یکی از تنقلات مفرح و پرطرفدار افراد به خصوص کودکان با شروع فصل گرما لواشک است که طرز تهیه آن را در زیر مشاهده می‌کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  فصل گرما جدا از تعطیلات فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است که لواشک یکی از پر طرفدارترین آن‌ها محسوب می‌شود. این خوراکی در طعم‌های متنوع تهیه شده به طوری که سلیقه اکثر افراد را در بر می‌گیرد.

شاید بتوان گفت مهم‌ترین ویژگی لواشک‌های خانگی این است که در طعم‌های دلخواه و با استفاده از انواع میوه های داخل یخچال تهیه شده و صد در صد بهداشتی است.

برای درست کردن یک لواشک بهداشتی نیازی به داشتن یک بالکن و یا خانه حیات دار نیست، بلکه یک پنجره رو به آفتاب برای انجام این کار کافی است.

مراحل تهیه لواشک خانگی به شرح زیر است:

آب پز کردن میوه‌ها 
ابتدا پس از شستن کامل میوه ها، آنها را پوست‌گیری کرده و هسته هایشان را جدا می کنیم. برای مثال می‌توانید از سیب و گوجه سبز استفاده کنید.

سپس میوه ها را در قابلمه قرار می‌دهیم و روی آنها آب می‌ریزیم. صبر می‌کنیم میوه ها حداقل به مدت دو ساعت به آرامی بپزند.

پخته شدن و نرم شدن کامل میوه ها 
همزمان با پخته شدن، به کمک کفگیر میوه ها را له می‌کنیم تا بهتر پخته و یکدست شوند. در این مرحله کمی نمک و در صورت تمایل کمی رب انار اضافه می‌کنیم و باز هم به خوبی میوه ها را هم می‌زنیم.

پس از اینکه میوه ها خوب پخته و یک دست و آب میوه ها هم غلیظ شد، شعله را خاموش می‌کنیم و می‌گذاریم کمی از حرارت بیفتد، سپس به کمک یک سبد دانه ریز و یک قابلمه بزرگ میوه ها را جداسازی و یکدست می کنیم.

میوه های پخته شده را داخل سبد قرار داده و به کمک کفگیر شروع به له کردن مواد درون سبد می کنیم.

این کار را تا جایی انجام می‌دهیم تا تفاله کمی باقی بماند. مایع بدست آمده پس از هم زدن، باید به اندازه ماست غلیظ باشد.

داخل سینی و یا سفره را با روغن مایع به خوبی چرب می کنیم. توجه داشته باشید که نباید این روغن زیاد باشد و فقط به اندازه ای از روغن استفاده کنید که خاصیت جداسازی به مایه لواشک دهد.

له کردن و جداسازی
مایه لواشک را هم می زنیم تا یکدست شود و داخل سینی می ریزیم تا ضخامت آن کمتر از هشت میلیمتر شود.

نکته مهم در این مرحله این است که اگر لواشک بیش از حد ضخیم بوده یا به صورت یکدست قالب نشده باشد، کپک می زند.

سینی ها را در نقطه‌ای آفتاب‌خور و عاری از رطوبت قرار دهید تا آرام آرام خودش را بگیرد.

نزدیک به دو تا سه روز زمان می برد تا لواشک ها حاضر شوند. اکنون می‌توانید لواشک ها را به صورت لایه‌ای داخل نایلون و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
سلام من لواشک هفت میوه درست کردم خیلیم درست کردم خشک شده ولی تاخیر میزنه،چه کار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
واقعن عالی حرف نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۹ تير ۱۴۰۰
بچه ها من لواشک رو درست کردم خیلی خیلی خوشمزه هست "لواشک خوشمزه با تعم الو سیاه
Iran (Islamic Republic of)
سدنا
۱۲:۱۴ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
عالیه عالیه خیلی خوشمزه ولی تومازندران خیلی خوشمزه ترمیشه
Iran (Islamic Republic of)
نازنین زهرا باقرزاده
۲۰:۴۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
عالی فوق علاده بود هر چی بگم کمه
Iran (Islamic Republic of)
نازنین زهرا باقرزاده
۲۰:۴۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
عالی فوق علاده بود هر چی بگم کمه
Iran (Islamic Republic of)
حدیث
۱۲:۱۲ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
خیلی خوبه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
زهرا
۲۲:۲۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
خیلی ممنون ❤
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۷ تير ۱۳۹۹
سلام خونه من اصلا افتاب خور نیست درست کنم بذارم یه گوشع خوب نمیشه لطفا جواب بدید
Iran (Islamic Republic of)
احمد حیدری
۱۵:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلام میگم اینها را کجا بزاریم خشک بشه همش توآفتاب یا نه؟ لطفا لطفا!
Iran (Islamic Republic of)
فاطی
۰۸:۲۴ ۲۱ تير ۱۳۹۹
نه ت میتونی جلو کولر یا پنکه و بخاری و ایناهم بزاری تو افتاد مزه افتاب میگیره
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۸:۵۶ ۱۸ تير ۱۳۹۹
سلام دوستان کسی میدونه ، هر ده کیلو آلو چقدر لواشک میده؟؟آیا مقیاس تقریبی هستش که بشه تخمین زد؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۶ تير ۱۳۹۹
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
حنا
۱۴:۱۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
خب می زاریم کنار آفتاب تاخشک بشه
Iran (Islamic Republic of)
ساریسا باقری
۰۰:۲۷ ۰۸ تير ۱۳۹۹
نضر من خوشمزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۳ تير ۱۳۹۹
خیلی ممنون
۱۲۳
آخرین اخبار