حجت‌الاسلام رئیسی گفت: به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

رئیس جمهور در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران همچنین گفت «برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد؛ همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.»

بر اساس سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد اصل ۴۴ را ندارد و موظف است هرگونه فعالیت (شامل تداوم فعالیت‌های قبلی و بهره‌برداری از آن) را که مشمول عناوین اصل ۴۴ نباشد، به بخش‌های تعاونی و خصوصی و عمومی غیردولتی واگذار کند.

در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد.

به گفته حجت‌الاسلام رئیسی، هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

بنا به آمار‌های کنونی، سهم بخش دولتی در اقتصاد ایران ۸۰ درصد است؛ این درحالیست است که بنا به پژوهش پژوهشکده آمار سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور برای سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳  در اقتصاد ایران معادل ۴۷٫۳ درصد و سهم بخش دولتی ۵۲٫۷ درصد بوده است.

 محمد باقر نوبخت رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه در این باره گفته بود «برای عبور از این شرایط، دولت برخلاف رویکرد خود، مجبور است در برخی مسائل بخش‌خصوصی ورود کند، اما به معنای این نیست که بخش‌خصوصی را قبول نداریم.»

رئیس جمهور در ادامه گفت: پس از آنکه کارخانه هم واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کسوت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

به گفته حجت‌الاسلام رئیسی برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، اما این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود.

در این باره می‌توان به صنایعی، چون نساجی مازندران یا هپکوی اراک، نیشکر هفت تپه، پلی اکریل اصفهان، و ماشین آلات صنعتی تبریز نام برد که روزی جزو صنایع مهم و پر سود کشور بودند، اما سرنوشت آن‌ها به دلیل عدم واگذاری صحیح به بخش خصوصی به تعطیلی و بحران کشیده شد.

رئیس جمهور با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کارها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

قرار است تصمیم‌های سختی بگیریم

حجت‌الاسلام رئیسی در حاشیه این نشست از نمایشگاه عملکرد بخش خصوصی سازی نیز بازدید کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
کیک و کلوچه از آرد تخم مرغ شکر و روغن درست میشه که همش گرون شده
تمام اقلام همینجوری ان
کل اقلام گرون میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
کیک و کلوچه از آرد تخم مرغ شکر و روغن درست میشه که همش گرون شده
تمام اقلام همینجوری ان
کل اقلام گرون میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
خدا لعنتتون کنه به حق حسین شهید. یک مشت آدم مسعول بی وجدان و بی سواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
نا رضایت عمومی به حد انفجار رسیده و کارمندان ادارات محرومان در حال تدارک استعفای دسته جمعی بخاطر شرایط وحشتناک تحمیلی بر خود هستند .
این روند خطرناک را جمع نکنی
و ارزش پول ملی به قبل از سال 86 در کمترین زمان ممکن نرسانی مقصر تبعات آینده خواهی بود و باید به مراجعه قضایی پاسخ دهی
یا اگر نمی توانی استعفاء بده تا فرد قدری جایگزین شما گردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
درود خدا بر شما مبارزین فساد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
رئیسی بت شکن بت فساد رو بشکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
کار از جراحی گذشته... حالا دیگه باید سلاخی کرد!!!
باید سلاخی کرد این همه دزد فاسدحرام خور بی وجدان را...
اگر میخواهید به نفع این ملت بدبخت کاری بکنید آن کار فقط و فقط گردن زدن زدان و اختلاصگران و رانت خواران و جیره خواران زالوصفت لانه کرده در بدنه این مملکت هست و لاغیر...
Germany
ناشناس
۰۳:۳۹ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
گوشت کیلویی 400 هزار تومانی در راه است
Iran (Islamic Republic of)
کمرخمیده
۰۲:۵۰ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
توی تلویزیون دوتا زن رو برداشتن بردن فروشگاه، حالا شما بیایید برای یکماهتون خرید کنید، ادم نمدونه بخنده یا گریه کنه....
هیچی نگم بهتره...
خدایا شکر
خدایا رحم به ندارا بکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
به نظرم صدا سیما از اون دوتا خبرنگار مرد و یک مجری زن استفاده نکنه چون مردم اونا میشناسن تاثیر عکس داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
آقای رئیسی خصوصی سازی از نظرت خوبه؟
قبلا جواب داده توی ایران؟
بهتر نیست اول تکلیف همون قبلی ها رو روشن کنی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
جان پدرت تصمیم نگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
چرا قبلش به مردم نمیگید چه تصمیمی میخواهید بگیرید تا مردم خودشون رو آماده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
فقط از علم اقتصاد، بالا بردن قیمتها را بلدیم. تا زمانی که یک مشت نظریات بر کشور حکوت میکند همین است. گر چه اقتتصاد علم است ولی کار اقتصادی با کتاب و دفتر و دانشگاه فرق میکند. کدام تاجر موفق اقتصاد دان است؟؟؟ کدام سرمایه دار موفق جهانی اقتصاد دان است؟؟؟ به این اقتصاد دان هایی که از اول در دولتها آمدند و رفتند یک کیلو گوجه فرنگی بدید بفروشند نمیتوانند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
یا حضرت عباس
به دادمان برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
جناب رییسی عزیز شما فقط داری فقر را تقسیم می کنی. تولید ثروتت کجاست.؟ تا برجام رو قبول نکنید و راه سرمایه گذاری خارجی و افزایش ارزش پول ملی را دنبال نکنید . هیچ کاری نمی توانید صورت دهید. این شعارها برای انتخابات بود. تموم شد. برو تو فاز واقعیت.مردم در این 9 ماه چند برابر فقیر تر شده اند. کی داره به شما مشاوره میده؟
آخرین اخبار