پدیده و یا فضایی هراس داشته باشید فرقی نمی‌کند در چه سن و سالی باشید . این حالت منحصر به افراد خاصی هم نیست اما ریشه و علل این بیماری و اینکه چطور با آن مقابله کنیم بسیار مهم است . "فوبیا" یا به عبارتی دیگر ترس بیمارگونه‌ای که تمام زندگی فرد را تحت‌‌الشعاع قرار می‌دهد می‌تواند در زندگی افراد نیز اختلال ایجاد کند.


*فرق فوبیا با ترس عادی چیست؟

وقتی حالت ترس به ما دست می‌دهد، برای محافظت از خود، بیشتر واکنش دفاعی نشان می‌دهیم و می‌توان گفت تأثیر این نوع ترس‌ها چندان باقی و پابرجا نیست اما فوبیا به گونه‌ای است که نه تنها غیرقابل کنترل است و تمام فکر و ذکر ما را درگیر می‌‌کند بلکه در موقعیت مربوط به آن سبب واکنش‌های شدید فرد متناسب با آن می‌شود.

ریحانه، 27 ساله دراین باره می‌گوید: من وقتی به شدت از چیزی بترسم، کنترل خود را از دست می‌دهم و فکر می‌کنم خطر بزرگی مرا تهدید می‌کند و به شدت واکنش نشان می‌دهم، مخصوصا وقتی به جاهای تاریک وارد می شوم احساس می کنم که جن ها و ارواح مرا احاطه کرده اند و بطور ناخود آگاه شروع به فریاد کشیدن و جیغ زدن می کنم.

دکتر ربابه غفارتبریزی، روانشناس معتقد است: در هنگام رویارویی با منبع فوبیا، فرد منطق خود را از دست می‌دهد و نمی‌داند با آن موردی که مقابل اوست چطور برخورد کند و احساس می‌کند در شرایط نا امید کننده‌ای قرار گرفته که هیچ راه‌حلی ندارد.


*فوبیا، در هر  شرایطی و در هر جایی امکان‌پذیر است

فوبیا یا همان حالت وحشت‌زدگی شدید که مصداق حال گروهی از افراد است و البته نسبت به موقعیت‌ها و پدیده‌های مختلف، متفاوت است از جمله فوبیاهای خاصی که مربوط به ترس از حیواناتی مانند مار، گربه، عنکبوت، حوادث و عوامل طبیعی، تاریکی، ترس از بلندی، آسانسور، مکان‌های بسته، خون و بیماری‌های مختلف است. همچنین ترس شدید در عرصه‌های اجتماعی و در شرایطی به سراغ افراد می‌آید که از صحبت‌کردن در جمع واهمه دارند.

سعید، 29 ساله دراین‌باره می‌‌گوید: من از اظهار نظر کردن در جمع بسیار می‌ترسم چون دیگران مرا مورد تمسخر قرار می‌دهند و معمولا ترجیح می‌دهم صحبت نکنم.


*فوبیا ژنتیکی است؟

ترس شدید و هراس که به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در افراد شکل می‌گیرد گاهی چنان زندگی انها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن را مختل می‌کند که به اصطلاح فلج شدن زندگی را در پی خواهد داشت. سوال اینجاست که به چه علت، افراد دچار این بیماری می‌شوند؟

 یکی از علل آن می‌تواند وجود شخصیتی مضطرب و ترساندن فرزندان با جمله‌هایی وهم انگیز از موجوداتی ماورایی در دوران کودکی فرد باشد که به این موضوع دامن می‌زند و شخص را "فوبی" می‌کند.

غفارتبریزی در این خصوص معتقد است: ریشه فوبیا گاهی ژنتیکی است و رفتار خود والدین نیز می‌تواند موجب فوبیا شود یکی دیگر از علل به وجود آمدن شخصیت فوبی در فرد شرطی شدن اوست به این معنا که اگر در موقعیت مربوط به آن قرار گیرد به سرعت واکنش نشان می‌دهد و نوعی حالت ترس در او نهادینه می‌شود.


* فوبی‌ها چه رفتارهایی از خود نشان  می‌دهند؟

ضربان قلبش هر لحظه شدیدتر می‌شود، از احساسی که به او دست داده، می‌ترسد مدام عرق می‌کند و صورتش خیس می‌شود. دست و پایش را گم می‌کند نمی‌داند چه کار کند او اولین واکنش او حالت تهاجمی و گریز از  موقعیت است و احساس می‌کند موجودی پر خطر قصد آزار او را دارد.

عباس، 55 ساله در این‌باره می‌گوید: واقعا نمی‌دانم بیماری قلبی شدیدی دارم یا خیر اما وقتی در فضای بسته آسانسور قرار می‌گیرم احساس می‌کنم برق می‌رود و من در این فضای تنگ و خفقان آور تنها می‌مانم و جان خود را از دست می‌دهم.


*بر احساس ترس خود غلبه کنیم

طعم تلخ ترس را بسیاری از ما و اطرافیانمان چشیده‌ایم. برای اینکه فوبیا و ترس خود را درمان کنیم اولین گام مراجعه به روانشناس یا روانپزشکی حاذق است که با طی دوره‌های درمانی و حساسیت زدایی نسبت به منبع فوبیا کمتر دچار توهم نسبت به آن شویم. با قرار گرفتن تدریجی در موقعیت‌های ترسناک بخشی از وجود ترسوی ما حس شجاعت و شهامت را تجربه خواهد کرد.

