روابط عمومی دادگستری استان فارس در پاسخ به شبهات مطرح شده در مورد پرونده نوید افکاری اطلاعیه‌ای صادر کرد.

پاسخ به شبهات مطرح شده در مورد پرونده «نوید افکاری»به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روابط عمومی دادگستری استان فارس در پاسخ به شبهات مطرح شده در مورد پرونده نوید افکاری اطلاعیه‌ای صادر کرد که متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

با توجه به مطالب خلاف واقعِ منتشر شده طی روز‌های اخیر که یا حکایت از اطلاع نداشتن انتشاردهندگان از جزئیات حقوقی پرونده مرحوم نوید افکاری دارد یا نشانگر برخی غرض ورزی‌های سیاسی است، ضرورتا و جهت تنویر افکار هموطنان عزیز توضیحاتی ارائه می‌گردد.

پرونده آقای نوید افکاری در چندین مرجع صالح قضایی و با بررسی قضات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و جلسات دادگاه با حضور وکیل و به صورت علنی در دادگاه کیفری تشکیل شده و رای صادره نیز در دیوانعالی کشور مورد بررسی مجدد قرار گرفته و پس از طی این مراحل قضایی، برای تمامی قضات بررسی کننده ارتکاب جرم از ناحیه محکوم به اثبات رسیده و بر همین اساس آقای نوید افکاری به قصاص محکوم شده است.

ادله قضات برای رای در این پرونده متعدد بوده و علم محکمه با دلایل متنوع و متعدد حاصل شده است، از اقرار‌های صریح در مراحل مختلف پرونده گرفته تا بررسی‌های فنی مخابراتی و شواهد شهود، به فرض محال اگر در مورد هر یک از این ادله نقصی صورت گیرد که در مورد این پرونده چنین نیست حکم صادر شده به دلیل تنوع ادله از لحاظ حقوقی زیر سوال نمی‌رود.

شبهه‌ بروز خطای فاحش در تمامی این مراحل از بازجویی و دادرسی گرفته تا صدور حکم و بررسی مجدد پرونده در دیوان عالی کشور امری نزدیک به محال بوده و ارائه پیشنهاد بررسی پرونده از ناحیه «هیات حقوقی بی طرف» پیشنهادی غیر حقوقی است که در هیچ نظام قانونی و حقوقی جایگاهی ندارد.

علاوه بر آن برخی در خصوص این پرونده به جای عنوان قصاص که حق الناس و حق شخصی اولیای دم است از واژه و اصطلاح اعدام استفاده کردند که از لحاظ حقوقی کاملا اشتباه است، مرحوم افکاری به دلیل قتل نفس و بنا به درخواست و خواسته شاکیان خصوصی پرونده که ۶ نفر از بستگان مقتول بودند به قصاص محکوم شده و این حکم نیز اجرا گردیده است.

قبلا نیز اعلام شده فرآیند رسیدگی به این پرونده، از تاریخ وقوع قتل و دستگیری متهم تا صدور حکم قطعی دو سال طول کشیده و در این مدت مراجع قضایی مختلف روی پرونده بررسی کارشناسی دقیق انجام داده اند و در هریک از این مراحل نیز همانند بسیاری از پرونده‌های دیگر امکان جلب رضایت و گذشت اولیای دم وجود داشته که ظاهرا در این مورد متاسفانه از ناحیه خانواده قاتل اقدامی انجام نشده یا موفق به جلب رضایت نشده و اولیای دم مکررا در مراجعه به مراجع قضایی استان اصرار به قصاص و اجرای آن نموده‌اند.

این درحالی است که در برخی پرونده‌های قصاص در همان ماه‌های ابتدایی، گذشت خانواده مقتول حاصل شده و در این پرونده هم زمان برای جلب رضایت اولیای دم به اندازه کافی وجود داشته است.

