مدیر کل شیلات گیلان گفت: گیلان دومین استان تولید کننده خاویار پرورشی در کشور است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،عظیم مدبری مدیرکل شیلات استان گیلان گفت: سالانه به طور میانگین ۳ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم خاویار در مزارع پرورش ماهیان خاویاری گیلان تولید می‌شود.

او با اشاره به اینکه، دوره پرورش ماهیان خاویاری و استحصال خاویار به طور میانگین ۸ ماه طول می‌کشد، افزود: پارسال ۳ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در استان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۴۱ درصد بیشتر است.

مدیرکل شیلات استان گیلان گفت: ۹۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی به ارزش کیلویی ۷۰۰ دلار، پارسال به فرانسه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شد که ۶۳۰ هزار دلار معادل ۱۰ میلیارد تومان برای کشور ارز آوری داشت.

عظیم مدبری با بیان اینکه، ۲ هزار و ۷۰۰ کیلو خاویار پرورشی تولید گیلان هم پارسال به طور میانگین با قیمت کیلویی ۱۰ میلیون تومان به مصرف بازار داخلی رسید، افزود: ارزش این مقدار خاویار هم حدود ۲۷ میلیارد تومان بوده است.

او با اشاره به اینکه، ۴۰ درصد مزارع پرورش ماهی خاویاری در گیلان قرار دارد گفت: از ۱۴۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور ۵۵ مزرعه در گیلان فعالیت می‌کند که پیش بینی می‌شود تا پایان امسال ۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار در این مزارع تولید شود.
مدیرکل شیلات استان گیلان افزود: علت افزایش تولید خاویار تقاضای جهانی و شرایط مطلوب تولید است.

عظیم مدبری در پایان تصریح کرد: شهرستان تالش با تولید سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم خاویار پرورشی رتبه نخست تولید خاویار را در گیلان دارد.

بر اساس مصوبه کمیسیون منابع زنده دریای خزر متشکل از پنج کشور ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان صید تجاری ماهیان خاویاری از این دریا از سال ۲۰۱۲ ممنوع شد.

 

انتهای پیام / ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.