به اذعان کارشناسان، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان شناخته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، گفت: تقریبا نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیر‌های این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

همچنین دکتر محمدکاظم سیاح - متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، گفت: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

او ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکید دارند که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

منبع: وزارت بهداشت 

برچسب ها: لبنیات ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار