مراکز توزیع لبنیات سنتی زیر ذره بین استاندارد

مدیرکل استاندارد فارس گفت: از آنجا که لبنیات سنتی مستقیما بر سلامت مصرف کنندگان تاثیر می‌گذارد، مشمول مقررات استاندارد اجباری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مرتضی رهنما با بیان اینکه برای کارگاه‌های تولید لبنیات سنتی پروانه نشان استاندارد صادر نمی‌شود، افزود: برای دریافت این پروانه واحد‌های صنفی باید دارای آزمایشگاه کنترل کیفیت و سیستم پاستوریزاسیون، سیستم‎های نگهداری و سردخانه باشند، اما لبنیات سنتی معمولا در کارگاه‌هایی تولید می‌شوند که فاقد چنین تجهیزاتی است.

او افزود: برای احترام به ذائقه مصرف کنندگان، لبنیات سنتی و تامین سلامتی آن‌ها به برخی واحد‌های واجد شرایط، مجوز تولید و عرضه این محصولات داده شده است.

مدیرکل استاندارد فارس گفت: این واحد‌ها باید دارای مجوز‌های بهداشتی و پروانه کسب باشند و تنها در یک کارگاه محصولات لبنی سنتی را تولید و در همان محل و یا یک مرکز فروش، عرضه کنند و مجاز به توزیع گسترده تولیدات خود در سطح فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها نیستند.

رهنما افزود: فروش محصولات لبنی که از نظر فسادپذیری خطر بالاتری دارند از جمله شیر خام، خامه و سرشیر در این مراکز ممنوع است، اما فروش ماست، دوغ و پنیر مانعی ندارد.

او افزود: کارشناسان اداره کل استاندارد در بازدید‌های سرزده خود از مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی سنتی، از مواد اولیه و محصولات تولیدی نمونه برداری و برای بررسی کیفیت به آزمایشگاه‌های معتمد ارسال می‌کنند.

مدیرکل استاندارد فارس با تاکید بر خرید لبنیات سنتی از مراکز دارای پروانه کسب و مجوز‌های بهداشتی گفت: مردم می‌توانند موارد تخلف در خصوص تهیه و توزیع فرآورده‌های لبنی سنتی را از طریق تلفن گویای ۳۶۲۹۰۹۰۶ گزارش کنند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار