کشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران در دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد

مدیر مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: با اجرای کاشت گلخانه‌ای زعفران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد نخستین برداشت محصول ایروپونیک زعفران در این واحد دانشگاهی انجام شد.

کشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران در دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بجنورد؛ ملیحه صمدی کاظمی مدیر مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: توسعه کشت زعفران در سال‌های اخیر به خاطر تغییرات نرخ ارز‌های خارجی ، بازار‌های خارجی و روند تولید و توزیع آن ، کاهش بارندگی و دسترسی به منابع آب کافی، باعث شده تا در بسیاری از مناطقی که کشت آن رایج نبوده متداول شود به‌نحوی‌که امروزه در خراسان شمالی بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار به کشت زعفران اختصاص پیدا کرده که بیشترین سطح زیر کشت این گیاه مربوط به شهرستان فاروج است.

وی افزود: به دلیل عدم فرآوری این محصول و دوره تولید و ارائه به بازار محدود آن مشکلاتی بر سر راه تولید و بازاریابی زعفران بوجودآمده که بر اساس این نیازسنجی اگر بتوان سطح تولید در واحد سطح را افزایش و از طرف دیگر دوره تولید آن را در خارج از بازه زمانی تولید مرسوم و به‌ دفعات افزایش داد می‌توان ضمن افزایش بهره‌وری تولید ، در مصرف آب نیز صرفه‌جویی شود.

صمدی کاظمی در خصوص طرح اجرایی کشت گلخانه‌ای زعفران بیان کرد: باهدف بالا بردن دوره تناوب تولید و پایین آوردن سطح زیر کشت برای تعداد پیاز مشخص نسبت به کشت سنتی در زمین ، کشت گلخانه‌ای زعفران از سوی استادان این واحد دانشگاهی پیشنهاد شد.

وی اظهار کرد: در بازه زمانی ۳ ماهه تجهیز گلخانه زعفران انجام و کشت اول در مردادماه امسال آغاز شد و در انتهای مهرماه نیز برداشت اولین محصول ایروپونیک زعفران صورت گرفت که به‌صورت تقریبی هر تن پیاز، ۳ کیلو زعفران قابل برداشت خواهد بود.

صمدی کاظمی با اشاره به اهداف کشت گلخانه‌ای زعفران گفت: تغییر الگوی کشت به لحاظ روش کشت بدون خاک و بدون آب، استفاده از اراضی کوچک در سطح گلخانه به‌جای تخصیص زمین‌های بزرگ ، کنترل کیفی محصول در محیط گلخانه‌ای، بالا بردن دوره تناوب کشت در طول سال حداقل ۳ دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر ۲ دوره کشت در فصل زمستان و بهار از اهداف مهم کشت گلخانه‌ای زعفران در این واحد دانشگاهی است.

عضو هیات علمی واحد بجنورد در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر گروه کشت یار زعفران در حال برداشت محصول اول و کشت دوم پیاز‌های زعفران هستند که کشت بدون آب‌وخاک ، برداشت گل در محیط و دمای تحت کنترل و تولید محصول کنترل‌شده و باکیفیت بالاتر در همه ماه‌های سال، از مهم‌ترین اهداف این گروه است که سعی براین است تا با کوتاه کردن دوره خواب پیاز‌های زعفران ، در فصل زمستان و بهار نیز کشت انجام شود.

انتهای پیام / ب

کشت بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار زعفران در خراسان شمالی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.