غذا‌های خاصی وجود دارند که اگر به درستی آماده نشوند می‌توانند باعث بیماری شدید در انسان و حتی در مواردی باعث مرگ وی نیز شوند.

شاید شما هم بار‌ها شنیده باشید که باید از خوردن بعضی غذا‌ها و مواد غذایی امتناع کنید، زیرا برای سلامتی شما مفید نیستند و حتی می‌توانند به شما آسیب نیز وارد کنند. خوردن بعضی از این غذا‌ی سمی ممکن است مشکلاتی مانند افزایش وزن، مشکلات پوستی، دیابت و… برای شما به وجود آورند.

غذا‌های خاصی نیز وجود دارند که اگر به درستی آماده نشوند می‌توانند باعث بیماری شدید در انسان و حتی در مواردی باعث مرگ وی نیز شوند. در ادامه با برترین‌ها همراه باشید تا به معرفی ۱۰ مورد از سمّی‌ترین غذا‌ها و مواد غذایی در دنیا بپردازیم. البته خوشبختانه بسیاری از این مواد غذایی در کشور ما یافت نمی‌شوند!

بادام تلخ

بادام‌ها دانه‌هایی پر از ویتامین و مواد مغذی هستند که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند. اما عده‌ای از مردم، بادام تلخ را به نوع شیرین آن ترجیح می‌دهند و معتقد هستند که بادام تلخ خواص بیشتری نسبت به بادام شیرین دارد. اما احتمالاً آن‌ها از این که بادام تلخ دارای سم سیانید است، اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که اگر این سیانید به خوبی در بدن انسان از بین نرود و پاکسازی نشود، می‌تواند به شدت کشنده باشد.

قارچ‌های وحشی

قارچ‌ها از مواد غذایی پر‌طرفدار در سراسر دنیا هستند و بسیاری از مردم، قارچ را در برنامه‌ی غذایی خود قرار می‌دهند. اما اگر شما عادت دارید که قارچ را خودتان انتخاب کرده و آن را آماده کنید، باید بسیار مراقب باشید. بعضی از قارچ‌های وحشی وجود دارند که حتی با خوردن تکه‌ای کوچک از آن ها، به علت سمّی بودن، جان انسان به خطر می‌افتد. این قارچ‌ها می‌توانند باعث درد‌های شکمی، تهوع و استفراغ و یا حتی آسیب به کبد یا قلب انسان نیز شوند. پس قبل از خوردن قارچ‌ها دقت کنید که آن‌ها از کجا تهیه شده اند.

اِلدربری (میوه اقطی)

اقطی از نظر دارویی بسیار با ارزش است و می‌تواند علائم آنفولانزا و سرما خوردگی را درمان کند و همچنین اگر از آن بر روی زخم‌های پوستی استفاده شود، به بهبود آن کمک می‌کند. از میوه‌ی این درخت ارغوانی برای تولید شربت و مربا استفاده می‌شود. اما باید با احتیاط میوه‌های این درخت خورده شوند. اگرچه میوه‌های بزرگ و رسیده این درخت قابل خوردن هستند، اما پزشکان گیاهان دارویی می‌گویند که ساقه‌ها و برگ‌ها و میوه‌های نارس این گیاه می‌توانند باعث مشکلات زیادی از جمله اسهال و استفراغ و در مواردی موجب مرگ انسان شوند.

 کاساوا

ریشه کاساوا یکی از مواد غذایی محبوب در کشور‌هایی نظیر برزیل، تایلند و اندونزی است که طرفداران زیادی را در این کشور‌ها دارد. قبل از مصرف کاساوا باید به طور کامل پوست آن گرفته شود و در آب جوشانده شود. کاساوای خام دارای سمّی است که بدن می‌تواند آن را به «پراکسید هیدروژن» تبدیل کند که می‌تواند باعث کشته شدن انسان نیز شود.

 آکی

آکی از میوه‌های ملّی کشور جامائیکا است. همچنین این میوه یکی از سمّی‌ترین مواد غذایی دنیا نیز به‌شمار می‌رود. این میوه باعث بروز اتفاقاتی در بدن می‌شود که هیچکس علاقه‌ای به تجربه کردن آن‌ها ندارد. آکی حاوی سمّی است به نام «هایپوگلیسیرین»، که باعث بروز استفراغ شدید در انسان می‌شود. بیماری‌ای که به عنوان «استفراغ جامائیکا» نیز شناخته می‌شود. کسانی که این میوه را قبل از این که به طور کامل برسد، مصرف می‌کنند اگر در ظرف مدت کوتاهی به مراکز درمانی رسانده نشوند کشته خواهند شد. البته هنگامی که این میوه به طور کامل می‌رسد، سم آن از بین می‌رود و قابل مصرف می‌شود.

