ماهواره تحقیقاتی سنجشی پارس ۱، ساعت ۹:۱۳ دقیقه به وقت ایران پرتاب شد.

حسن سالاریه٬ معاون وزیر ارتباطات در مراسم پوشش زنده پرتاب ماهواره پارس ۱ گفت: ماهواره تحقیقاتی سنجشی پارس ۱، ساعت ۹:۱۳ دقیقه به وقت ایران توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب «وستوچنی» روسیه در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ تزریق شد.

دقایقی پیش، ماهواره پارس ۱ توسط پرتابگر سايوز از پايگاه پرتاب وستوچنی روسيه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

دوربين طيف رنگی و فروسرخ موج كوتاه اين ماهواره در كمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ايران را تصويربرداری می‌كند. 

همچنين، دوربين با طيف فروسرخ گرمايی با قابليت تصويربرداری در شب قادر است، كل اراضی ايران را در كم‌تر از ۴۵ روز تصويربرداری کند.

ماهواره پارس ۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی - سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند.

از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و برد‌های بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.

فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس ۱ شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسور‌های سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختار‌های نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. این فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی آینده کشور خواهد بود.

 

ماهواره پارس ۱ پرتاب خواهد شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
خدا را شکر.
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۰:۵۰ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲
این چیه مثل پرایده؟
یابهتره خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
مبارک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
الله اکبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
دمتون گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
درود به این همه تخصص و تعهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
ما ملت امام حسینیم ( ص )
خدا قوت
موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
زنده باد ایران و ایرانی اصیل، لعنت بر تمام دشمنان سرزمین عزیزم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
لطفا نسبت به حقوق بسیار پایین کارکنان بهزیستی بخصوص کارکنان بهزیستی شهرستانها گزارشی تهیه بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
احسنت و افرین بر این جوانان دانشمند کشورمان صنعت خودروسازی هم دست چنین دانشمندانی بود الان مدرنترین خودروها را تولید می کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
میخ به تابوت امریکا وصهیونهای شیطان پرست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
مرحبا به متخصصان کشورم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
دم انتخاباته. کدوم متخصص بابا
واقعیات چیز دیگریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
خوب مثلا الان ما باید چیکار کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اللهم عجل لولیک الفرج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
مرگ بر آمریکا و انگلیس که منبع فتنه و فساد و شرارت و آلودگی و تباهی هستند
۱۲۳
آخرین اخبار