مرگ روناک کودک سه ساله اراکی و به کما رفتن امیر علی بر اثر قصور یک دندانپزشک، واکنش‌های مختلف مردمی را در پی داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خطا‌ی پزشکی امری اجتناب ناپذیر در حوزه سلامت است و این حوزه در هیچ جای دنیا سالم و بی‌خطر نیست و خطا در عرضه ارائه خدمات سلامت، پدیده‌ای آسیب رسان و در بعضی موارد غیرقابل جبران است.

خطا‌های پزشکی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در کیفیت مراقبت است که پیامد‌های بالینی و اقتصادی چشمگیری دارند.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

روناک و امیرعلی؛ کودکانی که داغ شیرین زبانی‌شان بر دل پدر و مادرشان ماند

چندی پیش در شهر اراک دختربچه‌ای به نام روناک برای درمان دندان خود به دندانپزشکی مراجعه می‌کند؛ طبق گفته اظهارات مادر روناک، در زمان انجام درمان دندان، روناک خون دماغ می‌شود، مادر از دکتر می‌خواهد است اجازه دهد خون بینی روناک قطع شود، اما پزشک می‌گوید که نیازی به این کار نیست، همزمان سه نفر از دستیاران پزشک با گرفتن دست و پاهای دختربچه از جایش تکان نخورد، سپس پنبه لوله‌ای را در بینی روناک می‌گذارند و در نهایت خونریزی از بینی شروع می‌کند.

در این شرایط هیچ امکانات و وسیله‌ای برای احیا نبود؛ تمام صورت و بدن روناک کبود شده بود و چشمانش تکان نمی‌خورد. پزشک برای نجات کودک پنبه لوله‌ای را از بینی او خارج می‌کند و با این کار حجم زیادی از خون از بینی روناک خارج می‌شود.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

سطح هوشیاری‌ روناک در هفته بعدی رو به کاهش می‌رود و در نهایت پس از گذشت یک هفته سطح هوشیاری روناک به صفر می‌رسد؛ کودک به کمای مطلق می‌رود و جان خود را از دست می‌دهد؛ قصور دندانپزشکی که در آستانه تولد سه سالگی روناک معصوم را به دست مرگ سپرد، فاجعه‌ای که در اتفاقی مشابه بهمن ماه امسال امیرعلی دیگری را به کما برد.

درد دندان، فرشته جان کودکی سه ساله

حالا از روناک تنها یاد و قاب عکسی بر دیوار مانده و خاطراتش آتشی بر جان پدر و مادر؛ دخترک شیرین زبانی که منتظر فوت کردن جشن سه سالگی بود اما نمی‌دانست درد دندان قرار است فرشته جانش شود.

خطا‌های پزشکی تهدیدی برای رفاه و سلامتی بیمار است و نباید اتفاق بیفتد؛ این واقعه نباید دوباره تکرار شود، چنین موردی کیفیت مراقبت ارائه شده را دستخوش تغییر قرار می‌دهد، ممکن است بیشتر خطا‌های پزشکی صدمات کمی به انسان بزنند، اما برخی از آنها منجر به زیان‌های جبران ناپذیر و عواقب سنگینی می‌شوند.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

قاسم صادقی رئیس اداره دندان پزشکی وزارت بهداشت  در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: همکاران دندانپزشک در شهر اراک در هنگام درمان ۲ بیمار خردسال متوجه خونریزی بینی فرد می‌شوند که برای بند آمدن خون یک تامپتون در مجاری بینی آن می‌گذارند و این مسئله باعث شد تا خون به داخل حلق کودک رفته و باعث خفگی آنها شود.

وی ادامه داد: هنگامی که بینی کودک دچار خونریزی می‌شود، بر اساس دستور العمل باید کار درمان متوقف می‌شد، اما این کار انجام نشده است و همکار دندان پزشک اقدام به ادامه درمان کودک می‌کند.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

وزارت بهداشت منتظر نظر پزشکی قانونی است

رئیس اداره دندان پزشکی وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه یکی از کودکان در همان جا فوت می‌کنند و فرد دیگر به کما می‌رود و پس از یک هفته جان خود را از دست می‌دهد.

