به گفته رئیس‌جمهور، برای مدیریت و تصمیم‌گیری و برای هر اقدامی به داده‌های شفاف، به‌روز و آنلاین احتیاج داریم که اکنون آنها را نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیک‌خوی متین - مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در آیین افتتاح طرح‌های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات همزمان با روز جهانی ارتباطات، اظهار کرد: به طور طبیعی کسی که از نظر اطلاعات ضعیف است و برای انجام امور و کار‌های خود داده‌های لازم را در اختیار ندارد، عقب مانده‌تر و ضعیف‌تر از دیگران است و نمی‌تواند مدیریت درستی انجام دهد.

پزشکیان با اشاره به ضرورت استانداردسازی در همه امور و اقدام براساس قانون و استاندارد مشخص، گفت: همه امور اعم از مالی و اجرایی استاندارد دارد و کسانی که بر مبنای استاندارد عمل نکرده‌اند، پیشرفت نداشته‌اند و در مراحل ابتدایی هستند. هر انجمن و شرکت دانش بنیان برای اینکه بتواند درست کار کند، باید استاندارد لازم را داشته باشد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت مدیریت بر اساس داده و اطلاعات درست، اظهار داشت: رانت، رشوه و قاچاق برای این اتفاق می‌افتد که داده و اطلاعات درست و دقیق نداریم و نمی‌توانیم روند امور را نظارت و رصد کنیم. اگر می‌خواهیم مشکلات را حل کنیم باید داده داشته باشیم.

پزشکیان افزود: مثلا برخی اوقات اعلام می‌کنند در یک بانک مقدار زیادی پول گم شده است، این تناقض برای این است که داده نیست، وگرنه پول گم نمی‌شود.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر کد زمین و کاداستر را داشته باشیم، زمین‌خواری و کوه‌خواری اتفاق نمی‌افتد. همه اینها به خاطر نبودن داده و اطلاعات است. اگر اطلاعات درست باشد در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم هیچ چیز گم نمی‌شود.

وی افزود: ما تسلط و داده‌های درستی در اختیار نداریم و این باعث مشکلات زیادی برای ما شده است. ما خیلی وقت است که به دنبال این موضوع هستیم و از سال ۷۶ و ۷۷ به دنبال این بودیم که این اتفاق را رقم بزنیم و نزیک به ۲۷ سال است که به دنبال این کد‌ها هستیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد:‌ مشکلات به خاطر نبود شبکه‌های اطلاعاتی و ارتباطی است که در اختیار صنعتگران و اقتصاددان‌ها نبوده است. اما آن چه که از شما طلب داریم این است که انجمنی داشته باشیم که استاندار‌های درستی داشته باشد. در پزشکی برای معاینه یک مریض استاندارد‌هایی داریم و هر اطلاعاتی را که بخواهیم باید مسیری مشخص را طی کنیم و این استاندار در تمام دنیا یکی است.  

به گفته پزشکیان، در وزارت بهداشت تا دلتان بخواهد نرم افزار و برنامه نوشتند که به هم وصل نمی‌شود؛ چه فایده‌ای دارد؟ باید طرحی نو بیندازیم. امور مالی و اطلاعاتی هم یک استانداردی دارد. هر انجمن و بنیادی بخواهد کاری کند باید طبق آن استاندارد عمل کند. تلاش‌های مختلف با روش‌های مختلف و با استاندار‌دهای مختلف، مشکل‌ساز است؛ به این دلیل که نمی‌توان آنها را به راحتی به هم وصل کرد.  

رئیس‌جمهور معتقد است: برای مدیریت و تصمیم‌گیری و برای هر اقدامی به داده‌های شفاف، به‌روز و آنلاین احتیاج داریم که اکنون آنها را نداریم. ما در داخل نیاز به وحدت و انسجام داخلی داریم و این به معنای داشتن زبان و نگاه مشترک است. دنیا هر لحظه در حال تغییر است و ما باید به دنبال بهترین شدن باشیم و رسیدن به زبان مشترک یعنی یافتن علمی‌ترین و درست‌ترین راه.  

پزشکیان در پایان گفت: ارتباط با دنیا هم بسیار برای کشورمان مهم است. ما زیر بار زور نمی‌رویم و اگر نخبگان ما برای عزت این کشور گام بردارند به همه چیز می‌رسیم و این گونه نیست که آنها بگویند فلان کار علمی را نکنید و ما هم قبول کنیم. ایران از هیچ موضوع علمی عقب نمی‌ماند و ما با تمام وجود از شما حمایت می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار