یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بخش‌هایی از سیب، عوارض خطرناکی برای سلامتی بدن دارد.

خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛درباره عوارض دانه سیب و میوه های دیگر اظهار کرد: سیب علاوه بر آنکه مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد، اما مصرف بخش‌هایی از این میوه عوارض خطرناکی را برای افراد به همراه دارد.

او در ادامه افزود: نباید سیب را همراه دانه‌های آن مصرف کنید،  زیرا آمیگدالین ماده شیمیایی موجود در آن عوارض خطرناکی را به همراه دارد.  ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانه‌های سایر میوه‌ها مانند سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد. هنگام مصرف هسته این میوه‌ها، جویدن یا قورت دادن آن‌ها آمیگدالین  به سیانید هیدرو‍ژن تبدیل شده و موجب آسیب شدید در بدن خواهد شد. 

عوارض هسته سیب

این متخصص تغذیه گفت: سیانید یا همان سیانور یک ماده سمی بسیارخطرناک است که مصرف دوز‌های پایینی از آن می‌تواند باعث مرگ افراد شود. از جمله عوارض جانبی مصرف دوز پایین سیانید می‌توان سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، سرگیجه، فلج اعضای بدن، نارسایی قلبی و ریوی، ضعف و سردرگمی را نام برد، هنگام  مصرف دوز بالای این ماده شیمیایی و تاخیر در درمان  امکان مسمومیت شدید و مرگ فرد وجود دارد.


بیشتر بخوانید: فواید علمی خوراکی‌های شب یلدا + نکات سلامتى سیب


او بیان کرد: گروه‌هایی که نباید هسته سیب مصرف کنند کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان هستند. تنها حدود ۰.۲ گرم الی ۱.۶ گرم برای هر کیلوگرم از وزن یک فرد سیانید کافی است تا دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود. به جز دانه سیب، پوست و گوشت این میوه کاملا بی ضرر و برای سلامت بدن  بسیار مفید خواهند بود.

فواید سیب

رحمانی گفت: برخی افراد گمان می‌کنند که مصرف مقدار کم سیانید موجود در سیب برای سلامت بدن مفید بوده که این تصور کاملا اشتباه است و می‌تواند موجب مرگ فرد شود. اگر افراد به اشتباه یک الی چند عدد دانه سیب را مصرف کردند نگران نباشند، اما حتما هنگام خوردن سیب، دانه‌های آن را جدا کرده و با آرامش از طعم و خواص درمانی این میوه پرخاصیت لذت ببرند.

او بیان کرد: هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند، اما لازم نیست افراد بترسند و وحشت کنند. حتما می‌دانید که سیانور اجازه نمی‌دهد اکسیژن به خون برسد، همین باعث می شود فرد دچار خفگی حاد شود. واقعیت این است که بدن ما می‌تواند میزان اندک سیانور را تحمل کند و هیچ مشکلی برای آن پیش نیاید اما در صورت مصرف های مکرر، موجب مرگ فرد خواهد شد. علاوه بر سیب باید بدانید که هسته هلو، زردآلو یا گیلاس نیز حاوی میزان اندکی سیانور هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Afghanistan
سید نعیم شکیب
۰۴:۰۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۲
بنده دچار تکلیف یک تومور نا شناخته شده در مثانه میباشم ، که در پاکستان عملیات هم نمودم ، چندان فایده نکرد ، ولی طبق راهنمایی یکی از دوستانم که از مدت دو ماه به این طرف هستهء یکی یا دو دانه سیب را باهستهء سیب میخورم ، از تکرر ادرار من جلو گیری نموده ، در کنترل آمده است و در عین زمان درجهء شکر بنده که ۳۵۰ بود به ۱۱۰ کاهش یافته است .
قابل یاد آوری است که هستهء سیب های وطن ما عین مزهء خود سیب را دارا میباشد ، یعنی شیرین است .
امیدوارم در مورد بیشتر تحقیقات صورت گیرد ، تا مبتلایان به امراض تومور های متنوع در مثانه ، پروستات بزرگ شده و دیابت از آن استفادهء موءثر نمایند ، البته مصرف نمودن هسته های شیرین سیب و مقدار کم
Iran (Islamic Republic of)
محمدی
۱۸:۱۰ ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
منتظرتون از هسته بادام چیه ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام دکتر جون این میوه خیییییلی مفیده وما هر روز ۴/۵ سیب با هسته ش میخوریم خوشبختانه هیچی اتفاقی نیفتاده و سالمه سالم هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام علیکم
باتوجه به نظریه دکترهای جوان و طب جدید میخواستم بگویم که در مورد دانه های میوه جات دانه زردالو چه از نوع شیرین و نوع تلخ ان الان در بیشتر روستاهای که تولید میشود مورد استفاده قرار میگیرد و حاوی ویتامین B17 میباشد ضد سرطان مردم استفاده میکنند و هیچ اتفاقی نیافتاده
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۱:۲۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
دانه ی سیب و به فوق العاده مقوی و دارای ویتامین ب 17 میباشد ک ضد سرطانه
Iran (Islamic Republic of)
مرضیه
۰۸:۰۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
پس من الان لابد مردم بدنم گرمه متوجه نشدم خخخ بابا خانم دکتر این حرفاچیه من فقط براکلاس چوب سیب و نمیخورم اگه میشد چوبشم خواص داره میخوردیم خخ
Iran (Islamic Republic of)
Sara Nesari
۰۴:۴۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
وا دیگه چی بخوریم که سمی نباشه حتی میترسیم نفس بکشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اتفاقا به همه مواردی که اشاره کردن درمان سرطان در همین هسته ها ست ،
United States of America
ناشناس
۰۱:۳۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام من خیلی وقتهاهم سیب بادانه هاش خوردم ولی هنوزم سالمم خداشاهدهرروزدو یاسه تاسیب میخورم ولی هنوزم سالمم ۴۲ سال دارم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ولی بادام که ضرری نداره چطوری میشه نخورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
ما هسته زردآلو رو هميشه میخوریم دونه سیب هم همینطور
Iran (Islamic Republic of)
زهرل
۲۳:۴۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
جالب بود نمیدونستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
از زمان قدیم میگفتن تنها جایه میوه سیب که خوردنی نیست چوب سرشه.. من که همیشه خوردم و میخورم.. چه حرفا
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۲۳:۲۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
همه دکتر یا متخصصین تغذیه تو ایران همینجوری هستن یکی میگه بخورید یکی میگه نخورید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
سرکار خانم رحمانی از مدرس دانشگاهی در مورد رشته تخصصی خودش اظهار نظر غیر علمی خوب نیست لطفاً هسته هایی که فرمودین حاوی سیانور هستند بغیر از بادام تلخ که اسمی ازش نبردین بقیه دانه ها را با دقت در آزمایشگاه مجهز آنالیز فرمایید
۱۲۳
آخرین اخبار