معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از سهم ۷۰ درصدی هزینه خوراک در قیمت محصولات دامی خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سجاد حسنی بالاجاده - نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در کارگروه بهره‌وری تغذیه دام و طیور استان با اشاره به سهم ۷۰ درصدی هزینه خوراک در قیمت تمام شده محصولات دامی، بر اهمیت فرآوری و استفاده از ضایعات زراعی در تغذیه دام و طیور تاکید کرد.

او با بیان اینکه استان مازندران با دارا بودن کشاورزی غنی و دامداری گسترده، پتانسیل بالایی برای بهبود بهره‌وری تغذیه دام از طریق استفاده بهینه از ضایعات زراعی و توسعه کشت علوفه‌های با عملکرد و کیفیت بالا دارد، راهکار‌های کلیدی بهره‌وری را به شرح زیر برشمرد:

۱. بهینه‌سازی استفاده از ضایعات زراعی موجود بویژه ضایعات برنج (کاه و کلش)

۲. توسعه کشت علوفه‌های پربازده و سازگار با اقلیم استان

۳. فرآوری و نگهداری علوفه و ضایعات (از جمله خشک کردن مناسب علوفه با توجه به شرایط اقلیمی استان)

۴. ایجاد زیرساخت‌ها، حمایت‌ها و آموزش (بویژه ترویج و آموزش روش‌های ساده و کم‌هزینه فرآوری ضایعات مانند فراوری کاه برنج و سیلوی ذرت علوفه‌ای)

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین بر معرفی و ترویج ارقام علوفه‌ای برتر و سازگار با شرایط استان و روش‌های بهینه فرآوری ضایعات خاص استان (خصوصا کاه برنج و سبوس دوکوب برنج) و ایجاد زنجیره ارزش جهت ارتباط موثر بین تولیدکنندگان ضایعات/علوفه، فرآوری‌کنندگان و دامداران تاکید کرد.

تشکیل این کارگروه نشان از عزم جدی مسئولان استان مازندران برای حمایت از تولیدکنندگان و بهبود وضعیت صنعت دامپروری دارد. انتظار می‌رود با اجرای راهکار‌های ارائه شده، شاهد کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری و در نهایت رونق این بخش مهم از اقتصاد استان باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.