رئیسی گفت: جلوگیری از خام‌فروشی صرفاً مربوط به نفت، معادن و کشاورزی نیست و همه بخش‌ها باید برای آن چاره‌اندیشی کنند.

سیدابراهیم رئیسی در نهمین مقصد از جلسات نظارت ستادی در دستگاه‌های اجرایی کشور صبح امروز دوشنبه به وزارت صنعت، معدن و تجارت رفت و ضمن بازدید از مرکز رصد و پایش این وزارتخانه و اطلاع از آخرین اقدامات و برنامه‌های وزارت صمت برای مدیریت تولید، تامین وتوزیع کالا، راهکار‌های مهمی در جهت ارتقای کمی و کیفی فعالیت این وزارتخانه ارایه کرد.

وی در این جلسه ایجاد سامانه رصد و پایش برخط وزارت صمت را اقدامی ارزشمند در راستای جمع‌آوری، جمع‌بندی و تسهیل دسترسی اطلاعات دانست و افزود: بهره‌برداری از این اطلاعات و تبدیل وضع موجود به وضع مطلوب بر عهده تصمیم‌سازان، تصمیم‌گیران و اتاق‌های اندیشه‌ورز در این وزارتخانه است.

وی با بیان این‌که «وظیفه مدیران این وزارتخانه نه تولید و تجارت و تصدی‌گری در معدن، بلکه کار ستادی و هدایت، حمایت و نظارت مجموعه‌های مختلف این وزارتخانه است»، افزود: مدیران وزارت صمت وظیفه دارند با بهره‌گیری از ظرفیت افراد اهل فکر و اندیشه وضع موجود را به خوبی رصد کنند و سپس با قدرت رهبری و مدیریت قوی وزارت صمت را به وضع مطلوب برسانند.

رئیس‌جمهور بر ضرورت تدوین سیاست‌های مشخص در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت تأکید و اظهار کرد: در این زمینه باید سیاست‌های این بخش‌ها پیش روی مجریان، ناظران و اتاق‌های اندیشه‌ورز و همچنین محافل علمی و دانشگاهی قرار گیرد.

وی توجه به زنجیره صنعت را از جمله عوامل موفقیت کشور در این بخش دانست و افزود: کشور‌هایی در بخش صنعت موفق بودند که در تکمیل این زنجیره از تولید تا عرضه و فروش و همچنین خدمات پس از فروش موفق عمل کردند.

وی ایجاد ارزش افزوده را از دیگر وظایف بسیار مهم وزارت صمت عنوان کرد و افزود: جلوگیری از خام‌فروشی صرفاً مربوط به نفت، معادن و کشاورزی نیست و همه بخش‌ها باید برای آن چاره‌اندیشی کنند.

رئیسی نگاه ویژه به ظرفیت‌های کشور برای ورود به بخش تولیدات پیچیده صنعتی را مورد تأکید قرار داد و گفت: با مقایسه وضعیت کشور در این بخش با کشور‌های دیگر باید موانع و چالش‌های پیش‌روی تولیدات پیچیده صنعتی مرتفع شود و با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور شرایط فعلی بهترین زمان ممکن برای ورود به این عرصه است.

وی با بیان این‌که «شاخصه‌ها بیانگر عملکرد بسیار مثبت و مطلوب در زمینه تولید در این دوره است»، تصریح کرد: علاوه بر کارگاه‌ها و کارخانجات بزرگ صنعتی، میزان تولید کارخانجات کوچک نیز به دقت رصد شود تا در صورت عدم رشد تولید دلایل آن بررسی و به سرعت مرتفع شود.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه ویژه به ترانزیت و حمل و نقل، انرژی، صنایع دریایی و صنایع دارویی به عنوان مزیت‌های کم‌نظیر کشور، گفت: به عنوان مثال در صنایع دارویی در شرایطی که ۹۵ درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می‌شود، می‌توان با اتکای به ظرفیت‌های کشور ایران را تبدیل به هاب منطقه در تولید و توزیع دارو کرد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اقدامات انجام شده در حوزه صادرات در دولت سیزدهم را ارزشمند و قابل تقدیر خواند و اظهار کرد: در این دوره با بسیاری از کشور‌های منطقه که از ظرفیت بازار‌های آن غفلت شده بود، ارتباط بسیار خوبی برقرار شده، اما بسیاری از بازار‌های منطقه به ما تعلق دارد که باید برای تصاحب آن به سرعت برنامه‌ریزی و اقدام کرد.

وی پرهیز از خام‌فروشی و مونتاژکاری را مورد تأکید قرار داد و گفت: مدیران وزارت صمت در اتاق‌های اندیشه‌ورز این وزارتخانه خام‌فروشی و مونتاژکاری را با ابتکار و خلاقیت به تولید واقعی صنایع پیشرفته و پیشبرنده تبدیل کنند.

وی همچنین با تأکید بر «ضرورت بکارگیری نیرو‌های تحول‌گرا و باانگیزه در مجموعه وزارت صمت»، اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین وظایف و برنامه‌های وزارت صمت اقدامات تحول‌محور در بخش‌های مختلف این وزارتخانه است و این مهم ممکن نیست جز با نگاه تحول‌گرایانه و نیرو‌های باانگیزه و تحول‌خواه.