صادقی گفت: وزارت بهداشت منتظر نظر پزشکی قانونی و مقامات قضایی و دانشگاه علوم پزشکی در این مسئله ورود پیدا کرده است، اگر قصوری در این زمینه از سوی دندانپزشک رخ داده باشد وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک و مراجع قضایی با فرد خاطی به شدت برخورد می‌کند و به طور کلی ما و دانشگاه به دنبال احقاق حق خانواده کودک فوت شده و در کما رفته هستیم.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

در قرن ۱۲ این اعتقاد وجود داشت که خطا‌هایی که منجر به آسیب می‌شدند به علت انجام یک کار بدون دلیل، فقط توسط یک فرد بود و اغلب اوقات کسی که مرتکب خطا می‌شد به عنوان فردی بی‌انگیزه، کم سواد و بدون حس دلسوزی مطرح می‌شد و گاهی ارتکاب خطای وی به علت فساد اخلاقی و نداشتن وجدان کاری مورد توجه قرار می‌گرفت، اما این باور طی دهه‌های اخیر تغییر یافته است، زیرا نتایج تحقیقات نشان داده است که افراد با انگیزه، با سواد و دلسوز نیز مرتکب خطا می‌شوند.

  مهمترین نتیجه پی بردن به آسیب‌هایی است که در نتیجه خطا و به علت نقص سیستم بروز می‌کنند؛ یکی از روش‌های اصلی افزایش ایمنی بیمار، استفاده از سیستم گزارش دهی و فراهم کردن امکانات برای آنالیز و پیشگیری از بروز خطاهاست.

عباس قاسمی دادستان اراک اظهار کرد: در حال حاضر پرونده‌ای در این رابطه در شعبه یک بازپرسی اراک تشکیل شده است و رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفته؛ دستگاه قضا منتظر اعلام نظر سازمان نظام پزشکی استان در رابطه با ابعاد این پرونده است.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

دستور پلمب مطب پزشک صادر شده است

دادستان اراک گفت: دستور پلمب مطب پزشک صادر شده و تا اطلاع ثانوی از فعالیت پزشک ممانعت به عمل آمده است.

وظیفه اخلاقی تمام کارکنان سیستم بهداشتی و درمانی ایجاب می‌کند که خطا‌ها را برای ارتقای ایمنی بیمار گزارش کنند لذا گزارش خطا‌های حرفه‌ای برای ارتقای امنیت بیمار، امر اساسی و یک فعالیت ضروری محسوب می‌شود چرا که از طریق گزارش خطا، می‌توان انواع خطا‌ها را با افراد دست اندکار مراقب سلامت در میان گذاشت و شیوه پیشگیری از وقوع مجدد آنها را آموزش داد.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: درباره قصور پزشکی قانون مصوب وجود ندارد و این اتفاقات مربوط به صنف است؛ در این موارد سازمان نظام پزشکی به عنوان صنف پزشکی مربوطه به جریان ورود پیدا کرده است و پس از بررسی‌های لازم به صورت تخصصی تشخیص می‌دهد که قصور پزشکی رخ داده است یا خیر و در صورت تشخیص قصور میزان آن را تعیین و اعلام می‌کند.

پزشک معالج باید کار خود را با دقت تمام انجام دهد

در صورتی که قصوری رخ دهد و شکایتی از سوی اشخاص نسبت به یک پزشک مطرح شود، ابتدا نظام پزشکی و سبب دادگاه به موضوع ورود پیدا می‌کند و پس از تعیین کارشناس و صدور نظریه رأی را صادر می‌کنند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ممکن است به قصور پزشکی در قانون اشاره شده باشد، اما جزئیات آن به عنوان یک تعهد شغلی حساب می‌شود و پزشک معالج باید کار خود را با دقت تمام انجام دهد و در صورت رخ دادن قصور پزشکی برخورد با آن پزشک خاطی به عهده سازمان نظام پزشکی است.

آخرین جزئیات از قصور پزشکی رخ داده در شهر اراک/ مطب پزشک مقصر در مرگ روناک به دستور دادستان اراک پلمب شد

مرگ روناک کودک ۳ ساله اراکی و به دنبال آن به کما رفتن امیر علی که قصور دندانپزشک خاطی که منجر به این حادثه شد، واکنش‌های مختلف مردمی را در پی داشت و مردم خواستار رسیدگی و برخورد جدی و قانونی با پزشکان متخلف شدند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یک معلم دلسوز
۲۱:۰۸ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
سلام. خیلی دردناک وقتی خبر کمکاری یا کاربی دقت یک فرد در حوزه پزشکی میشنویم. شاید دلیل اصلی اینه که وزارت آموزش و پرورش داره ضعیف عمل میکنه، به چند دلیل 1.وقتی سطح آموزش و فرهنگ سازی مردم بالا باشه کسی سراغ برخی پزشکهای بی خاصیت پول پرست نمیره؛ 2.وقتی آموزش مناسب باشه کسی بخاطر درآمد بالای پزشکی ،خودش پشت کنکورهای غول کش نابود نمیکنه؛ 3.وقتی آموزش صحیح باشه پزشک یاد میگیره جان انسان واجب تر از پول انسانه؛ 4.وقتی آموزش، آموزش باشه مسئولین بار اول مدارک پزشکی افراد متخلف رو باطل میکنن تا با کشتن چند انسان و کودک معصوم....خواهش میکنم بجای این همه هزینه در حوزه بهداشت و پزشکی وسلامت؛ در حوزه فرهنگ سازی وآموزش وپرورش برای بهداشت داشتن و سلامت بودن جامعه و شخص هزینه شود. لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
ماخواستار اشد مجازات برای این دندانپزشک خاطی که باعث مرگ کودک وبه کمارفتن کودکی دیگر انجامیده هستیم تادرس عبرتی برای دیگرپزشکان شوند که اینطورباجان انسانها بازی نکنند اگرمی خواهندتجارت کنند پزشکی راکناربگذارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
چرا هیچ وقت پزشک ها محاکمه نمیشن همین باعث بی مسولیتی اینها میشه فقط به فکر جیب خودشون هستن
بیچاره مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
دکتر های تو ایران واقعا بیسوادن و متاسفانه با حمایت های زیادی که ازشون میشه فقط به فکر خالی کردن جیب مردم بیچاره هستن
مردم تا کی باید تقاص این دکتر های بیسواد و بدن
واین در حالیه که هر ساله شاهد افزایش حقوق و دستمزد وحشناک این ها هستیم
وزیر بهداشت به عنوان پاسخگو کی میخوان بلاخره یه اقدام عملی بکنن
اگر پزشک متخلف شدیدا محاکمه و مجازات بشه مثل همه کشور های دیگه هیچ وقت شاهد این همه بیمسولیتی نخواهیم بود
همه مون اطراف خودمون از این خطاهای بارز پزشکی سراغ داریم
ولی هیچ وقت هیچ وقت برخورد جدی باهاشون نشده
وزیر محترم بهداشت الان وقته عملا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
به قرآن قسم من توی شهرمون رفتم دکتر یه فشار خون ساده رو بلد نبود بگیره دستش میلرزید فقط قیافه میگرفت. جون خودتو ندین دست هر دکتر بیسوادی به خدا بعضیاشون هیچی نمیدونند و فقط قیافه میگرند و مردمو بدبخت میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
اصلا دکترای امروزی البته همشون نه ولی بیشترشون بار علمی کمی دارن. تورو خدا برین بیمارستان یا همه گوشی به دستن یا فقط یکجا الکی نشستن. هیچکار نمیکنن. حالا بیمار طفلی بیمره سرم تموم شده باشه هیچی که هیچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
این به اصطلاح دکتررررررررها باید به شدت مجازات بشن تا بفهمند جان انسانها اسباب بازی نیست و مطب هم اتاق تشریح جنازه نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
قانون مملکت ما که برای چنین جاهایی،جایی برای احقاق حق باقی نگذاشته است.تاکنون این همه مرگ ومیر زیر دست پزشکان سهل انگارداشتیم صدهامورد بوده وهزاران مورددیگرهم خواهدبود.تاحالاچندتادکتربه جرم قتل بیماراعدام شدند؟!هیچی!چون تبصره هاوقوانین ازپزشک حمایت میکند وبیماربیچاره چه متضررشودچه فوت شودحقش ضایع میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