فراموش نکنیم در بیشتر مواقع احساس ترس بر خود ترس غلبه می‌کند؛ شاید با شاخ و برگ ندادن زیاد به آن بتوانیم به راحتی از شر اینگونه افکار رهایی یابیم.


گزارش از مریم برومند


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
تارا
۱۱:۱۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
راستش من از جن و روح یا همچین چیزایی نمیترسم از تنهایی هم نمیترسم اما از پسرا خیلی میترسم اونا از جن هم بد ترند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
من وقتی تنهام خیلی میترسم ولی وقتی تلویزیون رو روشن میکنم اصلانمی ترسم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
ترس خیلی بده باس استرس وکم خوابی میشود
Iran (Islamic Republic of)
sayna
۱۰:۳۷ ۰۷ خرداد ۱۳۹۶
من خودم مطالعه کردم که خواب بین6تا8صبح حقیقت پیدا میکنه من یه خواب دیدم (تقربیا ساعت 7 صبح)که تو خونه ی عمم که اسمش معصومه ست هستم و عمم فوت شده در صورتی که عمه ی من فوت نشده و توی خواب خونه ی عمم متفاوت و متروکه به نظر میرسید و من تنها توی خونه بودم ناگهان خونه وارونه شد بعد به حالت اولیه برگشت یهویی یه زن سیاه پوش که صورتش معلوم نبود پیدا شد که به من میگفت مواظب خود باش در رو قفل کن بعد نا پدید شد منم گفتم برو بابا و از خونه زدم بیرون رفتم پیش همسایه بغلی یه پیرزن و یک مرد جوون اونجا بودن من با اینکه نمیشناختمشون سلام کردم ناگهان پیرزنه به مرد جوون گفت این برادر زاده ی معصومه ست (عمم) من خیلی تعجب کردم اخه اون پیرزن منو نمیشناخت...این خواب 2بار تکرار شده..من فکر میکنم اون زن سیاه پوش جن یا ارواحه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۰ اسفند ۱۳۹۴
من خودم از فضا می ترسم و این مشکل از چهارم ابتدایی برام پیش اومده ونمی دونم چیکار کنم؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۹ اسفند ۱۳۹۴
کودک که بودم پدرم من را از یک جای پر علف و درخت وسیع در روشنایی روز عبور داد
بعد گفت ببین پسرم اینجا روشنه و ترسی نداره
بعد شب من را برد و گفت اینجا همون جایی هست که در روز آمدیم و هیچ فرقی نداره بجز اینکه نور نیست پس چیزی برای ترس الکی وجود نداره مگر اینکه شرایط خاصی باشه مثل اینکه افرادی دنبال تو باشند که باز ترس از تاریکی نیست از افراده
پس از تاریکی نترس و آرامش تاریکی رو لمس کن
از آن روز به بعد تاریکی برایم شد حس آرامش
ممنونم پدر مهربانم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۴
جن توی جاهای کثیف وزیر پلها توی زباله ها توخیابون تو خونه های قدیمی تو خونه هایی که زیاد درخت داشته باشن هستن وترسناکترش اینه که میرن تو جلد آدمیزاد ما به اجنه ها میگیم تپ تپ و یه موقع ای که آدم رگ قلبش میگیره میرفته رو آدمیزاد و بهش فشار می اره ترین اگه من خودم قبلن این حس و تجربه کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
من از صدای آب درلوله ها وحشت عجیبی دارم....تنها باشم از صدای آب میترسم خیلی.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
این مشکل از زمانی شروع میشود که مادربی فکری کودکان خود را تنها در خانه می گذارد واگر اطرافیان برای او داستانهایی ترسناک گفته باشند وقتی تنها است به کوچکترین صدا واکنش نشان میدهد وجرات رفتن به تاریکی را از دست می دهد چون فکر می کند موجوداتی ترسناک آنجا هستند که هر لحظه ممکن است خود را نشان بدهند بزرگتر ها رعایت نمی کنند وجلو کودک داشتنشان جنایی را با آب و تاب تعریف می کنند فارغ از اینکه کودک آنها ریدر ذهن خود تصویرمیکند به هر حال همه چیز از تنهایی زود هنگام شروع می شود
Germany
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
بهترین راه غلبه به ترس اینکه باهاش مقابله کنی نه فرار.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
سلام.ترس اگه بهش فکر کنی بیشتر سراغت میاد همه انسانها ترس تودلشون هست کسی که بگه من نمیترسم اعتماد به نفس زیاد تزرق خودش. کرده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
نگفتید جنها با دختر جوان چه کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
جن موجودیست واقعی ک در قران کریم هم ب ان اشاره شده اس پس ما نباید اون بیماری رو قاطی جن و اینجور چیزا کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
ممنون میشم اگراز این مطالب بیشتر بزارید چون مشکل منم هست،خیلی از ما بدلیل جانیفتادن فرهنگ مناسب و ترس از ابرو‌نمی توانیم به روانشناس مراجعه کنیم اما با خواندن این مطالب میتوانیم خود درمانی را شروع کنیم یا حداقل تلاش کنیم
Netherlands
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
من 2سال هست که با جن ها ارتباط دارم لطفا شمارابه خدا کمکم کنيد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
سلام . گرچه طب امروزی از این قضیه اطلاعی ندارد و کاری نمیتواند انجام دهد اما در آموزه های طب سنتی و نیزآموزه های اسلامی برای رهایی شما راههای خوب و موثری وجود داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
بسم الله الرحمن الرحیم جن را دفع می کنه بیشتر قرآن و نماز بخونید و ذکر بگید
۱۲۳
آخرین اخبار