طرح افزایش ظرفیت رشته های پزشکی که در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی است، با مخالفت‌هایی همراه شده است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش ظرفیت پزشکی، موضوعی که سالهاست دغدغه  مسئولان است  با این حال گلایه‌هایی به این طرح وارد شده و متولیان این امر پیشنهاداتی را در جلسات مختلف ارائه داده اند. اخیرا جلسه‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور مسئولان این شورا، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد تشکیل شد تا نسبت به افزایش ظرفیت پزشکی در جامعه تصمیم گیری شود.

پیشنهاد مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش سالانه ۳ هزار پزشک به ظرفیت پزشکی در کشور بود، آماری که باز هم با استاندارد‌های جهانی فاصله زیادی خواهیم داشت.

۱۸ سال با استاندارد‌های جهانی فاصله داریم

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به تصویب دو مصوبه با نظر اعضای شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: مصوبه اول؛ افزایش حداقلی پذیرش ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل ۵ سال به تصویب رسید و بعد از آن از سوی شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارزیابی جامعی صورت خواهد گرفت.

کبگانیان گفت: به علت حساسیت، این مصوبه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور روسای سه قوه مطرح خواهد شد؛ اگرچه مصوبات شورای راهبری ستاد جامع نقشه لازم الاجراست اما اگر وزیر بهداشت آمار جدیدی برای ارائه در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور دارند، از آن استقبال می‌کنیم.

او ادامه داد: در مصوبه اول تبصره‌ای مبنی بر اینکه «وزارت بهداشت باید طرح افزایش ظرفیت پزشکان را برای صحن شورای عالی از ۳۰۰۰ به ۵۰۰۰ ارتقا دهد» منظور شد. این در شرایطی است که با افزایش پذیرش۳ هزار دانشجوی پزشکی در سال، ۱۸ سال با استاندارد‌های جهانی فاصله داریم.

کبگانیان گفت: اگر رقم این افزایش ظرفیت را تا ۵۰۰۰ نفر افزایش دهیم، ۱۲ سال دیگر همپای کشور‌های پیشرفته خواهیم شد. طبق آمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۱۸ پزشک داریم که این رقم باید به ۳۰۰ پزشک برسد تا به عدد استاندارد جهانی نزدیک شویم.

با وجود اینکه مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور همواره بر افزایش ظرفیت پزشکی ۳ تا ۵ هزار پزشک در سال تاکید دارند اما معاون آموزشی وزارت بهداشت مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است؛ چرا که این مصوبه باعث به خطر افتادن سلامت و جان افراد جامعه است و همچنین مغایرتی با بررسی‌های کارشناسانه وزارت بهداشت ندارد.

مسئولان وزارت بهداشت مدعی هستند که سلامت مردم با افزایش ظرفیت پزشکی در جامعه تامین نمی‌شود، بلکه افزایش امکانات و خدمات پزشکی می‌تواند به این امر کمک کند. دلیل مخالفت وزارت بهداشت با افزایش ظرفیت پزشکی بر مبنای ناعادلانه بودن آن است که اگر تحقق یابد، باید شاهد خروج نخبگان و سرمایه‌های انسانی از کشور و سپردن آن‌ها به دست بیگانگان باشیم.

تهدید سلامت مردم با افزایش ظرفیت پزشکی

ابوالفضل باقری‌فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، در واکنش به افزایش ظرفیت ۳ هزار پزشک گفت: افزایش سالیانه ۳ هزار پزشک (حدود ۴۰ درصد) ظرفیت پزشکی کشور، با کارشناسی وزارت بهداشت مغایرت دارد و تهدیدکننده سلامت مردم است.

او گفت: مطالعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد که براساس معیار‌های داخلی و بین‌المللی، نیاز به پزشک، به خصوص پزشک متخصص در کشور احساس می‌شود اما با توجه به امکانات موجود و اهمیت کیفیت آموزش در حوزه سلامت مردم، این افزایش باید شیب ملایم و منطقی داشته باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: افزایش دسترسی مردم به پزشک، فقط از طریق افزایش ظرفیت پزشکی محقق نمی‌شود. تا زمانی که نظام سطح‌بندی و ارجاع با اولویت خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری و فرآیند بومی‌گزینی پزشکان و نظام پرداخت عادلانه اصلاح نشود، حتی اگر ظرفیت‌ها را چندبرابر کنیم، بازهم مشکل دسترسی به پزشک در مناطق محروم را خواهیم داشت.