شغل دندانپزشکی سکه زنی وتجارت شده ماهیانه 100میلیون تا200میلیون تومان درآمددارند ومتاسفانه ازنظر علمی کم سوادهستندوبفکرمریض نیستند وهمه آنها وکیل استخدام می کنند که به موقع برای خرابکاری خودشان بتوانند ازچنگال قانون فرارکنند واین داندانپزشک خاطی باید به اشد مجازات محاکمه وقصاص شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
وقتی وزرای ما تخصص لازم را ندارند،این اتفاقات در حوزه مسوولیتیشان رخ داده میدهد وتاقیامت خواهدداد.آنوقت آقاین فقط دنبال تاییدمدرک وزرای محترم میگردند.بایدبعدازتاییدندرک،بدنبال تخصص آن وزیرهم بگردند.اگروزیربهداشت تخصص لازمه راداشت قوانینی وضع میکردکه اتقدردرحوزه پزشکی تخلفات واشتباهاتی که باجان انسانهابازی کند رخ نمیداد.چقدرخلاء قانونی داریم!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
فقظ و فقط انتقام آن هم از سوی والدین تا دیگر افراد به اطلاح دکتر متوجه خطای خودشان باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
وقتی ازبیماران برای عمل جراحی رضایت نامه دریافت میشه یعنی ای بیمارمحترم،شماموش ازمایشگاهی هستی برای همین ازشمارضایتنامه میگیریم که اگردرزیرعمل جان دادی کسی ازبازماندگانت حق شکایت ندارد!!خوب اینطوری دارین پزشک بی مسسولیت وسهل انگاربارمیارید!لااقل یه دوربین تو اتاق عمل بذاریدکه لحظه لحظه راثبت کنددرغیراین صورت بی عدالتی است.حریم خصوصی هرچقدرمهم باشدازجان بیمار که مهمترنیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
چرا دراین مملکت قاونی معین نمیشود برای مجازات چنین پزشکانی؟چراهمیشه توجیهاتی وجودخواهدداشت که بیماربیچاره محکوم وپزشک بی مسوولیت تبرئه میشود؟!!!!چرا چرا چرا؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
چرادراین مملکت قانونی وضع نمیشود که ازحق بیماران دفاع کند؟!همه قوانین به نفع پزشکان است.بیماربیچاره بایدپول بدهدجانش راهم تقدیم کندآخرسرهم بدهکارهم میشودچون تبصره وقوانینی هست که به نفع پزشک است.پزشکان هم خلاء های قانونی رامیدانند وازهمان راهها قانون رادورمیزنندتاگیرنیفتند.تاسیستم قانونی مامشکل دارد،تاقیام قیامت شاهداینگونه حوادث تلخ خواهیم بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
چقدر خلاء قانونی دررابطه باتخلفات واشتباهات پزشکی داریم!همیشه به نفع پزشک وبه ضرربیماربیچاره رای صادرمیشود.قیامت به چه شکلی محشورمیشوندخداداند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
تورو خدا بسه این همه تخلفات پزشکی واین همه مرگ ومیرمظلومانه مردم بخاطراحمالکاریهای برخی پزشکان بیمسوولیت وپولپرست!کی بایدقانون وضع کنه دراین رابطه؟قانونی وضع کنیدکه حین عمل جراحی یادندانپزشکی دوربینی باشدکه اشتباهات احتمالی پزشکال ضبط شود.اینطوری راه دادگاه ها هم کوتاهتر میشود.حریم خصوصی مهمه ولی جان بیماران ازحریم خصوصی پزشک مهمتره.دیگه چقدربایدتلفات بدیم تابفهمید،قانونگزاران محترم!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
بایدقانونی بذارند که درمتن پزشکان دوربین مداربسته نصب شود.وگرنه سنگ روسنگ بندنمیشه بااین همه تخلفات واشتباهات پزشکی که هیچ وقت هم تمومی نداره.حتمابایدیک نفرازعزیزان وزیربهداشت زیردست یک پزشک فوت بشه تاچنین تصمیمی اتخاذبشه وگرنه یه بهانه درمیارن ومیگن حریم شخصیه نمیشه دوربین گذاشت.ولی وقتی جان عزیز مردم رو پزشکان میگیرن نمیگن اگه دوربین بودمعلوم میشد،توجیه میکنند
آخرین اخبار