در مورد شبهات طرح شده پیرامون وکالت در این پرونده نیز تصریح می شود آقای افکاری، در این پرونده و از همان مرحله دادسرا دارای وکیل تعیینی (انتخابی توسط متهم) بوده است.

در مورد نظریه پزشکی قانونی طرح برخی ادعا‌های مبهم و کلی خدشه‌ای به رسیدگی‌های پزشکی صورت گرفته وارد نمی‌کند، مرحوم افکاری در نوبت اول و در حضور وکیل تعیینی خود حاضر نمی‌شود به پزشکی قانونی مراجعه کند و این مسئله را در حضور وکیلی که خودش برای رسیدگی به پرونده تعیین کرده مکتوب کرده و امضا و اثر انگشت زده است، طی هفته گذشته نیز توسط هیاتی ۳ نفره از پزشکی قانونی و در حضور رییس کل دادگستری استان از نامبرده معاینه به عمل آمده و نتیجه رسمی آن مبنی بر «مشاهده نشدن هیچ گونه آثاری دال بر آزار جسمی (شکنجه) نظیر سوختگی، اسکار جراحت و شکستگی استخوان و ...» قبلا در رسانه‌ها منتشر شده است.

در مورد شرایط اجرای حکم، تاکید می شود آیین نامه اجرای احکام از جمله حکم قصاص مصوب رئیس قوه قضاییه شرایطی را در نظر گرفته که بدون آن شرایط، اجرای حکم قصاص منتفی است و در این مورد خاص نیز شرایط انجام حکم بر اساس فصل دوم (مواد ۳۲ تا ۳۵) آیین نامه اجرای احکام عینا رعایت گردیده است.

بر اساس قانون قاضی اجرای احکام پیش از اجرای حکم باید موضوع را به محکوم اطلاع دهد تا وی اگر می خواهد کسی را ببیند یا با فردی تماس بگیرد اعلام کند که این مهم از سوی قاضی اجرای احکام صورت پذیرفته است.

به مرحوم افکاری اعلام می‌شود قبل از اجرای حکم خواستار ملاقات حضوری است یا تماس تلفنی که وی اعلام می‌کند صرفا تقاضای تماس تلفنی با خانواده را دارد و برای این موضوع شماره موبایلی را اعلام و با خانواده خود صحبت می‌کند.

اتفاق مورد اشاره صورت جلسه شده و مرحوم افکاری نیز آن را امضا کرده و اثر انگشت زده است. ضمن آنکه علاوه بر آقای افکاری شش نفر از مقام‌های زندان نیز پای صورت جلسه را امضا کرده‌اند و تمامی مراحل قانونی قبل از اجرای حکم به صورت دقیق و با نظارت ویژه قاضی اجرای احکام به مرحله اجرا در آمده است.

درباره شبهه مطرح شده در خصوص لزوم عدم اجرای حکم در ماه محرم نیز تصریح می­ شود هیچ قانون، دستورالعمل و یا آیین نامه‌ای که تکلیف کند در ماه محرم نباید حکم قصاص را اجرا کرد وجود ندارد.

