مقامات آمریکایی از تصویب قریب‌الوقوع توافق مواد معدنی توسط قانون‌گذاران اوکراینی خبر دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - مقامات ارشد دولت ترامپ به خبرنگاران گفتند که انتظار می‌رود پارلمان اوکراین ظرف یک هفته توافق‌نامه مواد معدنی بین دو کشور را تصویب کند.

آمریکا و اوکراین امروز ظهر قراردادی را امضا کردند که به واشنگتن امکان دسترسی به منابع طبیعی این کشور جنگ زده را می‌دهد. «دنیس شمیخال» نخست وزیر اوکراین می‌گوید که این توافق حکم نمی‌کند کشورش هیچ «بدهی» فرضی را بازپرداخت کند. در همین حال، ترامپ این توافق را نوعی پیروزی توصیف کرده و مدعی است که به واسطه آن، واشنگتن بسیار بیشتر از میلیارد‌ها دلاری که جو بایدن، رئیس جمهور سابق به اوکراین ارائه داده بود، دریافت خواهد کرد.

گفته می‌شود قرارداد مذکور فقط درباره ثروت معدنی اوکراین نیست و دسترسی آمریکا به نفت، گاز طبیعی و سایر هیدروکربن‌ها را در بر می‌گیرد. این امر به عنوان نرمشی از سوی اوکراین در نظر گرفته شده، زیرا در نسخه‌های قبلی این توافقنامه، چنین مواردی ذکر نشده بود. 

گفته شده کی‌یف در نهایت دونالد ترامپ را متقاعد کرد که از برخی از خواسته‌های کلیدی خود صرف‌نظر کند، اما نتوانست تضمین‌های امنیتی آمریکا را در متن توافق بیاورد.

مقامات اوکراینی توافق‌نامه‌ی نهایی را به عنوان یک همکاری برابر بین کی‌یف و واشنگتن تبلیغ کردند. این تغییری قابل توجه نسبت به برخی از پیش‌نویس‌های قبلی است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین آن را درخواست آمریکا برای «فروش اوکراین» توصیف کرده بود.

منبع: گاردین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار