عراقچی گفت: «چین و روسیه دو شریک راهبردی و دوستان نزدیک ما هستند و در زمان سختی‌ها در کنار ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران که به پکن سفر کرده است، با اشاره به اهداف این سفر در آستانه دور بعدی گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: «در این سفر در نظر داریم دوستانمان در چین را در جریان کامل روند گفت‌و‌گو‌ها قرار دهیم.»

عراقچی گفت: «چین همواره نقش سازنده‌ای در مسائل هسته‌ای ایران ایفا کرده و همچنان نیز به این مسیر ادامه خواهد داد.»

وزیر امورخارجه ایران اظهار کرد: «چین به عنوان یکی از اعضا شورای امنیت سازمان ملل و از اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شریک جمهوری اسلامی ایران همواره در حوزه هسته‌ای با ایران همکاری داشته و ما به مشورت‌های خود با پکن ادامه خواهیم داد.»

عراقچی موضع چین در قبال گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا را مثبت خواند و گفت: «چین همواره مواضع سازنده‌ای داشته و از گفت‌و‌گو‌های در حال انجام حمایت کرده است.»

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه چین برای کمک به روند گفت‌و‌گو‌ها اعلام آمادگی کرده است، گفت: «در مورد ابعاد آن در این سفر رایزنی و گفت‌و‌گو می‌کنیم.»

عراقچی در بدو ورود به پکن با «دینگ شوئه شیانگ» معاون اول نخست‌وزیر چین و عضو دائمی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب چین دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به دعوت رسمی همتای چینی خود به پکن سفر کرده است، صبح چهارشنبه و در تالار بزرگ خلق، با «دینگ شوئه‌شیانگ» عضو کمیته دائمی دفتر سیاسی حزب کمونیست چین و معاون اول نخست‌وزیر این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار، طرفین با اشاره به پیشینه دیرینه روابط دوستانه میان دو ملت، آخرین وضعیت همکاری‌ها در چارچوب مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را مرور کردند و در خصوص راه‌های تسریع در اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله به تبادل نظر پرداختند.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به جایگاه چین به‌عنوان شریک راهبردی و قابل اعتماد جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت توسعه همکاری‌ها در سطوح دوجانبه و چندجانبه، از جمله در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس تأکید کرد.

عراقچی با تبیین سیاست نگاه آسیایی جمهوری اسلامی ایران و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، تعامل نزدیک‌تر میان کشور‌های هم‌فکر از جمله ایران و چین را برای مقابله با قلدرمابی و یکجانبه‌گرایی ضروری دانست و عزم راسخ ایران برای گسترش همه‌جانبه روابط با چین تاکید کرد.

وزیر امور خارجه همچنین با تبیین دیدگاه جمهوری اسلامی ایران راجع به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه خطرات جدی مترتب بر ادامه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و جنگ‌افروزی این رژیم در محیط پیرامونی و نیز تجاوزات مکرر آمریکا علیه یمن، بر ضرورت واکنش موثر و فوری جهانی برای توقف قانون‌شکنی و جلوگیری از توفق قانون جنگل بر روابط بین‌الملل تاکید کرد.

در این دیدار، وزیر امور خارجه ایران، دینگ شوئه شیانگ را در جریان روند گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران-آمریکا قرار داد و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران به‌رغم تجربه‌های تلخ گذشته، با حسن نیت و جدیت در مسیر دیپلماسی گام نهاده است.

دینگ شوئه‌شیانگ با ابراز خوشوقتی از گسترش همه‌جانبه روابط ایران و جین در همه عرصه‌ها، شراکت راهبردی دو کشور را محصول اعتماد و احترام متقابل و مبتنی بر منافع مشترک دو ملت دانست و بر اراده رهبری چین برای ارتقای بیش از پیش مناسبات و همکاری‌ها با ایران در همه زمینه‌های مورد علاقه طرفین تاکید کرد.

وی تقویت هماهنگی و تعامل بین ایران و چین را برای صیانت از چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی مهم توصیف کرد و همکاری دو کشور را نمونه ارزشمندی از همکاری جنوب-جنوب دانست. 

معاون اول نخست‌وزیر چین همچنین بر پشتیبانی این کشور از تلاش‌های ایران برای رفع تحریم‌ها و گفت‌و‌گو در خصوص موضوع هسته‌ای تأکید کرد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: عراقچی ، چین ، روسیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار