برنج کامفیروزی روانه بازار شد

رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز جنوبی در مرودشت گفت: برداشت شلتوک از بالغ بر هفت هزار هکتار مزارع کامفیروز جنوبی از توابع شهرستان مرودشت از هفته اول مهر آغاز شده است و تا نیمه آبان ماه ادامه دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی نقی قاسمی با بیان اینکه متوسط عملکرد شلتوک در هکتار حدود پنج تن در هکتار است، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۳۶ هزار تن شلتوک خشک تولید و روانه بازار شود.

او افزود: کشت برنج در خزانه از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود و نشا کاری نیز از پانزدهم خرداد آغاز و تا پانزدهم تیر ماه ادامه دارد.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز جنوبی در مرودشت با بیان اینکه برنج کامفیروزی به دلیل کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب، ازجایگاه ویژه‌ای برخوردار است، بیان کرد: مهمترین ارقام برنج تولیدی در این بخش رقم چمپای کامفیروزی و انواع لنجان است که بازار پسندی ویژه‌ای دارد.

قاسمی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی برای مصرف بهینه آب در زراعت برنج، آبیاری با شیوه غرقابی دائم که راندمان پایینی دارد توسط کشاورزان با آبیاری تناوبی جایگزین شده است و آبیاری مزارع دو روز در میان انجام می‌شود.

به گفته او؛ تهویه خاک و خارج کردن گاز‌های سمی، صرفه جویی در میزان آب مصرفی، کاهش مشکلات ناشی از عدم زهکشی و افزایش عملکرد از دیگر مزایای آبیاری تناوبی است.

رئیس مرکز کامفیروز جنوبی تصریح کرد: در روش آبیاری تناوبی علاوه بر سایر مزایا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

قاسمی یادآور شد: برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در کامفیروز و منبع مهم درآمد کشاورزان این بخش است و برنج تولیدی دراین بخش علاقمندان خاصی دارد.

کامفیروز در مرودشت قطب تولید برنج در جنوب کشور است و علاوه بر بخش کامفیروز در سایر نقاط شهرستان از جمله درودزن، مرکزی سیدان، نقش رستم نیز برنج کشت می‌شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.