رئیسی در ادامه نگاه ویژه به بخش معادن و فعال‌سازی معدن‌های راکد را مورد توجه قرار داد و گفت: در این راستا نباید مسایل و مشکلات بی مورد اداری، محیط‌زیستی، کشاورزی باعث توقف و رکود شود بلکه باید با نگاه مسأله‌محور موانع و مشکلات پیش‌روی فعال‌سازی و بهره‌برداری از معادن راکد را مرتفع کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأسیس ۱۲ دفتر تجارت خارجی در کشور‌های منطقه را از دیگر اقدامات ارزشمند و مثبت وزارت صمت عنوان کرد و افزود: وظیفه این دفاتر شناساندن ظرفیت‌های عظیم موجود در جمهوری اسلامی به بخش‌های اقتصادی دولتی و خصوصی و همچنین تجار منطقه است.

وی تبیین و اطلاع‌رسانی درباره اقدامات و خدمات وزارت صمت و افکار عمومی را امری بسیار مهم و ضروری خواند و گفت: در شرایطی که در اکثر رسانه‌ها به کمبود‌ها و کاستی‌ها پرداخته می‌شود بخش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت صمت موظف است اقدامات و خدمات بسیار خوب این وزارتخانه را برای آحاد مردم تبیین کند و با پیوست رسانه‌ای برای برنامه‌های وزارت صمت صاحبان فکر و اندیشه و محافل علمی و دانشگاهی را به مشارکت بطلبد. خوشبختانه امروز بسیاری از دانشجویان و اساتید دانشگاهی برای همکاری با این وزارتخانه آمادگی دارند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت نقش سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در نظارت بر تنظیم بازار و ایجاد رضایتمندی در مردم، خاطر نشان کرد: ضروری است هر دو بخش عنوان این سازمان توأمان مورد توجه قرار گیرد و گاهی به سمت مصرف‌کننده و گاهی به سمت تولیدکننده گرایش پیدا نکند و با ایجاد تعادل از اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف‌کننده جلوگیری نمایند.

رئیسی در ادامه با تأکید بر ضرورت بیان شفاف دلایل گران شدن یک کالا به مردم، تصریح کرد: اینکه کالایی توسط واحد‌های صنفی به شکل ناگهانی گران می‌شود حتماً برای مردم گره ذهنی ایجاد خواهد کرد و ضروری است اگر اتحادیه‌های صنفی دلایل قانع‌کننده دارند، صریح و شفاف برای مردم بیان کنند و اگر دلیل قانع‌کننده نیست، با آن مقابله شود.

وی در بخش دیگری از این نشست از مسئولان این وزارتخانه خواستار ارایه توضیحات درباره دلایل گران شدن قیمت خودرو شد که در این بخش یکی از مسئولان وزارت صمت پاسخ داد ما از هجدهم آبان ۱۴۰۰ به استثنای برخی موارد در بورس قیمت پایه انواع خودرو‌های داخلی را حفظ کرده‌ایم و در دو ماهه اخیر نیز رکورد تولیدخودرو شکسته شده، اما افزایش قیمت خودرو مربوط به آن بخش از خودرو‌هایی است که وارد چرخه فروش و معامله نمی‌شوند.

وی با بیان این که «متأسفانه بخش خودرو به محلی برای فضاسازی علیه دولت تبدیل شده است»، تصریح کرد:وزارت صمت نباید در قامت خودرو ساز ظاهر شود بلکه علاوه بر مقابله جدی با انحصار و فراهم کردن شرایط رقابتی باید در جایگاه تنظیم‌گری داشته باشد و با حمایت، هدایت و نظارت، کمیت و کیفیت خودرو را از خودرو ساز مطالبه کند.

رییس‌جمهور با بیان این که «در طول سال‌های گذشته بی‌توجهی نسبت به بازار خودرو آسیب‌های جدی به این بخش مهم صنعتی وارد کرده است»، گفت: باید با برنامه‌ریزی و اقدام سریع و دقیق در مسیر سامان دادن به این بخش و پایان دادن به انحصارگری در آن حرکت کرد.

وی در پایان وزارت صمت را جزو مهم‌ترین وزارتخانه‌های مرتبط با اشتغال زندگی مردم و جلوه بیرونی پیشرفت کشور عنوان کرد و اظهار داشت: با نگاه راهبردی فناورانه و دانش‌بنیان ایجاد رفاه اجتماعی برای مردم را دنبال کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سلامتعلی
۰۸:۴۲ ۰۷ دی ۱۴۰۱
متاسفانه افسار گرونی و تورم از دست رئیسی رها شده و فکر نکنم دیگه بتونن کاری بکنن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۳:۵۹ ۰۶ دی ۱۴۰۱
روحانی کجایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۰۷ دی ۱۴۰۱
ابله نصف بدبختیامون تقصیر همون آقای کلید ساز بنفشه
Iran (Islamic Republic of)
ساده دل
۲۲:۵۱ ۰۶ دی ۱۴۰۱
جناب رئیسی گرانی بیش از حد اقلام و دلار، ید مردانه می‌طلبد نه زبان سخنور!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۰۶ دی ۱۴۰۱
چطور هست تولید لندکروز ۷۰۰میایون برای خارجی ها صرفه اقتصادی دارد اما پژو سیصد میلیون در ایران صرفه ندارد ؟وبه مردم نمیدهند که بازارسیاه درست کنند