باقری‌فرد تصریح کرد: اگر افزایش تعداد پزشکان مشکل‌گشا بود، مردم کشور‌های همسایه از جمله عراق با وجود داشتن تعداد بیشتر متخصص نسبت به ما، جهت درمان بیماری‌های ساده و پیچیده به ایران سفر نمی‌کردند، لذا ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی را باید عالمانه، هوشمندانه و با توجه زیرساخت‌ها و امکانات افزایش داد و همزمان آینده شغلی پزشکان را نیز تضمین کرد.

با این تفاسیر؛ مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی نظر مساعدی با افزایش ظرفیت پزشکان با وجود نقد‌های وارد شده از سوی وزارت بهداشت و متولیان سلامت کشور، دارند.

گزارش

مواجه شدن پزشکان تهران با مشکل بیکاری

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در تهران با بیکاری پزشکان مواجه هستیم و در سطح ملی توزیع پزشکان به خوبی انجام نگرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در صورتی که بخواهیم شاخص‌های کشور‌های توسعه یافته را برای تامین پزشک در کشور رعایت کنیم باید قدم‌هایی برای جذب پزشک برداریم.

عاملی گفت: ظرفیت‌های لازم نیز برای جذب پزشک در کشور وجود دارد با توجه به استادانی که در دانشگاه‌ها آموزش می‌دهند. در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار داریم که ظرفیت جذب پزشک را حداقل تا ۳ هزار نفر افزایش دهیم. در حال حاضر ۳ درصد داوطلبان رشته‌های پزشکی جذب دانشگاه می‌شوند.

از سوی دیگر مسئولان نظام پزشکی کشور معتقد هستند، کشور با هیچ گونه کمبود پزشک مواجه نیست و حتی با تعدد پزشک بیکار رو به رو است. همچنین، افزایش ظرفیت می‌تواند نیروی محرکه‌ای برای ترغیب و تشویق پزشکان بیکار برای مهاجرت از کشور باشد.

گزارش

نظام پذیرش، نیازمند بومی‌سازی

موید علویان، رئیس نظام پزشکی تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در حال حاضر مشکل نظام سلامت این است که باید نظام پذیرش را بومی کنیم و به جامعه پزشکی امکانات بیشتری را بدهیم.

او افزود: ما با کمبود پزشک و کادر درمان مواجه نیستیم، بلکه با توزیع نامناسب رو به رو هستیم. افزایش ظرفیت‌ها غیر از اینکه توازن را بر هم می‌زند، سود دیگری ندارد.

علویان گفت: بهتر است با نهاد‌های ذی‌ربط مانند سازمان نظام پزشکی مشورت و همفکری بیشتری شود تا از خروج نخبه‌های پزشکی کشور به دلیل مشکلات فراوان معیشتی ناشی از تعدد پزشک بیکار جلوگیری شود. افزایش ظرفیت پزشکی بار اضافه‌ای به مسئله مهاجرت پزشکان است.

امکانات جامعه پزشکی

وجود سیستم شبکه بهداشتی درمانی در کشور باعث می‌شود تا نیاز جامعه به پزشک کم شود؛ چرا که خیلی از وظایف پزشکان را بهورزان انجام می‌دهند. در حالی که در کشور‌هایی که پزشک زیاد دارند، بجای بهورز، پزشک فعالیت دارد. در آمبولانس‌ها به جای تکنسین اورژانس، پزشک کار می‌کند، در قطارها، در هواپیماها، در مدارس و ... همه جا پزشک دارند.

این نوع فعالیت پزشکی، مطلقا با اقتصاد مقاومتی تطبیق نمی‌کند. امکان این‌گونه پرداخت‌ها در کشور ما وجود ندارد. کشور‌هایی که این گونه عمل می‌کنند، اغلب از طب ملی برخوردارند و شاید اصلا طب خصوصی نداشته باشند. شرایط اقتصادی اکثر پزشکان به صورتی است که بر عکس سابق، کمتر به دنبال تخصص می‌روند. چرا که آینده آن را از نظر اقتصادی نامناسب می‌دانند و لذا هرچه دانشجو را هم اضافه کنید، بر متخصصان افزوده نخواهد شد.