در پایان تاکید می شود رویه دستگاه قضایی و از جمله دادگستری استان فارس طی ماه های اخیر درعفو ، مرخصی و تقویت گروه های مردم نهاد صلح و سازش نشان می دهد موضوع عفو و گذشت جایگاه بالایی در راهبرد قوه قضائیه دارد، در خصوص این پرونده نیز خانواده مرحوم افکاری و وکلای وی بیش از دو سال فرصت داشتند تا از خانواده مرحوم ترکمان رضایت بگیرند که متاسفانه این اتفاق صورت نگرفته است و بر اساس اصرار خانواده مقتول حکم قصاص طبق ضوابط و تکالیف قانونی اجرایی شده است، قصاص یک حق برای خانواده مقتول است و دستگاه قضایی نمی تواند از اجرای این حق جلوگیری نماید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۱۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
شبهات من به شخصه که مرتفع نشد، اگر واقعا قصد شفاف سازی دارید لطفا از انگیزه قتل هم صحبت کنید، و اینکه یک فایل صوتی پخش شده از شب قبل اعدام که ظاهرا ایشان از اعدام فردا اصلا سخن به میان نمی آورد، هم چنین برخی سایت ها نوشته که جای طناب دار بر گردن ایشان نبوده، شفاف سازی یعنی پاسخ کاملا شفاف به این دست سوالات، و تا زمانی که به هر دلیلی به این سوالات پاسخ داده نشود بساط شایعه پراکنی برپا خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۲:۴۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
چرا علت قتل رو توضیح ندادید؟ مرحوم نوید به چه علت اون آقا رو با چاقو کشته؟ بگید تا ملت با خبر بشوند؟ صحبت از بین رفتن ۲ نفر است و ۲ خانواده داغدار هستند. از خداوند آرامش برای روح این دو عزیز خواستارم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من کاری به اعدامش ندارم ولی ای کاش عدالت برای همه یکسان اجرا بشه
مگه نجفی زنش رو نکشته پس چرا اعدام نمیشه؟
Spain
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
طرف مقابل رضایت داده.
Turkey
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
اوکی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
این افراد حقیر بی غیرت مغز الکلی چرااین همه انسان داخل آمریکا کشته میشه واین همه اعدام انسانهای آزاده توی عربستان اتفاق می افته ساکت میشن ولی برای یک قاتل ناراحتن چون خودشون قاتل هستن ناراحتن یکی از قماش خودشون اعدام میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۳۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
هرچی سنگه مال پای لنگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
با اعدام این داعشی نوظهور در ایران کار بسیار خوبی انجام دادید دستتان درد نکند اگر خانواده این قاتل داعشی عوض عرض اندام به خانواده مقتول دنبال رضایت می رفتن شاید هنوز هم آن داعشی رنده بود حالا دشمنان ملت ایران در آمریکا و اروپا شدن هوا خواه این قاتل داعشی انهم به این امید که شاید موفق بشوند وعده ای را به خیابان بریزند و برداشت سیاسی بر ضد ایران بکنند وگرنه دلشان به حال این قاتل داعشی نسوخته ارزشی برایش قاعل نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
ای کاش در مورد طبری هم این حکم اجرا می‌شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
وقتی سلطان رشوه(طبری) اعدام نمیشه وضع میشه این
اینم ۳۰ سال زندان میدادن ، شاید تو این سی سال خانواده مقتول رضایت میدادن فرق تو زندان و خاکی که الان توشه چیه واسه اونا
خدا در قرآن میفرماید قصاص ، اما گذشت بهتر است
عجله کردید واسه اعدام فقط همین ، عجله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
بابا تموم شد بزرگش نکنید یه خانواده رو بدبخت کرد بچه های یتیم کرد نتیجه اش دید
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۲۰:۲۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
یک قاتل را اعدام کردند این همهbbcدرباره اش حرف زد کاش یکبار هم مصاحبه ای باخانواده مقتول انجام میدادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
چرانجفی اعدام نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
اولیای دم رضایت دادن
Canada
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
کانالهای معاند وقتی دیگه نمیتوانند به چیزی بند کنند
و بزرگ نمایی کنند
به اعدام بند میکنند و شایعه درست میکنند
نباید قاتل میشد که حالا خودش هم مقتول شود
به این سادگی
گرچه مخالف اعدام هستم
ولی اجازه دخالت به امور قصایی کشوری نمیکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
یه عده مفسد که عرصه را با اجرای عدالت برای خودشان تنگ می بینن برای تعضیف احکام قضایی دست به این شبهات می زنن قوه قضاییه باید با قاطعیت دنبال عدالت باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
اينهمه صغري كبري ميچينن ولي حاضر نيستن بگن چرا قاتل چرا كشتش
۱۲۳۴