به جای صرفه جویی و مدیریت در مصرف بنزین و گاز و برق اب ،،دنبال سود از خودروی تولید داخل هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۰۶ دی ۱۴۰۱
داش ابرام ،بغال سرکوچه هم می‌دونه ریشه گرانی ها کجاست زیاد زحمت نکشید بلد نیستید حل و فصل کنید تیم اقتصادی رو اگر غیرت ندارند که استعفا کنند یکجا عوض کنید و اگر خودتون هم نمی توانید خودتون استعفا دهید شاید فرجی شد شما نماینده مردم هستید نه نماینده جریانات موجودات فرازمینی ....!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۶ دی ۱۴۰۱
وزیر صمت تو عکس داره به ریش ما میخنده
Iran (Islamic Republic of)
مجرد و بیکار
۱۵:۴۳ ۰۶ دی ۱۴۰۱
تو سوریه ۸ سال جنگ شد پول شون ۱ ریال هم از ارزش نیفتاد اونوقت تو کشور ما اینهمه منابع داریم پولمون روز به روز بی ارزش میشه و گرونی و بیکاری هم ساعتی داره پیشرفت میکنه سید رئیسی بهتره ترمز قطار رو بکشی تا آبروریزی نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۶ دی ۱۴۰۱
یعنی چه به مردم بگویید چرا اجناس گران شده آیا گفتن قیمت را پایین می‌آورد شما نباید بگذارید گران شود علت را دانستن دردی را دوا نمی‌کند آیا در این کشور فرد کارکن پیدا نمیشود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۶ دی ۱۴۰۱
شما باید خودتان انجام دهید نه دستور دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۶ دی ۱۴۰۱
شما ها همیشه اول کار موقع انتخابات خوب حرف میزنید ولی بعدش مردم دیگه براتون مهم نیست من جوون صبح تا شب تو استرسم که خدا هر روز دلار داره میره بالا قیمت ها سربه فلک کشیده چیکار کنیم شرمنده خانواده شدیم دستمون تو کار نمیره اینو بدونیین این میزی که پشتش نشستید به کسی وفا نکرده و ماندگار نیست. بترسید از روزی که....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۶ دی ۱۴۰۱
سالی که نکوست از بهارش پیداست
سال اول ریاست جمهوری رییسی ۵ کلاسه اینهمه تورم داشتیم وای بحال سال هشتم
امیدوارم هم‌مردم هم شما از دست همدیگه راحت شین
واقعا خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۶ دی ۱۴۰۱
وقتی دولت کسری بودجه شو با گران کردن خودرو.سکه .دلار بدست می آورد جای امیدی نیست تواین مملکت وقتی اساتید ونخبه های دانشگاهی جایشان را درمسولیت درکشور به سردارهاو.....می دهند دیگر امیدی نیست .خدایا به داداین مردم مظلوم که هرکه هرجوردوسته داره باهاشون رفتارمیکنه برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۶ دی ۱۴۰۱
طبق تجربه این سالها انحصار در هر کالا و شغلی زمینه را برای ایجاد رانت و گرانفروشی در آن مورد فراهم می‌کند اعم از درمان یا وکالت یا خودرو یا مسکن یا سایر کالاها و خدمات عمومی دیگر. پس تجدید تجدید نظر در قوانین و متناسب سازی آن با نیاز روز جامعه و رقابتی کردن کالا و خدمات به رفع انحصار و مشکلات ناشی از آن می انجامد آیا از این تجربه ها درس خواهیم گرفت؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۶ دی ۱۴۰۱
یکساله این حرف ها را میزنی تاکیید می کنی کالایی گران نشه به مشکلات رسیدگی بشه نتیجه 180 درجه فرق می کنه
حرف های زیبا را روی دیوار های شهرها و داخل کتاب ها می نویسند و در جلسات و سخنرانی ها میگن ولی مرد میخواد عمل کنه که بین مسئولین ما وجود نداره
چون نمیخواهند و نمی تونند عمل کنند همه مشکلات را به تحریم ها یا دشمن یا دلال ها و.... نسبت میدن تا خودشون را معصوم و مبرا از اشتباه جلوه بدن ولی دیگه حناشون پیش مردم رنگی نداره هیچ کس حرف شون را باور نمی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۶ دی ۱۴۰۱
اکثرش در نقش سخنگویی مسایل خودرویی ظاهر میشود .وزارت صمت بخونید وزارت خودرو. مردم افتادن بازار دلار و کاسبی دیگر. اینا هم بازار خودرو فعال باشند حتما سوداوریش بیشتره
آخرین اخبار