استانداردی برای افزایش ظرفیت پزشکان وجود ندارد

علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت عدم موافقت فرهنگستان علوم پزشکی با طرح افزایش ظرفیت پزشکی در کشور گفت: شاخص و استانداردی در زمینه تعداد و نسبت پزشک به جمعیت وجود ندارد. آن چه در نوشته‌ها بعضاً به آن اشاره می‌شود یک راهنمای کلی است ولی به دلیل تفاوت سیستم‌های ارائه خدمات سلامت در کشور‌ها و نحوه تربیت مسئولیت پزشکان در کشور‌های مختلف، نسبت مزبور به عنوان استاندارد و یا شاخص حساب نمی‌شود.

او افزود: شاخص‌های بهداشتی و سلامت شامل مرگ و میر مادران، نوزادان، کودکان زیر یک و زیر ۵ سال و امید به زندگی و از این قبیل است. اینکه برای هر کشوری ظرفیت پزشکی تعیین شود، استاندارد و شاخصی وجود ندارد؛ چرا که شرایط هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است، برای مثال احتمال دارد فردی که در یک کشور با عنوان پزشک شناخته می‌شود در کشور دیگر با نام دیگری مطرح شود؛ بنابراین این سوءتفاهم‌ها باعث ارائه آمار اشتباه از ظرفیت پزشکی در کشور‌های مختلف می‌شود.

مرندی تصریح کرد: سال‌های قبل از انقلاب و نیز سال‌های اول انقلاب افرادی از بنگلادش، هندوستان و پاکستان به عنوان پزشک وارد ایران می‌شدند که اغلب آن‌ها اصلا پزشک نبودند و مدرکشان معادل لیسانس پزشکی بود اما در کشور خودشان با نام پزشک شناخته شده بودند و ما هم آنان را پزشک می‌نامیدیم.

 رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: تلقی از دکتر در کشور‌ها متفاوت است. شبکه بهداشت و درمان در کشور خیلی از وظایف پزشکی و خدمات بهداشتی و برخی از خدمات درمانی را به بهورز‌ها آموزش داده است و اگر آن‌ها در تشخیص یا درمان بیماری‌ها موفق نبودند بیمار را به پزشک بالا دست خود ارجاع می‌دهند.

مرندی گفت: اگر سیستم ارجاع در کشور ایجاد و تکمیل شود، صرفه جویی خیلی زیادی در نیروی انسانی پزشکی و اعتبارات خواهد شد. ضمن اینکه دسترسی مردم هم با هزینه و درد سر کم تری به تیم سلامت، پزشک، متخصص و ... بیشتر خواهد شد، البته زیر بنای شبکه در این زمینه وجود دارد و تنها قسمت ارجاع آن تکمیل نشده است. اکنون که سیستم ارجاع تکمیل نشده، هر بیماری ممکن است به هر دلیلی حتی در یک روز به چند پزشک متخصص و فوق تخصص مراجعه و چندین نسخه و دستور آزمایش دریافت کند که هزینه‌ها را خیلی بالا می‌برد و همیشه هم نتایج، رضایت بخش نیست.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بیان کرد: با تشکیل سیستم ارجاع مراجعه بیماران به پزشک عمومی و متخصص کم می‌شود؛ بنابراین با تعداد محدودتری از متخصص و پزشک عمومی می‌توانیم خدمات درمانی را ارائه دهیم.

مرندی درباره تعداد کم پزشک و متخصص در مناطق کم برخوردار گفت: در حال حاضر در روستا‌های کشور بهرورز داریم و ۳ دهه‌ای می‌شود که با ارائه خدمات به مردم روستا توانسته اند نیاز مردم به پزشکان را کاهش دهند. اگر سیستم ارجاع تکمیل شود، به دلیل وجود شبکه، برخورداری مناطق محروم از پزشک و متخصص بیشتر شده و به عدالت در سلامت نزدیک‌تر می‌شویم. ضمن اینکه صرفه جوئی بسیار زیادی در اعتبارات و نیروی انسانی پزشکی خواهد شد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: کسانی که در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی در جامعه نظر می‌دهند به دلیل محدودیت شناخت از شبکه بهداشتی درمانی است که این گونه نظر می‌دهند. آن‌ها از وظایف بهورزان در روستا و خانه‌های بهداشت و نقش سیستم ارجاع، اطلاع دقیق ندارند. اگر سیستم ارجاع در کشور نداشته باشیم در هر روستا و شهری باید هر نوع متخصص و پزشک خدمات ارائه دهند و امکانات و تجهیزات پزشکی و ... هم بی دلیل و با هزینه‌های هنگفت و با بازدهی کم باید فراهم شود و احتمالاً با تخلفات پزشکی بیشتر هم مواجه خواهیم بود.

