نیویورک تایمز در گزارشی نوشت گروه تروریستی داعش از تلگرام به عنوان تریبونی برای برنامه‌ریزی عملیات تروریستی استفاده می‌کند.

تگرام چیست و چرا ایران و روسیه تصمیم به مسدودسازی آن گرفته‌اند؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار گزارشی تحت عنوان «تلگرام چیست و چرا ایران و روسیه تصمیم به مسدودسازی آن گرفته‌اند؟» به بررسی علت تصمیم مقامات ایران و روسیه به مسدود کردن این پیام رسان پرداخت.

در این گزارش آمده است تلگرام با این وعده که از کاربران خود در برابر چشم‌های کنجکاو سرویس‌های اطلاعاتی محافظت خواهد کرد، در چند سال اخیر به یکی از محبوب ترین پیام‌رسان‌های جهان تبدیل شده است. اما، فراهم کردن چنین تریبونی مشکلات خاص خودش را به دنبال داشته است. در سال‌های اخیر، گروه تروریستی داعش از پیام‌رسان تلگرام به عنوان تریبونی برای نشر پروپاگاندای خود، استخدام نیرو، برنامه‌ریزی عملیات تروریستی و همچنین بر عهده گرفتن مسئولیت این اقدامات استفاده کرده است. به همین دلیل است که ایران و روسیه برای حفظ امنیت ملی خود، تصمیم گرفته اند استفاده از تلگرام را ممنوع کنند.

این گزارش می‌افزاید پیام‌رسان تلگرام زمانی به بازار آمد که از افشاگری‌های گسترده و جنجال برانگیز ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اِس اِی) مدت زیادی نگذشته بود. اسنودن حجم زیادی از اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای را از جاسوسی سایبری آمریکا از مقامات و شهروندان دیگر کشورها فاش کرد که جنجال زیادی به دنبال داشت؛ بنابراین تلگرام که وعده داده بود از اطلاعات افراد در برابر سرویس‌های اطلاعاتی محافظت خواهد کرد، به سرعت مورد استقبال کاربران فضای مجازی قرار گرفت. پس از آنکه فیس‌بوک، واتس‌اپ (یکی دیگر از برنامه‌های پیام رسان موجود در بازار مجازی) را خرید، شمار کاربران تلگرام به شدت افزایش یافت و به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان رسید.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: اگرچه پاول دورف، مؤسس تلگرام، یک فرد روس‌تبار است، مسئولان این برنامه پیام‌رسان هرگونه ارتباط با روسیه را رد می‌کنند. از سوی دیگر، آلن وودوارد، کارشناس امنیت سایبری و استاد دانشگاه انگلیسی «سورِی» در این باره می‌گوید: این واقعیت که تلگرام آمریکایی نیست، یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیتش بوده است؛ زیرا کاربران اینترنتی همواره این سوء‌ظن را داشته‌اند که سرویس‌های جاسوسی کشورهای غربی از طریق برنامه‌هایی از قبیل «واتس‌اپ» و «سیگنال» امکان دسترسی به اطلاعات شخصی آنها را دارند.

نگارنده مطلب همچنین می‌افزاید پیش از آنکه مشکلات اخیر تلگرام (که مهم‌ترین آن سوء‌استفاده تروریست‌ها از آن است) بروز پیدا کند، مقامات ارشد روسیه و ایران نیز جزء 200 میلیون کاربر آن بودند؛ اما، افزایش شمار کاربران تلگرام در سال های اخیر باعث شد برخی کشورها از قبیل فرانسه، تحقیقاتی را درباره آن انجام دهند. نتایج این تحقیقات مشخص کرد که این پیام رسان به تریبونی برای «هماهنگ کردن اقدامات تروریستی» تبدیل شده است. افزایش انتقادات از تلگرام باعث شد مسئولان این پیام‌رسان، کانال‌های عمومی متعلق به گروه تروریستی داعش را حذف کنند. اما دورف و دیگر مسئولان تلگرام همواره بر این موضع پافشاری می‌کنند که گروه‌ها و پیام‌های خصوصی (تروریست‌ها) را مسدود نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: ارتباط امن تروریست‌ها در بستر تلگرام

انتهای پیام/

گزارش نیویورک‌تایمز درباره دلایل مسدود شدن تلگرام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
من سروش رو نصب کردم ولی ربات نداره ،بدون ربات که نمیشه کانال و گروه رو مدیریت کرد .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
به نظر من این پیامایی که در مورد کیفیت سروش هست همش کار یه نفره هر چند دقیقه یه بار میاد یه چیزی مینویسه که بقیه فک کنن چقد سروش خوبه و طرفدار داره و گر نه توی جامعه که همچین حرفایی نیس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
نصف مشکل فضای مجازی از همین تلگرام بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
چند کشور تو دنیا تلگرام رو فیلتر کردن چون مخرب است ما هم کار درستی کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
تازه برای فیلتر کردن تلگرام خیلی هم دیر کردیم باید همان روز که عدم همکاری رو شروع کرد فیلتر می شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
چیزهایی مثل ترافیک تلگرام و ... بودند که باعث خروج ارز از کشور و در نتیجه بیکاری شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام یک عنصر مخرب بود
Iran (Islamic Republic of)
محمد صادق رحیمی
۱۶:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام این که مقامات بالا باید بازار مدیریت جلو اخلال گرهای بازار ارز می گرفتند با اصلاح قوانین و جلوگیری از واردات بی منطق از تلولید و اشتغال حمایت می کردند و نکردند شکی نیست اما لااقل یکم فکر کردن چیز خوبی دلار گرونه چرا گرونه چون تو بازار دلار نیست چرا چون هم واردات بی رپیه داریم که منابع ارزی ما رو از ببن می بره نه صادارات آنچنانی که برای ما ارز آفرینی کنه از طرف دیگه
دلار از 4200 بالاتر نمی رفت اگر مردم با دلال ها هم صدا نمی شدند به امید این که دلار گرون تر میشه پیش خودشون دلار جمع نمی کردند .بعد داداش می دونی چه قدر ارز از کشور به خاطر خریدن حجم خارجی که تلگرام مصرف میکنه میشه خوب این خودش یعنی گرونی دلار در مورد بیکاری هم اگه پیام رسان ها داخلی جا تلگرام بگیرند اینستاگرام که بی خیال میشه ۵۰۰۰۰۰هزار شغل خوب این خودش خیلی.
ببخشید این رو میشه الکی پبش خودت فکر نکن این چرا مشکلات اصلی رو ول کردند امدند سراغ این همه مسکلات بزرگ برایند همین موارد کوچک هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
خسته شده بودیم از این همه تهمت و شایعه در تلگرام خوب شد که فیلتر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما مردم با فیلتر شدن تلگرام هیچ مشکلی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
من طرفدار آقای روحانی هستم اما با این بومی سازی فضای مجازی هیچ مشکلی ندارم که هیچ راضی هم هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
سروش تا فردا و یا پس فردا 10 میلیونی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
به جای هزینه کردن روی پیام رسان های خارجی باید روی پیام رسان های خودمان هزینه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
من سروش رو نصب کردم خیلی خوبه واقعا نسخه 1.8.1 هم هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
مسئولان متشکریم از شما بابت این همه پیام رسان ایرانی خوب و متنوع
آخرین اخبار