ساناکجی

ساناکجی، غذایی حاوی یک هشت‌پای کوچک است که با این که حاوی هیچ سمّ کشنده‌ای نیست، اما می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این غذای عجیب حتّی اگر به تکه‌های کوچک نیز تقسیم شود نیز خطرناک است. تکه‌های این غذا ممکن است به گلوی انسان چسبیده و باعث خفه شدن انسان شوند. با این حال مصرف کنندگان این غذا به دنبال تجربه‌ای جدید در خوردن مواد غذایی هستند. اما گاهی ممکن است این تجربه بسیار خطرناک نیز باشد.

هاکارل

هاکارل نوعی گوشت کوسه است که در گرینلند بسیار محبوب است. اما از آن جا که این کوسه فاقد مجاری ادراری و کلیه است، مواد و ضایعات سمّی در گوشت این کوسه انباشته می‌شوند و خوردن گوشت آن ممکن است موجب بروز بیماری‌هایی برای انسان شود. تهیه این غذا به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست. برای از بین بردن این سموم، از گوشت این کوسه تا شش ماه در شراط خاص نگهداری می‌شود تا مشکلی برای مصرف کنندگان به وجود نیاورد.

صدف خونی

این غذا می‌تواند سیستم بدن را به هم بریزد. این صدف‌ها در مناطقی از اقیانوس آرام، خلیج مکزیک و اقیانوس اطلس، برداشت می‌شوند. این صدف‌ها دارای هموگلوبین (پروتئین موجود در گلوبول‌های قرمز) زیادی هستند که این هموگلوبین اضافی می‌تواند برای انسان بسیار خطرناک باشد. نکته‌ی عجیب‌تر این است که این صدف‌ها حاوی مقدار زیادی باکتری‌های مضر نیز هستند که می‌توانند مسبب اسهال خونی، حصبه و هپاتیت نیز برای انسان شوند. اما با این حال نیز این غذا کماکان طرفداران زیاد و مخصوص به خود را دارد!

ریواس

ریواس را می‌توان یک گیاه خوشمزه دانست که می‌توان از طعم آن لذت برد. اما اگر از قسمت اشتباه آن استفاده شود می‌تواند بسیار خطرناک نیز باشد. برگ‌های این گیاه حاوی ماده‌ی خطرناکی به نام اگزالات هستند که می‌توانند تنفس را برای انسان مشکل کند و همچنین می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند تشنج، نارسایی کلیه و حتی مرگ نیز شوند.

فوگو

فوگو که ماهی بادکنکی نیز نامیده می‌شود، یکی از خطرناک‌ترین موجودات در دنیا محسوب می‌شود. سرآشپز‌ها قبل از این که بتوانند ظرف حاوی این ماهی را آماده کنند باید نزدیک به ۲ سال آموزش ببینند و مجبور به گذراندن آزمونی هستند که تنها تعداد کمی از شرکت کنندگان، موفق به گذراندن آن می‌شوند. بعضی از قسمت‌های بدن این ماهی مثل روده‌ها و کبد، دارای یک ترکیب شیمیایی معروف به نام «تترودوتوکسین» هستند که در مقایسه با سیانید ۱۲۰۰ برابر سمّی‌تر است. خوردن این سمّ می‌تواند باعث فلج شدن انسان و در نهایت مرگ وی نیز شود. بر اساس گزارشی، سالانه نزدیک به ۵۰ نفر بر اثر خوردن ماهی فوگو جان خود را از دست می‌دهند.

منبع: برنا

برچسب ها: غذا ، خطرناک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
ای وای دستتون درد نکنه خوب شد این نکات مهمو گفتید آخه نه که ما هر هفته سفر خارجی میریم و دائم داریم الدربری و کاساوا و آکی و ساناکجی و هاکارل و صدف خونی و فوگو می‌خوریم واقعا به دردمون میخوره. ماشالله انقدر پول ریخته سرمون نمیدونیم چه غذایی بخریم دیگه. حتما اینایی که گفتینو رعایت میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
بهتر بود عکس میوه ها را هم میذاشتید