آزمون دانشجویان پزشکی

افزایش ظرفیت پزشکی باعث تخلف در جامعه می شود

مرندی افزود: حتی بعضی عمل‌های جراحی یا زیبایی غیرضروری انجام می‌شود. چرا که پزشکان باید درآمد داشته باشند و به همین علت ممکن است جراحی‌های غیرضروری انجام شود. با افزایش ظرفیت پزشکی تخلفات در جامعه هم بالا می‌رود زیرا نظارت در این زمینه‌ها ضعیف است. تخلفات پزشکی از این قبیل زیاد وجود دارد، چه برسد به اینکه تعداد پزشکان بیشتر شود.

مرندی درباره نیاز مشخص کشور به تعداد پزشکان گفت: تعیین ظرفیت پزشکی در کشور بستگی به سیستم شبکه دارد و رئیس جمهور در زمینه تکمیل سیستم شبکه، ارجاع و پزشکی خانواده در کشور به وزارت بهداشت دستور داده اند که در صورت اجرایی شدن آن، کمبود‌های نقاط محروم با هزینه‌های بسیار کمتر و نیروی انسانی کمتر جبران می‌شود.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بیان کرد: از سال ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ به جای پذیرش چند صد دانشجوی پزشکی که وزارت علوم پذیرش می‌داد، با تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تاسیس دانشگاه علوم پزشکی در تمام استان‌های کشور، از همان سال اول تعداد پذیرش را به هفت هزار نفر رساندیم. سیستم ارجاع کشور تا چند سال آتی می‌تواند در کشور ایجاد شود که بعد از آن نیاز کشور را به پزشک کمتر خواهد کرد.

او ادامه داد: با افزایش کارشناسی نشده ظرفیت پزشکی خسارات جدی به مردم جامعه وارد می‌شود. بعضی از پزشکان همین الان هم برای کسب درآمد بیشتر، مهاجرت را ترجیح می‌دهند. اصولاً تعداد پزشکان، سلامت جامعه را بالا نمی‌برد بلکه خدمات پیشگیری و بهداشتی باعث تحقق این امر خواهد شد.

مرندی درباره افزایش کیفیت شاخص‌های پزشکی گفت: شاخص‌های بین المللی در همه کشور‌ها به سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌شوند و در کتاب‌های این سازمان و نیز نشریات بانک جهانی، یونیسف و ... نوشته می‌شود و هیچ کدام از شاخص‌ها در زمینه تعداد پزشکان کشور‌ها نیست.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: همه کشور‌ها باید میزان مرگ و میر نوزادان، مادران و کودکان کمتر از ۵ سال را به سازمان جهانی بهداشت گزارش دهند زیرا بیان کننده مجموعه اقدامات هر کشوری برای پیشبرد وضع بهداشت و سلامت آن جامعه است.

گزارش از نادیا عابد 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۸:۴۲ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
خود پزشکهاتصمیم میگیرند تعداد چقدر باشد .خوب آنها دوست دارند تعدادشان کم باشد تاناز کنند درآمدشان هم بالاباشد.افرادی که دوست دارند پزشکی بخوانند باید بیجهت وبشدت باهم رقابت کنند سردرسهای کم ارزش .زیاد پول خرج کنند وحتی برای ادامه تحصیل به روسیه یا کشور های دیگر بروند.آقایانی که میگویید تعدادما پزشکا کافی است از کجا میدانید جهش های ای ویروس کم تان نکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
مملکت نیست که نمی دونم چرا نمی ترکه از این همه درد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
مشکل دیگری به نام بیمه هاهستند که تمام هزینه های پزشکی را پوشش نمی دهند وقتی فردی بیمه هست وبه پزشک مراجعه می کند باید غیراز بهبودی به چیزدیگری فکر نکند ولی اکنون هزینه های گزاف درمان بیماری های بیشماری بر بیمارایجاد می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
اگر دین ندارید لااقل آزاد باشید .
انتشار انحصاری نظرات یعنی نقض آزادی بیان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
درامد سالانه پزشک عمومی در
استرالیا : 120000دلار
دانمارک : ​​۱۰۹,۰۰۰ دلار
سوئیس :۱۱۶,۰۰۰ دلار
فرانسه : ۹۲,۰۰۰ دلار
انگلستان : ۱۱۸,۰۰۰ دلار
کانادا :۱۰۷,۰۰۰ دلار
آمریکا : ۱۶۱,۰۰۰ دلار
با آغوش باز پذیرای متخصصین و نخبگان کشورتان هستیم . دوست دار همیشگی شما ، کشورهای پذیرای فرار کنندگان مغزی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
چرت نگو
مالیات 52% میگیرن بدبخت میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
درآمدسالانه کارگر معلم وکارمند هم درسایر کشورها همین حد است واندکی تفاوت دارد مشکل اینجاست که در کشورمادرآمد پزشک بامشاغلی که عرض کردم صدتا هزاربرابربیشتر است بایداین تفاوت های وحشتناک برداشته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
مصوبه فروش نخبگان پزشکی !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
مگه ایران فقط تهران هست؟ در شهرهای ایران کو متخصص؟
Iran (Islamic Republic of)
نماینده شورای شهر
۰۷:۵۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
لااقل تعمیر کار خودرو یه صمانتی جهت انجام کارش می نماید ولی پزشک اصلا فقط ویزیت می گیرد ونسخه تکراری صادر می نماید انهم در چندتانیه
ولی میکانیک ممکن است ساعتها وقت بگذارد وعیب خودرو را مجانی پیدامی کند سپس هزینه تعمیر می گیرند
ولی پزشکی برعکس تمام هزینه تشخیص راازبیمار می گیرند انهم به کمک دستگاهها وسپس درمان ناقص می نمایند جهت تشخیص دقیق هربار مراجعه باید وزیت پرداخت شود باانکه میکانیک درهمون زمینه تعمیر مراجعات بعدی رایگان است تا به تشخیص قطعی برسد
لااقل پزشکان از معرفت وتعهد میکانیک ها یادبگیرند
بیمار را ممردرامد خودقرارندهندببیشترمشاغل همینطور است تا کار صحیح انجام نگیرد هزینه نمی گیرند ولی پزشکی برعکس است یک بیمار گاها مجبوراست صدتا دکترعوض کند تا دردش مشخص شود انهم هرکدام باپرداخت هزینه گزاف این نان خوردنها ارزشی ندارد وحکم حرام راداردخصوصا گرفتن ازفرد علیل وبیمار که خود نیاز به کمک دارد
دردش بجا مانده ودرمان نشده اما جیبش راخالی کرده اند حکیم باشی های قدیم مرد بودند ومرحم زخم مردم نه نمک زخم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
درست فرمودید هزینه مکانیک کجا هزینه پزشکان کجا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
کودکانه ترین استدلال این است که ظرفیت اضافه نگرددزیرا کیفیت کم وعلم ضعیف می گردد
پزشکی دراصل نوعی خدمات رسانی عمومی است که درمقابل گرفتن هزینه نسبت به مداوای شخص اقدام می گردد
افراد جامع روزانه فقط بیمار نمی شوند بلکه نیازهای دیگری هم دارند که بایستی به متخصص مربوطه مراجعه نمایند
منجمله تعمیر خودرو که مانندپزشکی تخصصهای مختلفي داردآیا هرقدرمیکانیک جدید وارد بازار گردد ازکیفیت ودانش میکانیکی کم گردیده یا بهترشده؟ یقینا بهتر شده وخدمات رسانی سریعتر انجام می گیرد چنانچه درمیکانیکی به بهانه اشتغال وکاهش دانش انحصار بود مردم هنوزبایستی تنها به میکانیک قدیمی کاربراتوری مراجعه نمایند انهم چندماه طول بکشدتانوبتش شودانهم با پرداخت هزینه زیاد زیرا مجبوراست وتنها چندنفرهستند محدود
زندگی مردم ازحرکت خواهد ایستاد اما برعکس اتفاقا روز بروز برخدمات رسانی بهتر اصافه می گردد ومیکانیکهامتبحرتری وارد می گردد دراثررقابت همان میکانیک دنبال یادگیری بهتراست
مردم واقعا نیاز به خدمات پزشکی دارند هرچه‌قدر انحصار تنگترباشد رقابت علمی کمتر ودردسر مردم بیشتر هزینه هم بیشتر می گردد
ایکاش اقایان دکترمرندی ونمایندگان مجلس این معادله ساده رامیفهمیدند ودفاع متعصبانه ازانحصار نمی نمودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
خب آخرش چی میشه ؟؟
تعداد پزشک زیاد میشه؛ بین پزشک ها رقابت پیش میاد؛ هر کسی درس بهتر خونده باشه و تجربه بیشتر داشته باشه مشتری بیشتری جذب خواهد کرد و پولدارتر خواهد شد.
بعدش کنکور پزشکی هم حذف میشه؛ چون داوطلب دیگه زیاد نداره و مردم براساس علاقه رشته خودشون رو انتخاب میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۹ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
به محض اینکه مدرکم را بگیرم از کشور میروم .
روزی رسان خداست و من تاسف میخورم به حال خودم که اینهمه سختی و مشقت را برای پذیرش در این رشته تحمل کرده ام . در هر نقطه جهان غیر از کشوری که قدر نخبگان و تلاشگران علمی خود را نمیداند نهایت تلاشم را خواهم کرد تا از الام مردم کم کنم و جان انسانها را نجات دهم .
در کشوری که جان مردم با پول مقایسه میشود زندگی کردن یعنی توهین به شعور خودمان .
خوش باشید به اینکه پزشکی هم مثل مشاغل دیگر به فلاکت کشیده میشود
ظاهرا تنها دلالان باید در این کشور صاحب مقام و مرتبه و رفاه باشند و علم و کیفیت حتی پشیزی برای این مردم و برای دولت ها ارزشی ندارد .
نظام سلامتتان پر کیفیت و عالم گیر ! آمین
Iran (Islamic Republic of)
ن
۲۳:۴۵ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
نمیدونم کی به پزشکان گفته فقط اونها نخبه هست
Iran (Islamic Republic of)
کارشناس ارشد روابط بین الملل
۱۹:۰۱ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
بگذارید اقای دکتر مرندی و دیگر پزشکان به اصطلاح متخصص خوش باشنداگر نبود این دستگاههای الکترونیک پیشرفته که کمک نماید درتشخیص بیماریها دانش پزشکی بسیار صفر وناتوان بود وجود این دستگاهها مدیون کشورههای است که در پزشکی انحصار نیست ونحبه ها جذب علوم مهندسی می شوند کدام متخصص پزشکی درایران توانسته اندیک دستگاه بسازند یاحتی تعمییر ساده نمایند بنابراین خواهشا از دانش وهوش خود متکبر نگردندکه اگریک روز دستگاهی خراب شودکارشان فلج است
کشورما بدبختیم که علوم دیگررا داریم فدای منافع تعدادی پزشک می نماییم و هرروزوابسته تر می شویم به وارد نمودن دستگاهها درهمه زمینه ها
ماالان مهندسین باهوش ونخبه لازم داریم نه فقط پزشک
دریک خیابان هزارتا متخصص انهم منتظر به دام انداختن یه بیمار بیچاره کشورهها خارجی خوب بلد هستند ولی نمی گذارند نخبه ها ی کشورشان اسیر پزشکی شوند پزشکی رامانندمشاغل خدماتی ودست چندم دیگر ازکشورهای دیگرجذب می نمایند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۵ آذر ۱۴۰۰
اصلا جامعه نخبه پزشکی را بفروشید به کشورهای دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
پدران ومادران ومسئولان خیانت می نمایند به کشورمان وقتی که کودک باهوش را ازهمان دوران دبستان تشویق ودراصل مجبور می نمایند جهت رفتن به شغل پزشکی گاها فرزندبیچاره درزمان انتخاب رشته علاقه به ریاضی دارد به او می گویند تو نمی فهمی صلاح کارخودت را وما بهترمی دانیم حتما برو تجربی بااین کار هم به این فرزندخیانت شده وهم به اینده علم وتکنولوژی واشتغال یه پزشک چندتا اشتغال میتونه ایجادنماید بجزکسب درامدشخصی ولی یک متخصص نخبه علمی صنعتی هزاران شغل می تواند ایجاد ونواوری نماید اینجاست که خصوصا مدیران اموزش و پرورش خیانت می نمایند و جهت تبلیغ خودابتدا اسامی قبول شدگان پزشکی را اعلام می نمایند ودرته جدول نام مهندسین را این یعنی خیانت وبی تدبیری
اگر ماالان مشکل اشتغال داربم زیرا نخبه هایمان محلول در حرفه پزشکی شدند یا درصف رسیدن به ان به فنا رفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۹ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
پزشکی درحال حاضر مانند بورس سال 98است که بیشترین طرفدارراداشت بیشتر مردم سرمایه خودرا بردن دربورس خواناخوا بورس شکست خورد وهمه پشیمان وسرگردان شدند
فرهنگ ماایرانیها درتمام کارهایمان بورس بازی عمل می کنیم وبدون مطالعه اینده هرکاری دنبال روی دیگران وتبلیغات هستیم به همین علت بیشتر پشیمانیم
تنها دریک مقطعی افرادی ازهمین فرصت نادانی دیگران سو استفاده می نمایند
الان پزشکی هم نوعی بورس است بورس پرستیژ، بورس درامد دیگر رشته ها ازرونق افتاده ولی دراینده دراین قضیه وشغل هم بورسش تغییر خواهد نمود رشته های درامد وپرستیژ خواهند داشت که افراد شاغل حرفه پزشکی حصرت آن را خواهند خورد
متاسفانه مسئولان ما دقیقا مانند صعود بورس تبلیغ می کردند ولی الان خاموش هستند
اگر این انحصار پزشکی نبود درکشور ماالان بایستی هواپیما بسازیم بهترین صنعت الکترونیک راداشته باشیم تمام دستگاهها ی همین بیمارستانها راخودمان بسازیم که وارد کننده نباشیم ولی افسوس که مدیر نداریم رتبه اول ماباید برود درصنعت نه پزشکی که نهایت می شوند متخصص کسب درامد انهم ازجیب مریض وعلیل بیچاره که خودش به همه نیازمنداست
Iran (Islamic Republic of)
دانشجوی دکترای میکانیک
۱۸:۲۵ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
متاسفانه درحال حاضر متولیان علوم پزشکی (دکترپزشکی) افسار علم کشور رابدست گرفته اند با انحصاری که ظالمانه ایجاد نموده اند نخبگان مملکت را تجمع وتراکم نموده اند دررشته تجربی بعلت همین انحصارومحدودیت شدید بسیاری ازانها پشت کنکور می مانند ودرنتیجه ذهنهای پویا ی مملکت فلج والاف پزشکی می شوندباانکه این ذهنها می توانستند درعلوم پایه وصنعت نقش آفرینی نمایند ولی درحال حاضر حتی بیکار هستند درصورتی که انحصار پزشکی که افرادی خاص جهت کسب درامد بیشتر ایجاد نموده اند برداشته شود مطمئن همه علوم دیگر پویا ورشد خواهند نمود دیگرافراد نخبه مجبور نیستند تنها بدلیل پرستیژ برونددکتر عمومی شوند بلکه می روند دانشهای نهان وموردنیاز کشور را کشف نمایند منجمله حیطه ریاضی، شیمی، فیزیک وصدها تخصص دیگر حیف که این انحصار لعنتی موجب شده خانواده ها ازهمان ابتدا فرزندان خودرا در سن نوجوانی وحتی کودکی مجبور به رسیدن به پزشکی نمایند فکر می کنند تنها علم ودانش پزشکی است زیرا یکبار مریض بوده اند ورفته اند دکتر خوب شدندولی این پدرومادر هیچگاه ارزش علوم دیگررا حس ننموده اند
حس نمی نمایند اگر علم میکانیک والکترونیک نبود الان پزشکی فلج بودزیرا90درصد کارهای درمان وتشخیص را دستگاهها انجام می دهندولی حیف که نخبگان ما درصف بیخود پزشکی رفتن فسیل وبه هدرمی روند این یعنی نداشتن مدیران دانش دوست متاسفانه سیاست وانحصار طلبی علم در کشوررا خشکانده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
کجای دنیا پزشک متخصص که با بیمارستانی که قرار داد داره، حاضر نیست بخاطر منفعت شخصی و صرفا پول بیمار رو در بیمارستان دولتی عمل نکنه و بگه من فقط در بیمارستان خصوصی عمل میکنم؟!!!
پدر دوستم رو پزشک بیمارستان دولتی میخواست عمل کنه به یک شرط که علاوه بر پرداخت هزینه های عمل در بیمارستان یک چک 30میلیونی که یک روز قبل عمل پاس بشه بهش بده.... چک اگه پاس نمیشد،عمل نمی‌کرد....
آخرین اخبار